Το συγκλονιστικό video αυτής της μαμάς δείχνει ότι η κρίση πανικού μπορεί να συμβεί στον καθένα

Η κρίση πανικού είναι μια κατάσταση την οποία αντιμετωπίζουν πολύ συχνά πολλοί άνθρωποι γύρω μας. Μπορεί να κάνει την εμφάνισή της ξαφνικά, χωρίς κάποια προφανή αιτία και είναι μια αντίδραση του οργανισμού μας με συμπτώματα όπως η δύσπνοια, οι μυϊκοί σπασμοί, η ναυτία σε συνδυασμό με αίσθημα ανεξέλεγκτου άγχους και – ορισμένες φορές – αίσθημα επικείμενης καταστροφής. Άτομα που βιώνουν συχνά κρίσεις πανικού δηλώνουν, μάλιστα, ότι νιώθουν πως εκείνη την ώρα θα πεθάνουν.

Δείτε ακόμα: Κρίση πανικού. Γίνεται να αντιμετωπιστεί;

Μάθετε τι ακριβώς είναι η κρίση πανικού εδώ.

Η κρίση πανικού μπορεί να ξεσπάσει σε δημόσιο χώρο με πολύ κόσμο, όταν κάποιος βρίσκεται μόνος του ή παίζει με τα παιδιά του στο σπίτι.

Μία μαμά δύο παιδιών, η οποία υποφέρει από κρίσεις πανικού και αγχώδη διαταραχή, δημοσίευσε video της κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας κρίσης. H Sophie Mei Lan, προσπαθώντας να στείλει ένα μήνυμα σε όλους τους γονείς και να τους αφυπνίσει για το θέμα των κρίσεων πανικού, ανήρτησε σε γνωστό διαδικτυακό κανάλι που απευθύνεται σε γονείς ένα video για το πώς νιώθει, τι αισθάνεται και τι θέλει να κάνει όταν ξεσπούν αυτές οι κρίσεις.

Δείτε ακόμαΚρίση πανικού. Γίνεται να αντιμετωπιστεί;

Το συγκλονιστικό δεν είναι μόνο τα όσα λέει στο ένα λεπτό που διαρκεί το video αλλά και το γεγονός ότι πίσω από την πλάτη της διακρίνονται τα παιδιά της να παίζουν αμέριμνα.

«Ήθελα να δείξω σε όλους πώς είναι να ζεις με αυτή την ψυχική ασθένεια», δήλωσε. «Έχω μια πολύ όμορφη οικογένεια, φίλους, υπέροχα παιδιά και όμως, ακόμα και έτσι, βιώνω σοβαρές κρίσεις πανικού, αφού οι ψυχικές ασθένειες… δεν κάνουν διακρίσεις! Μερικοί άνθρωποι μπορεί να παραξενευτούν, επειδή κατάφερα να σηκώσω το τηλέφωνό μου και να τραβήξω το video, αλλά κατάφερα να δείξω το άσχημο πρόσωπο αυτής της ασθένειας. Το να έχω αυτή την κρίση σε video, προσωπικά με βοηθά πολύ, αφού στα χαρτιά φαίνεται να έχω θεραπευτεί, Ήθελα να δείξω πώς είναι μια ψυχική ασθένεια – το ξέσπασμα, τα κλάματα, όλα», συμπλήρωσε.

Στο video φαίνεται η νεαρή γυναίκα να ξεσπά σε λυγμούς, ενώ από πίσω της ακούγονται οι χαρούμενες φωνές των παιδιών της. Η μητέρα δυσκολεύεται να αναπνεύσει και μέσα στα κλάματά της ακούγεται να λέει: «Δεν μπορώ να αναπνεύσω. Δεν θέλω να είμαι εδώ. Δεν αντέχω άλλο. Πρέπει να βάλω τα κορίτσια μου για ύπνο. Πρέπει να σταματήσω να κλαίω. Τα βράδια είναι τα χειρότερα… όλη η μέρα».

Δείτε το video

Πηγή: infokids

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close