Στένωση αορτικής βαλβίδας: Τα 3 Συμπτώματα που ΔΕΝ πρέπει να αγνοήσετε

Τι ακριβώς είναι η στένωση αορτικής βαλβίδας; Δείτε τα 3 συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε για την υγείας σας, αλλά και πόσο σημαντική είναι η πάθηση αυτή της καρδιάς αφού συναντάται σε μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων.

Πρόκειται για την πιο συχνή βαλβιδοπάθεια. Αποτελεί το 40% του συνόλου των συγκεκριμένων παθήσεων. Η κυρίαρχη αιτία της είναι η ασβεστοποιός εκφύλιση, η οποία εκδηλώνεται μετέπειτα, λόγω της εναπόθεσης αλάτων ασβεστίου στις πτυχές της.

Σχετίζεται με ένα εκφυλιστικό νόσημα. Αποτελεί την τρίτη πιο συχνή καρδιαγγειακή νόσο, μετά από την αρτηριακή υπέρταση και τη στεφανιαία νόσο. Στην εμφάνισή της παίζουν σημαντικό ρόλο, οι ίδιοι παράγοντες που δημιουργούν την αθηροσκλήρωση των αγγείων.

Όσον αφορά τις νεότερες ηλικίες, η στένωση αορτικής βαλβίδας οφείλεται σε δίπτυχη κατασκευή από γεννήσεώς της. Αξίζει να αναφερθεί επίσης πως η δίπτυχη κατασκευή ευνοεί την ασβεστοποιό της στένωσης.

Στένωση αορτικής βαλβίδας: Τα 3 Συμπτώματα που ΔΕΝ πρέπει να αγνοήσετε

Συμπτώματα
Ακολουθούν τρία συμπτώματα, που αφορούν τη διάγνωση της στένωσης της αορτικής βαλβίδας, με βάση το πόσο σημαντικά είναι.

  • Θωρακικός πόνος: Αποτελεί ένα διαρκές εμπόδιο για την εξώθηση του αίματος από την αριστερή κοιλία προς την αορτή και την περιφερειακή κυκλοφορία. Το αποτέλεσμα θα είναι η υπερτροφία της καρδιάς. Χρειάζεται περισσότερο οξυγόνο για να λειτουργήσει και αυτό φέρνει ισχαιμικό πόνο.
  • Συγκοπτικά επεισόδια: Πρόκειται για ξαφνική απώλεια μυϊκού τόνου και αισθήσεων καρδιακής αιτιολογίας. Αυτή έχει να κάνει με τη μειωμένη δίοδο του αίματος, μέσω της στενωμένης βαλβίδας. Αποτέλεσμα είναι η υποαιμάτωση του εγκεφάλου και η επανάληψη της συγκοπής.
  • Δύσπνοια – Συμπτώματα καρδιακής ανεπάρκειας: Προβάλλει στενωμένη βαλβίδα και προκαλεί αυξημένες πιέσεις στην καρδιά. Αυτές μεταφέρονται στην πνευμονική κυκλοφορία. Έτσι, φέρνει δύσπνοια και πνευμονικό οίδημα.

 

 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close