10 σημαντικά πλεονεκτήματα που αποκτάς όταν κάνεις παιδιά

Μερικοί (ακόμα) λόγοι που είναι υπέροχο να είσαι γονιός!

Αγκαλιές, φιλιά, υπέροχα λογάκια, αστείες ατάκες, γκριμάτσες, γέλια… Τα παιδιά ομορφαίνουν τη ζωή μας με ένα σωρό τρόπους. Και με μερικούς ακόμα που ίσως παραγνωρίζουμε…

-Όταν μας πιάνει λιγούρα, υπάρχει πάντα ένα πακέτο μπισκότα ή μια σοκολάτα που έφερε η νονά στην προηγούμενη επίσκεψη και προλάβαμε να καταχωνιάσουμε στο ντουλάπι επειδή δεν θέλαμε να φάει κι άλλο γλυκό εκείνη τη μέρα.

– Μπορούμε να μείνουμε για πολλά χρόνια μεγάλα παιδιά! Ο Άι Βασίλης δεν έφερε εκείνο το τηλεσκόπιο επειδή ήταν το απωθημένο από τη δική μας παιδική ηλικία, αλλά επειδή είναι ένα καταπληκτικό, εκπαιδευτικό δώρο για το παιδί -κάποια στιγμή θα το καταλάβει, προς το παρόν είναι μόλις τεσσάρων.

– Η έννοια του χρόνου απλά εξαφανίζεται. «Ναι, άργησα… Έχω παιδιά. Εσένα, ποια είναι η δικαιολογία σου;»

– Έχουμε μια πρώτης τάξης δικαιολογία να βλέπουμε κάθε καινούρια ταινία της Disney σε κινημνατογράφους α’ προβολής! Και σε 3D!!!

– Aκόμα και τις μέρες που η επιδερμίδα ή τα μαλλιά μας δείχνουν πραγματικά άσχημα, υπάρχει πάντα κάποιος που θεωρεί ότι μοιάζουμε σαν να βγήκαμε από εξώφυλλο περιοδικού. Απολαύστε το όσο κρατήσει. Δεν θα είναι πολύ!

– Μπορεί να τραγουδάμε/χορεύουμε/ζωγραφίζουμε χάλια, αλλά για τα παιδιά μας είμαστε οι καλύτεροι στο (κάθε) είδος.

– Έχουμε πάντα προτεραιότητα στις κοινόχρηστες τουαλέτες. «Συγνώμη που δεν μπορώ να περιμένω στην ουρά, αλλά το μικρό δεν κρατιέται… καταλαβαίνετε».

– Τα Χριστούγεννα αποκτούν (ξανά) μαγεία. Αρχίζετε σχεδόν να πιστεύετε και πάλι ότι υπάρχει Άι Βασίλης (μέχρι να έρθει η ώρα να πληρώσετε στο ταμείο του παιχνιδάδικου).
– Υπάρχει πάντα κάποιος που γελάει με τα αστεία μας -ακόμα και με τα πιο κρύα.

πηγη:mamamia.gr

Close