Θυμάσαι πως ήταν ο κόσμος πριν από τα εμβόλια; Θα σου θυμίσουμε εμείς

Θυμάσαι πως ήταν ο κόσμος πριν από τα εμβόλια; Θα σου θυμίσουμε εμείς ελπίζοντας πως δεν θα γυρίσουμε στο παρελθόν.

Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί ένα αντιεμβολιαστικό κίνημα. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι αποφασίζουν να μην κάνουν τα απαραίτητα παιδικά εμβόλια στα παιδιά τους, θεωρώντας πως δημιουργούν αυτισμό και άλλες παρενέργειες.

Δείτε ακόμα «Αγαπητοί αντιεμβολιαστές» – Το αιχμηρό μήνυμα μιας μητέρας που το 6 μηνών μωρό της νοσεί από ιλαρά

Φυσικά αυτές οι παρενέργειες και οι απόψεις περί σύνδεση αυτισμού και εμβολίων είναι παντελώς αβάσιμες και κανένας σοβαρός επιστήμονας δεν τις ενστερνίζεται. Παρόλα αυτά οι αντιεμβολιαστές είναι πολλοί και νιώσαμε την ανάγκη να τους πούμε μερικά πράγματα. Διαβάστε παρακάτω:

Ζεις μέχρι τα 80 εξαιτίας των εμβολίων

Παλιότερα οι άνθρωποι πέθαιναν από συνάχι. Μπορεί πλέον να έχουμε τον κορονοϊό όμως παλιότερα ασθένειες όπως η ιλαρά και η ανεμοβλογιά ήταν θανατηφόρες. Τα εμβόλια ήταν αυτά που κατάφεραν να αυξήσουν το προσδόκιμο ζωής των ανθρώπων μέχρι τα 80.

Που έκαναν την ιλαρά και την ανεμοβλογιά απλές ιώσεις. Που εξάλειψαν την λέπρα. Δεν ζεις μέχρι τα 80 επειδή η φύση σου άλλαξε. Έγινες ανθεκτικός απέναντι σε αυτές τις αρρώστιες επειδή μερικά χρόνια πριν κάποιοι επιστήμονες διάβασαν πολλά περισσότερα βιβλία από σένα και δημιούργησαν ένα θαυματουργό εμβόλιο.

Δείτε ακόμη Ο γιατρός που αγνόησε τις φαρμακευτικές και έδωσε το εμβόλιο σε εκατομμύρια ανθρώπους

Δεν είσαι άτρωτος

Οι άνθρωποι του σήμερα έχουν καλομάθει. Ειδικά οι άνθρωποι της Δύσης που έχουν όλες τις υπηρεσίες στα πόδια τους και που ξέρουν ότι σε μία δύσκολη στιγμή υγείας θα έχουν σίγουρα 5-6 γιατρούς πάνω από το κεφάλι τους.

Εφόσον εξαιτίας των εμβολίων και των φαρμάκων το προσδόκιμο ζωής έχει ανέβει, οι άνθρωποι έγιναν αλαζόνες. Πίστεψαν ότι μπορούν να τα καταφέρουν και χωρίς εμβόλια. Όμως δεν είναι έτσι. Και τρανή απόδειξη αυτού είναι το ότι μερικά χρόνια εξαιτίας των αντιεμβολιαστών η ιλαρά ξεκίνησε να γίνεται και πάλι θανατηφόρα.

Μέσα σε όλη αυτήν την καλοπέραση λοιπόν θεώρησαν ότι μπορούν και χωρίς τα εμβόλια. Και επειδή το διαδίκτυο προσφέρει πληροφορίες που δεν είναι μόνο χρήσιμες αλλά και άχρηστες, ξεκίνησαν όλοι να γίνονται μικροί επιστήμονες βασιζόμενοι σε fake news και προπαγάνδα.

Δείτε ακόμα Οι σωτήριοι ψεκασμοί: Πώς τελείωσε η πιο φονική πανδημία στην Ελλάδα;

Αν δεν σου αρέσουν τα εμβόλια γιατί δεν δοκιμάζεις να στείλεις την δόση σου σε κάποιο παιδάκι στην Αφρική; Εκεί τα παιδιά και οι μεγάλοι παρακαλάνε να αποκτήσουν αντισώματα και να μην ζουν τόσο εκτεθειμένοι. Εκεί δεν υπάρχει αντιεμβολιαστικό κίνημα. Φαντάζεσαι γιατί ε;

Ενημερώσου από τον γιατρό σου

Ναι οι φαρμακοβιομηχανίες δεν είναι αγγελικά πλασμένες. Κανείς δεν το υποστήριξε αυτό και σίγουρα όποιος το είπε είτε παραπληροφορημένος είναι, είτε αφελής, είτε έχει συμφέροντα. Ο γιατρός που σε μεγάλωσε όμως και που του έχεις εμπιστοσύνη σίγουρα δε θα έκανε τίποτα που θα σε έβλαπτε. Και σίγουρα έχεις έναν τέτοιο γιατρό.

Μην στερείς από το παιδί σου το δικαίωμα σε μία καλή ζωή

Αποφασίζεις να αφήσεις το παιδί σου εκτεθειμένο στους ιούς ενώ εσύ από μικρός ή μικρή έχεις κάνει όλα σου τα εμβόλια. Κι αν το παιδί σου κολλήσει ιλαρά και γίνει το μοιραίο θα κλαις και θα σκέφτεσαι τι έκανες λάθος. Το παιδί δεν είναι σε θέση να αποφασίσει τι θέλει από την ζωή του κι εσύ δεν είσαι σε θέση να ρισκάρεις την ζωή του.

Τα εμβόλια έχουν παρενέργειες

Φυσικά και τα εμβόλια έχουν παρενέργειες. Όπως παρενέργειες έχουν και τα παυσίπονα που παίρνεις συχνά. Εκτός αν δεν παίρνεις ποτέ κανένα φάρμακο και ξεπερνάς τον πονοκέφαλο με δυόσμο και την ίωση με φασκόμηλο.

Photo cover via: wix.com

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την υγεία στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close