Μου έχουν λείψει μυρωδιές που μόνο με την καρδιά σου μπορείς να τις μυρίσεις…

Μου έχουν λείψει μυρωδιές που μόνο με την καρδιά σου μπορείς να τις μυρίσεις…Γιατί πολλές φορές τα συναισθήματα και την καλοσύνη την μυρίζουμε. Δεν την νιώθουμε. Δεν είναι μυρωδιές σαν τις συνηθισμένες. Είναι ιδιαίτερες μυρωδιές που μερικές φορές δεν μπορείς να τις περιγράψεις με λόγια.

Στην σημερινή εποχή όλα είναι ψεύτικα. Οι άνθρωποι ενδιαφέρονται μόνο να προβάλλουν την εικόνα τους. Τα social media τα έχουν κάνει όλα εικονικά. Εικονικά γελάμε, εικονικά νευριάζουμε, εικονικά αγαπάμε. Η αυθεντικότητα μπορεί και να έχει χαθεί.

Δείτε ακόμα Τίποτα από ό,τι κάνετε στη ζωή σας δεν είναι ποτέ αρκετά καλό

Στη σημερινή εποχή, η μυρωδιά της αγάπης, των καλών ανθρώπων, των ζεστών χεριών που είναι γεμάτα τρυφερότητα, έχουν χαθεί. Και μας έχουν λείψει αυτές οι μυρωδιές. Στην αγαπημένη μας σελίδα Γυναίκα Εγώ βρήκαμε ένα κείμενο που περιγράφει ακριβώς αυτές τις μυρωδιές και αποφασίσαμε να το μοιραστούμε μαζί σας. Διαβάστε παρακάτω:

Μου λείπει η μυρωδιά των καλών ανθρώπων…
Θα με ρωτήσεις, ′′ – Μα πώς μυρίζουν οι καλοί άνθρωποι?”. Και θα χαμογελάω. Δεν θα βιαστώ να σου απαντήσω για να μην εξορίσω τις στιγμές και τη γλύκα της ψυχής τους.

′′-Σαν ζεστό ψωμί! Έτσι μυρίζουν οι καλοί άνθρωποι! Σαν τα χεράκια της γιαγιάς όταν είσαι μικρή! Σαν το πουλόβερ του παππού όταν σε αγκάλιαζε!
Σαν το χαμόγελο της μαμάς! Σαν το γέλιο σου όταν ήσουν παιδί!”.
Ναι, μου λείπουν εκείνες οι στιγμές που στην ψυχή μου δεν καταλάβαινα την έννοια του κακού.

Δεν το καταλαβαίνω τώρα, αλλά τώρα δυστυχώς ξέρω ότι υπάρχει.
Μου λείπει η μυρωδιά των ζεστών χεριών… Θα με ρωτήσεις: ′′ – Μα πώς μυρίζουν τα ζεστά χέρια?”. Θα κλάψω κι εγώ. Δεν θα βιαστώ να απαντήσω για να μην φύγει η ζέστη των δακρύων από το μάγουλο μου.

′′-Σαν παιδί! Σαν τη γιαγιά μου! Σαν τον μπαμπά μου! Σαν εκείνα τα μέρη όπου πάντα ένιωθα ασφαλής!”. Και ακόμα νιώθω.
Αλλά κάποιοι έφυγαν.” Μου λείπει η μυρωδιά της αγάπης… Θα με ρωτήσεις: ′′ Μα πως μυρίζει η αγάπη?”.

Και θα σου πω…. όπως όλα τα συναισθήματα, τα χαμόγελα, τα δάκρυα, η παιδική ηλικία θα χωρέσουν στα μάτια μου. Θα σε κοιτάζω, θα πάρω το χέρι σου χωρίς να πω τίποτα και θα το βάλω στον κόρφο μου. Στην καρδιά.

′′-Αυτό είναι! Μυρίζει σαν καρδιά βανίλιας! Καρδιά με γιασεμί! Μια καρδιά που τρέμει! Δεν μπορώ να περιγράψω τη μυρωδιά και τη γεύση της αγάπης. Για τον καθένα είναι διαφορετική!

Κλείσε τα μάτια σου και ασκήσου στην αίσθηση. Νιώσε τον αέρα, τη χαρά, την καλοσύνη, την παιδική ηλικία. Κάθε ένα έχει μια συγκεκριμένη μυρωδιά. Θα την αναγνωρίσεις. Είναι με την καρδιά σου!”

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close