Ποια προβλήματα υγείας μαρτυρά η γλώσσα σας

Οι αλλαγές στην εμφάνιση ή τη μορφολογία της γλώσσας μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό ασθενειών ή παθήσεων.

Αναγνωρίστε τα «σημάδια» ώστε να διαπιστώσετε αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας.

-Αν η γλώσσα είναι κίτρινη, μπορεί να οφείλεται στην αύξηση της χολερυθρίνης στο αίμα. Παρατηρείται στην ηπατίτιδα, την απόφραξη του χοληδόχου πόρου κλπ.

-Αν η γλώσσα είναι ωχρή, δείχνει μείωση του ποσοστού αιμοσφαιρίνης στο αίμα, που μπορεί να συνδέεται με σοβαρή αναιμία.

-Αν η γλώσσα είναι μπλε, δείχνει μείωση του οξυγόνου στο αίμα. Συμβαίνει στην καρδιακή ανεπάρκεια, αναπνευστική ανεπάρκεια και στην ανοξία.

-Αν η γλώσσα έχει καστανό χρώμα, μπορεί να οφείλεται σε αύξηση της ουρίας και άλλων αζωτούχων προϊόντων στο αίμα.

-Εάν η γλώσσα έχει άσπρο χρώμα, οφείλεται κατά πάσα πιθανότητα στη μεγάλη κατανάλωση αλκοολούχων ποτών. Αν όμως εμφανίζονται λευκές κηλίδες ή πλάκες στη γλώσσα, αυτό είναι μια κατάσταση που ονομάζεται λευκοπλακία και απαιτεί προσοχή, καθώς θεωρείται προκαρκινικό στάδιο.

-Αν η γλώσσα παρουσιάζει λευκές αλλοιώσεις, πιθανώς να οφείλεται σε καντιντίαση, μυκητιασική λοίμωξη που επηρεάζει τους βλεννογόνους του σώματος.

-Εάν η γλώσσα είναι παραπάνω υγρή από το κανονικό, τότε μπορεί να σημαίνει πως, υπάρχουν προβλήματα πέψης και κυκλοφορίας του αίματος.

-Εάν είναι λεπτή, μπορεί να σημαίνει πως υπάρχει μειωμένη όρεξη για φαγητό αλλά και γενικότερα κακή διάθεση.

-Εάν η γλώσσα είναι ξηρή, τότε μάλλον υπάρχει αφυδάτωση.

-Εάν η γλώσσα είναι πρησμένη και έχει σημάδια από τα δόντια, τότε αυτό μπορεί να οφείλεται σε κούραση ή προβλήματα χώνεψης των τροφών.

-Εάν πονάει, μπορεί να φταίει ένας πονόδοντος, πόνος στα ούλα, αναιμία, νευραλγία ή ακόμη και ένας έρπητας στο στόμα. Αν ο πόνος επιμένει χρειάζεται επίσκεψη σε ειδικό.

-Εάν η γλώσσα έχει εξογκώματα, μπορεί να φταίει μια μόλυνση από στρεπτόκοκκο, ο υποθυρεοειδισμός, γενικές μολύνσεις, κακοήθη αναιμία, ένα λεμφαγγείωμα. Η επίσκεψη στο γιατρό είναι απαραίτητη για μια λεπτομερή εξέταση όπως επίσης και στην περίπτωση που υπάρχει αλλαγή στην υφή και τη μορφολογία της.

-Εάν η γλώσσα βγάζει τρίχες, μπορεί να φταίνε χρόνιες διαταραχές ή μόλυνση από βακτήρια.

-Εάν η γλώσσα τρέμει, πιθανότατα να οφείλεται σε νευρολογικές διαταραχές ή στο γεγονός ότι, ο θυρεοειδής αδένας δε λειτουργεί σωστά.

Αν παρατηρήσετε οποιαδήποτε αλλοίωση μορφής της γλώσσας, επισκεφθείτε τον γιατρό.
πηγη

 

Stay…tuned…Γραφτείτε στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις γιατί δεν τελειωσαμε εδώ! 

Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες για παιδια

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close