Σπαθόλαδο ή βαλσαμέλαιο: Το φυσικό «γιατρικό»από την εποχή της Αρχαίας Σπάρτης

Το ίαμα των Σπαρτιατών πολεμιστών που επούλωνε τις πληγές τους.

Το σπαθόλαδο ή βαλσαμέλαιο, αν και δεν είναι αρκετά διαδεδομένο, προέρχεται από το σπαθόχορτο, ένα βότανο με πραγματικά πολλές θεραπευτικές ιδιότητες, και μπορείς αν το βρεις στα φαρμακεία αλλά μπορείς αν το φτιάξεις και μόνο σου.

Δείτε επίσης: 9 καθημερινές συνήθειες που δεν το περίμενες όμως κάνουν κακό στην υγεία σου!

Το σπαθόλοδο είναι κατάλληλο για πληγές και χτυπήματα, μώλωπες, εκχυμώσεις, στραμπουλήγματα, εγκαύματα, φλεγμονές, τσιμπήματα, ενώ βοηθά την ισχιαλγία, τους ρευματικούς πόνους, καθώς και τους πόνους των αρθρώσεων.

Οι αρχαίοι Σπαρτιάτες το χρησιμοποιούσαν ακόμα και για την κατάθλιψη και το έλκος στομάχου.

Είναι σχετικά φθηνό αν το προμηθευτείς από το φαρμακείο αρκεί να προσέξεις να έχει πολύ έντονο κόκκινο χρώμα και όχι να πηγαίνει προς το καφέ, όπως, επίσης να μην είναι σε πλαστικό μπουκαλάκι, γιατί είναι επικίνδυνο, αφού το σπαθόλαδο έχει την ιδιότητα να τραβάει όλα τα χημικά του πλαστικού μπουκαλιού.

Πώς να το φτιάξεις μόνη σου

Δείτε περισσότερα με ένα κλικ εδώ

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close