Συμπτώματα ουρικής αρθρίτιδας και 5 φυσικές θεραπείες

Η ουρική αρθρίτιδα είναι μια μορφή αρθρίτιδας που αναπτύσσεται σε άτομα που έχουν υψηλά επίπεδα ουρικού οξέος στο αίμα τους. Το ουρικό οξύ παράγεται από το σώμα όταν διαλύει τις πουρίνες, που συνήθως βρίσκονται στα κρέατα, τα θαλασσινά, το αλκοόλ, τη φρουκτόζη και τη ζύμη.

Τα υψηλά επίπεδα ουρικού οξέος προκαλούν σχηματισμό κρυστάλλων στις αρθρώσεις, γεγονός που οδηγεί σε έντονο πόνο και φλεγμονή λόγω των συμπτωμάτων της ουρικής αρθρίτιδας.

Τα συμπτώματα της ουρικής αρθρίτιδας μπορεί να κυμαίνονται από ένα επίπεδο δυσφορίας έως ακραίου πόνου. Ένα από τα πρώτα σημάδια της ουρικής αρθρίτιδας είναι συχνά η ξαφνική εμφάνιση έντονου πόνου είτε σε ένα από τα μεγάλα δάχτυλα των ποδιών είτε στις αρθρώσεις.

Δείτε ακόμη: Πως να μειώσετε γρήγορα το ουρικό οξύ για την πρόληψη της ουρικής αρθρίτιδας και το πόνο στις αρθρώσεις

Άλλα συμπτώματα της ουρικής αρθρίτιδας μπορεί να εμφανιστούν στα γόνατα και στους αστραγάλους, συμπεριλαμβανομένου του αποχρωματισμού, του πρηξίματος και του πόνου.

Συμπτώματα ουρικής αρθρίτιδας και 5 φυσικές θεραπείες

Συμπτώματα ουρικής αρθρίτιδας

  • Ξαφνική εμφάνιση έντονου πόνου σε ένα από τα μεγάλα δάχτυλα των ποδιών
  • Ξαφνική εμφάνιση σοβαρού πόνου στις αρθρώσεις, συμπεριλαμβανομένων των ποδιών, των αστραγάλων, των γονάτων, των γοφών, των καρπών, των χεριών, των δακτύλων και της πλάτης
  • Σημαντικός αποχρωματισμός στις αρθρώσεις, βαθύ κόκκινο ή μοβ χρώμα
  • Αρθρώσεις που είναι διογκωμένες και δύσκαμπτες
  • Αρθρώσεις που είναι ζεστές στο άγγιγμα
  • Πυρετός μέχρι 38.8, με ή χωρίς ρίγη
  • Φλεγμονώδεις και ευαίσθητες αρθρώσεις
  • Μειωμένη κινητικότητα
  • Παρατεταμένη δυσφορία από τον πόνο στις αρθρώσεις και φλεγμονή
  • Σκληρά εξογκώματα ή εξογκώματα στις αρθρώσεις

Δείτε ακόμη: Ουρική αρθρίτιδα: Προσοχή σε 4 καθημερινά ροφήματα που αυξάνουν τον κίνδυνο

Η ουρική αρθρίτιδα είναι μια μορφή αρθρίτιδας που αναπτύσσεται σε άτομα που έχουν υψηλά επίπεδα ουρικού οξέος στο αίμα τους

Φυσικές θεραπείες ουρικής αρθρίτιδας

Η διατροφή είναι ένα σημαντικό μέρος για τη θεραπεία της ουρικής αρθρίτιδας με φυσικό τρόπο. Η μείωση του αλκοόλ, του κρέατος και άλλων τροφίμων που περιέχουν υψηλές ποσότητες ουρικού οξέος μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση των ”επιθέσεων” της ουρικής αρθρίτιδας. Υπάρχουν επίσης πολλά τρόφιμα και συμπληρώματα που βοηθούν στη μείωση του ουρικού οξέος στο αίμα και τη φυσική φλεγμονή.

1. Κεράσια

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα κεράσια μπορεί να λειτουργούν ως φυσική θεραπεία για την ουρική αρθρίτιδα.Τα κεράσια έχουν τη δυνατότητα να μειώνουν τη φλεγμονή και να προάγουν την απώλεια βάρους. Να καταναλώνετε κεράσια σε τακτική βάση ή να πίνετε χυμό κεράσι χωρίς ζάχαρη για ανακουφιστείτε από την ουρική αρθρίτιδα.

Συμπτώματα ουρικής αρθρίτιδας και 5 φυσικές θεραπείες

2. Εκχύλισμα σπόρων του σέλινου

Αυτό είναι γεμάτο από αντιοξειδωτικά που βοηθούν στη μείωση του ουρικού οξέος στο σώμα. Η κατανάλωση χυμού σέλινου όλη την ημέρα μπορεί να λειτουργήσει ως φυσική θεραπεία της ουρικής αρθρίτιδας και να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων.

3. Καφές

Τόσο ο κανονικός όσο και ο ντεκαφεϊνέ καφές έχουν αποδειχθεί ότι βοηθούν στη μείωση των επιπέδων του ουρικού οξέος στο σώμα. Ένα φλιτζάνι με καφέ το πρωί μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των επώδυνων συμπτωμάτων της ουρικής αρθρίτιδας καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Συμπτώματα ουρικής αρθρίτιδας και 5 φυσικές θεραπείες

4. Βιταμίνη C

Μελέτες υποδεικνύουν ότι μια υψηλότερη πρόσληψη βιταμίνης C μειώνει σημαντικά τα επίπεδα του ουρικού οξέος.  Για τη θεραπεία της ουρικής αρθρίτιδας, πάρτε ένα υψηλής ποιότητας συμπληρώματα βιταμίνης C ή καταναλώστε τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C, όπως οι κόκκινες πιπεριές, τα ακτινίδια, τα πορτοκάλια και οι ντομάτες.

Δείτε ακόμη: 18 λόγοι για τους οποίους η Αλόη Βέρα είναι ένα θαυματουργό φυτό!

5. Κουρκούμη

Η κουρκούμη είναι ένα από τα πιο ισχυρά αντιφλεγμονώδη μπαχαρικά στον πλανήτη, χάρη σε μια ένωση που περιέχει γνωστή ως κουρκουμίνη. Προσθέστε κουρκούμη στις σούπες, τις σαλάτες ή στα smoothies σας για μια επιπλέον αντιφλεγμονώδη ώθηση για τη φυσική θεραπεία της ουρικής αρθρίτιδας.

Πηγή: https://www.davidwolfe.com/gout-symptoms/

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close