Ριγανέλαιο: Το φυσικό αντισταμινικό για την αντιμετώπιση αλλεργιών

Οι άνθρωποι που υποφέρουν από αλλεργίες γνωρίζουν πόσο δύσκολο είναι να αναπνέουν όταν η μύτη τους είναι μπουκωμένη και έχουν φαγούρα στο λαιμό. Αλλά αυτά τα συμπτώματα μπορεί να συμβούν ακόμα και αν δεν πάσχουν από κάποια συγκεκριμένη αλλεργία.

Έχετε βιώσει ποτέ φαγούρα στο λαιμό ή κάποια στιγμή η μύτη σας να ήταν τόσο βουλωμένη που δεν ξέρατε τι να κάνετε;

Αυτό συμβαίνει λόγω των τοξινών και των επικίνδυνων σωματιδίων από το περιβάλλον που αναπνέουμε καθημερινά, αλλά ευτυχώς, υπάρχει μια φυσική θεραπεία που μπορεί να ανακουφίσει αυτή την κατάσταση. Πριν σας την παρουσιάσουμε, θα σας εξηγήσουμε τους λόγους που βουλώνει η μύτη και παθαίνουμε αλλεργίες.

 

Τι είναι η ισταμίνη;

Η ισταμίνη είναι η φυσική αντίδραση του σώματος σε αλλεργίες. Κάνετε λάθος αν νομίζετε ότι τα αλλεργιογόνα επηρεάζουν μόνο τα άτομα που πάσχουν από αλλεργίες – Ουσίες στον αέρα όπως ο καπνός του τσιγάρου , η σκόνη, η μούχλα και ορισμένες χημικές ουσίες μπορούν να προκαλέσουν αντιδράσεις της ισταμίνης στους ανθρώπους.

Όποτε εισπνέετε ένα αλλεργιογόνο , το ανοσοποιητικό σύστημα αντιδρά με την απελευθέρωση ισταμίνης σε κύτταρα κοντά στους πνεύμονες και τη μύτη. Η ισταμίνη επιδρά επίσης με τους υποδοχείς στους ιστούς της μύτης, προκαλώντας ερυθρότητα και οίδημα σε ανθρώπους που συνήθως βιώνουν μια τέτοια εμπειρία.

Επίσης περιέχει ροσμαρινικό οξύ το οποίο είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό ενάντια σε αλλεργικές αντιδράσεις.

Αντισταμινικά

Επειδή η ισταμίνη προκαλεί δυσφορία, οι άνθρωποι συνήθως παίρνουν ορισμένα φάρμακα προκειμένου να ανακουφιστούν από τα συμπτώματα της. Ένα από τα πιο κοινά φάρμακα είναι τα αντισταμινικά, τα οποία είναι φάρμακα που μπλοκάρουν ή μειώνουν την απελευθέρωση ισταμίνης και  συνήθως σταματούν την αλλεργική αντίδραση πολύ αποτελεσματικά.

 

Ωστόσο, τα αντισταμινικά προκαλούν παρενέργειες, όπως ξηροστομία, υπνηλία, ζάλη, ναυτία και εμετό, ανησυχία, δυσκολία στην ούρηση, θολή όραση και σύγχυση .

Ευτυχώς, υπάρχει ένα φυσικό αντισταμινικό που μπορεί να εμποδίσει την απελευθέρωση της ισταμίνης χωρίς παρενέργειες – το ριγανέλαιο.

Η Ρίγανη ως φυσικό καθαριστικό του πνεύμονα

Η ρίγανη είναι μια πλούσια πηγή διαφόρων ευεργετικών θρεπτικών συστατικών, όπως των φλαβονοειδών, της καρβακρόλης και των τερπερνίων, φυσικών αποσυμφορητικών που μπορούν να καθαρίσουν τους πνεύμονές σας. Επίσης περιέχει ροσμαρινικό οξύ το οποίο είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό ενάντια σε αλλεργικές αντιδράσεις.

Σύμφωνα με μελέτες, αυτό το οξύ μειώνει την συσσώρευση των υγρών και το πρήξιμο που προκαλείται από μια αλλεργική αντίδραση , ανακουφίζοντας αποτελεσματικά από τα συμπτώματα που προκαλούνται από την ισταμίνη.

 

Μπορείτε να επωφεληθείτε από τη ρίγανη πίνοντας αραιωμένο ριγανέλαιο. Βάλτε πρώτα λίγο νερό στο στόμα σας και κρατήστε το, και στη συνέχεια, λυγίστε το κεφάλι σας προς τα πίσω και ρίξτε  2-3 σταγόνες ριγανέλαιο στο νερό, και πιείτε το διάλυμα αμέσως. Στη συνέχεια καταναλώστε κι άλλο νερό.

Δεν θα πρέπει να επαναλάβετε τη διαδικασία περισσότερο από 3 φορές την εβδομάδα, επειδή η ρίγανη έχει ισχυρές αντιβακτηριακές ιδιότητες που μπορεί να εξαλείψουν τα καλά και τα κακά βακτηρίδια στο σώμα σας.

Πηγή: keepyourbody.com

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close