3 νησιά που μπορείς να κάνεις βασιλικές διακοπές με 50 ευρώ (εικόνες)

Κάθε καλοκαίρι ψάχνεις την τσέπη σου για να δεις τι υπάρχει μέσα. Συνήθως βρίσκεις λίγα πράγματα. Οπότε κοιτάς τον τραπεζικό σου λογαριασμό και βρίσκεις 250 ευρώ. 50 ευρώ την ημέρα. Ένα πενθήμερο

Δείτε επίσης 9 λόγοι για να ταξιδέψετε μαζί με το μωρό σας από τον πρώτο κιόλας χρόνο!

Και με αυτά τα λίγα πράγματα αναρωτιέσαι ποιο μέρος θα σε φιλοξενήσει φέτος. Με την προϋπόθεση βέβαια ότι δεν έχεις κανένα φίλο με εξοχικό να του κάνεις βίζιτα. Κι ας μην σε έχει καλέσει.

Αυτό σημαίνει ότι στα περισσότερα νησιά θα υπάρχει πληρότητα. Σημαίνει επίσης ότι οι τιμές είναι αυξημένες, ακριβώς λόγω της ζήτησης. Κι εσύ, εγώ, ο παραδίπλα ψαχνόμαστε ποια αμμουδιά θα μας χωρέσει με 50 ευρώ διαθέσιμα για κάθε μέρα των διακοπών μας. Με ανώτατο όριο τις 5 μέρες. Γιατί για παραπάνω δεν.

Σε αυτά τα 50 ευρώ υπολογίζεται σαφώς και η διαμονή. Ευτυχώς, δεν υπολογίζονται τα μεταφορικά. Αν υποθέσουμε λοιπόν ότι έχεις το συγκεκριμένο μπάτζετ, τότε οι επιλογές σου είναι συγκεκριμένες.
Τις έψαξα για σένα – και για μένα – και κατέληξα σε μια επιλογή από τρία διαφορετικά συμπλέγματα. Όλα προς Αιγαίο μεριά. Άφησα εκτός τα Επτάνησα, γιατί ακόμα και οι Αντίπαξοι είναι απλησίαστοι για τέτοιο μπάτζετ. Απαραίτητες προϋποθέσεις είναι οι εξής.

Το νησί να μην είναι πολύ μεγάλο ώστε να μπορείς να το δεις σχετικά όλο χωρίς να πληρώσεις αμάξι, άρα τα έξοδα σου να μείνουν στη διαμονή, το φαγητό και το ποτό. Ανώτερη τιμή διαμονής ορίσαμε τα 30 ευρώ, ώστε να έχεις ένα 20ευρω να κινηθείς.

Αγκίστρι
Προφανώς και είναι στη λίστα. Προβλεπέ επιλογή μεν, αλλά πολύ τίμια δε. Δεν είναι μεγάλο για να σκέφτεσαι ότι δεν θα μπορείς να το δεις όλο, βρίσκεται κοντά στην Αθήνα και θα βρεις αρκετά μέρη στο τιμολόγιο που θέσαμε.

3 νησιά που μπορείς να κάνεις βασιλικές διακοπές με 50 ευρώ (εικόνες)

Από παραλίες θα πας στη Δραγωνέρα, στη Χαλικιάδα και στην Απόνησο. Μπορείς να νοικιάσεις ένα ποδήλατο, αν και το ποδαράτο για να δεις το νησί δεν είναι ιδιαίτερος κόπος.

Για φαγητό θα πας στο Μαντράκι που είναι στο Μεγαλοχώρι, πάνω από το λιμάνι. Με 15 ευρώ το άτομο έχεις φάει καλά. Σου μένουν 11 ακόμα. Βγάζω τα 3 για ένα πρωινό με καφέ και καμία σφολιάτα. Σου μένουν 8. Δύο μπίρες το βράδυ και είσαι πόπα.

Λήμνος
Από τον Αργοσαρωνικό μεταφερόμαστε στο Βόρειο Αιγαίο. Στο νησί που έπεσε ο Ήφαιστος. Στη Μύρινα και το Ατσίκι και στο Μούδρο υπάρχουν καλές επιλογές για διαμονή. Sevdali Hotel με 250 ευρώ το δίκλινο που σημαίνει 25 ευρώ το άτομο το βράδυ.

3 νησιά που μπορείς να κάνεις βασιλικές διακοπές με 50 ευρώ (εικόνες)

Rooms to Let Foteinh με 88 ευρώ το άτομο συνολικά. Aegeon με 112 για τα 5 βράδια. Pan-Dora Apartments με 150 ευρώ το άτομο, που είναι και το ανώτατο όριο. Ξέρω ότι είναι μεγάλο νησί – το 8ο μεγαλύτερο – αλλά έχει πολλά γραφικά χωριουδάκια, που αν δεις μερικά είναι σα να τα ‘χεις δει όλα. Αν μείνεις στη Μύρινα θα δεις και το κάστρο. Από παραλίες οι περισσότερες είναι ελεύθερες, άρα θα κάνεις ανέξοδα μπάνια. Στη Μύρινα έχει 4 παραλίες για να πας, οπότε δεν θα χρειαστεί να μετακινηθείς πολύ.

Τα υπόλοιπα 25 ευρώ θα τα ξοδέψεις στη Γλαροπούλα, στο Λιμανάκι, στις Τζιτζιφιές για ψαρικά, ενώ μπορείς να την βγάλεις με σουβλάκια και άλλα ψητά στο Λιμάνι ή την Πίτα του Μαντέλα. Για τα ψαρικά μπορείς να φας οκ με 12-13 ευρώ. Στα σουβλάκια δεν χρειάζεται μιζέρια. Οπότε σου μένουν από 10 μέχρι 20 ευρώ. Τα οποία μπορείς να τα ξοδέψεις για να πας σε παραλία άλλου οικισμού με ταξί ίσως και να πιεις ποτό στον Καραγκιόζη ή στο Manos Beach Bar. Άνετα 50 ευρώ για κάθε μέρα.

Σκύρος
Από το Βόρειο Αιγαίο πάμε στις Σποράδες. Μικρό νησί η Σκύρος, αλλά έχει και τις πολύ ακριβές επιλογές της.

3 νησιά που μπορείς να κάνεις βασιλικές διακοπές με 50 ευρώ (εικόνες)

Στο Almirikia Apartments και στο Pelagos Studios θα δώσεις για διαμονή 138 και 145 ευρώ για διαμονή. Από 27 ευρώ μέχρι 29 τη μέρα. Πολλές παραλίες είναι αρκετά κοντά, όπου κι αν μείνεις, οπότε πας και περπατώντας άμα σου τη βαρέσει. Ο Μώλος, η Ασπού, η Κυρά Παναγιά κι οι Αχερούνες είναι μερικές από αυτές.

Το φαγητό σου θα καλυφθεί ως επί το πλείστον από το Πέρασμα με τα ωραία του κρεατικά και τα μαγειρευτά. Με 12 ευρώ το πολύ θα φας και θα χορτάσεις. Η Μανωλιά και οι Μουριές είναι ακόμα δύο πολύ γνωστές ταβέρνες. Το καφενείο-οινομαγειρείο Μπαρμπά Γιάννης και Μαρίτσα στη χώρα είναι ακόμα μια αξιοπρεπής επιλογή.

Το βραδάκι πας για το Juicy ή τη Thalassa για cocktail ή ποτό. Με 8 ευρώ είσαι άρχοντας.

Γενικότερα, σε πολλά ακόμα νησιά μπορείς να βρεις τον τρόπο να την περάσεις άνετα με ένα μπάτζετ στα 50 ευρώ τη μέρα. Απλώς, θα πρέπει να βγάλεις από το πλάνο το να τα δεις ολόκληρα one take.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News

Πηγή: menshouse.gr
Close