13 αλήθειες που πρέπει να ξέρεις για τις μακροχρόνιες σχέσεις!

Γιατί δεν θα είναι πάντα όλα μέλι- γάλα

Ένας λόγος που η ιδέα του γάμου σε τρομάζει, είναι αυτό το «πάντα» που τον ακολουθεί. Γίνεται άραγε να μείνεις με τον ίδιο σύντροφο για μια ζωή; Όσο ευτυχισμένη και να σε κάνει, όσο και να τον λατρεύεις, ένα μικρό άγχος το έχεις, αν η σχέση αυτή θα κρατήσει. Μέχρι τώρα οι σχέσεις σου χαλούσαν μετά από λίγα χρόνια, ακόμα κι εκείνες που ορκιζόσουν πως έχουν πολύ μέλλον. Αυτές είναι ορισμένες σκέψεις που οι περισσότερες κάνουμε.

Αν είσαι σε μία σοβαρή σχέση, αν ετοιμάζεσαι να κάνεις το επόμενο βήμα με τον σύντροφό σου, είτε αυτό σημαίνει να συγκατοικήσεις, είτε να ανέβεις τα σκαλιά της εκκλησίας, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να έχεις υπόψιν σου για τις μακροχρόνιες σχέσεις, ή αλλιώς τις σχέσεις ζωής, ώστε να είσαι όσο γίνεται προετοιμασμένη για τις αλλαγές που φέρνει ο χρόνος. Γιατί θα έρθουν και στιγμές δύσκολες, που δε θα θυμίζουν σε τίποτα τον πρώτο καλό καιρό. Μην τρομάζεις! Κάθε υγιής σχέση έχει προβλήματα. Αν μάθεις να τα αντιμετωπίζεις, μέσα από αυτά εξελίσσεται και δυναμώνει.

Αυτά είναι όσα πρέπει να ξέρεις και να θυμάσαι:

#1 Ο αρχικός ενθουσιασμός και τρελός έρωτας που νιώθεις για εκείνον κάποτε δεν θα είναι τόσο έντονος. Τα συναισθήματά σου θα καταλαγιάσουν κάποια στιγμή. Δε θα φύγουν, αλλά ο χρόνος θα τα ξεθωριάσει. Να είσαι προετοιμασμένη γι’ αυτό και να μην ανησυχήσεις όταν θα συμβεί, γιατί είναι απλά φυσιολογικό. Καλό είναι να κάνεις πράγματα, τόσο εσύ όσο και ο σύντροφός σου, για να κρατήσετε τη σχέση σας ζωντανή όσο περισσότερο γίνεται.

Διαβάστε περισσότερα στο apithano.gr


Close