6 Οάσεις δροσιάς στην Αττική! Μακριά από την ζέστη και το καυσαέριο!

Τώρα που το Καλοκαίρι έχει μπει στη ζωή μας, σχεδόν κανείς από εμάς δεν σκέφτεται να επισκεφθεί την Αττική για τις καλοκαιρινές του διακοπές. Μάλιστα, οι μόνιμοι κάτοικοι Αττικής, φαίνεται πως έχουν την ανάγκη να φύγουν για λίγες μέρες, όσο πιο μακριά γίνεται. Ποιες είναι όμως οι πιο καθαρές θάλασσες και λίμνες δίπλα στην Αττική;

Όσοι υποστηρίζουν ότι η Αττική, είναι ένας νομός γεμάτος καυσαέριο, είναι άνθρωποι που δεν την έχουν εξερευνήσει όσο θα έπρεπε. Στην Αττική, υπάρχουν αξιοθαύμαστες οάσεις δροσιάς, ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας.

Δείτε ακόμα Αυτές είναι οι καλύτερες παραλίες της Κρήτης που πρέπει να επισκεφτείς το καλοκαίρι!

Εντάξει, σίγουρα το Καλοκαίρι στην Ελλάδα, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τα ελληνικά νησιά, τα οργανωμένα camping και γενικότερα τις αποδράσεις στην ελληνική επαρχία! Παρόλα αυτά, δεν θα ήταν άσχημη ιδέα, αν για μια μονοήμερη, αποφασίζατε να επισκεφθείτε τις 6 οάσεις δροσιάς , τις θάλασσες και λίμνες δίπλα στην Αττική.

Επίσης, αν είστε μόνιμος κάτοικος, θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε την ζέστη, που ήδη βιώνουμε έντονα. Διαβάστε παρακάτω τις 6 οάσεις δροσιάς οι οποίες βρίσκονται στην αγαπημένη μας Αττική: 

Θάλασσες και λίμνες δίπλα στην Αττική – Παραλία ΚΑΠΕ στο Σούνιο!

Στη διαδρομή πηγαίνοντας προς το Σούνιο, μετά τον οικισμό Χάρακας, υπάρχει ταμπέλα που οδηγεί σε δεξιά στροφή στον χωματόδρομο. Λίγο πιο κάτω η πινακίδα αναφέρει ««Ιδιοκτησία ΚΑΠΕ, δηλάδη Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Αυτή είναι που δίνει το όνομά της στην παραλία αυτή, που πολλοί αποκαλούν «παραλία ΚΑΠΕ».

6 Οάσεις δροσιάς στην Αττική! Μακριά από την ζέστη και το καυσαέριο!

Photo via: TripAdvisor.com

Πρόκειται για μια παραλία, κατάλληλη για κολύμπι με πεντακάθαρα νερά. Βέβαια, όταν έχει νοτιά, τα νερά θολώνουν από την άμμο, όμως και πάλι δεν είναι ανθυγιεινή. Είναι σαν ένα κρυμμένο διαμάντι στην Αττική, αφού όταν βρεθείς στο μέρος, είναι σαν να έφτασες σε νησί.

Δείτε ακόμα 7 λόγοι που η Θεσσαλονίκη ακόμη και το Καλοκαίρι είναι υπέροχη!

Πρόκειται για μια μη οργανωμένη παραλία, η οποία έχει πολλά ταβερνάκια γύρω της με φρέσκο ψάρι. Είναι από τους πιο δημοφιλής προορισμούς στην Αττική, όταν οι κάτοικοι της, θέλουν μια όαση δροσιάς κάποιο ζεστό Καλοκαίρι!

Καταρράκτης Βαλανάρη, στο Ντράφι Πεντέλης

Αν θέλεις να απολαύσεις μια όμορφη μονοήμερη εκδρομή με την οικογένειά σου, τρώγοντας πικ νικ και κάνοντας ένα δροσερό μπάνιο, τότε ο καταρράκτης Βαλανάρη στο Ντράφι Πεντέλης είναι αυτό που χρειάζεσαι. Βρίσκεται στις παρυφές της Πεντέλης στην περιοχή Ντράφι.

6 Οάσεις δροσιάς στην Αττική! Μακριά από την ζέστη και το καυσαέριο!

Photo via: in.gr

Είναι το σημείο που “σκάει” το ρέμα του Βαλανάρη σχηματίζοντας δυο μαγευτικούς καταρράκτες στην όμορφη Αττική! Μπορείς να επισκεφθείς το σημείο από την λεωφόρο Αχαιών και θα χρειαστεί να διασχίσεις ένα βατό δρομάκι μέχρι να φτάσεις στο σημείο.

Δείτε ακόμα Θέλεις να κάνεις εναλλακτικό τουρισμό; Η Αμοργός σε περιμένει το Καλοκαίρι του 2020

Θάλασσες και λίμνες δίπλα στην Αττική – Λίμνη Βουλιαγμένης – Δάσος Φασκομηλιάς

Αξίζει να επισκεφθείτε περισσότερο την λίμνη Βουλιαγμένης παρά  την παραλία που βρίσκεται δίπλα. Πρόκειται για ένα απόκοσμο μέρος, που θυμίζει παράδεισο! Βέβαια, για να απολαύσεις το μπάνιο σου εκεί θα χρειαστεί να πληρώσεις εισιτήριο, όμως το θέαμα και η εμπειρία θα σας δικαιώσει.

6 Οάσεις δροσιάς στην Αττική! Μακριά από την ζέστη και το καυσαέριο!

Photo via: e-table.gr

Επίσης, θα πρέπει να επισκεφθείτε το δάσος της Φασκομηλιάς που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση και πρόκειται για μια όαση δροσιάς άκρως μαγευτική! Είναι ένα πανέμορφο δάσος που βρίσκεται στην Αττική και πρέπει να το επισκεφθείς σύντομα εσύ και η οικογένειά σου!

6 Οάσεις δροσιάς στην Αττική! Μακριά από την ζέστη και το καυσαέριο!

Photo via: purplepassionflower.blogspot.com

Πηγή Καλοπούλας

Αν θέλετε να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα θα πρέπει να ανεβείτε την Καισαριανή προς το Αισθητικό Δάσος του Υμηττού, να περάσετε την ομώνυμη Μονή της περιοχής και συνεχίζοντας προς την αρχαία πηγή της Καλοπούλας να μείνετε στο Δημοτικό Αναψυκτήριο που ονομάζεται Καλοπούλα.

6 Οάσεις δροσιάς στην Αττική! Μακριά από την ζέστη και το καυσαέριο!

Photo via: bovary.gr

Πρόκειται για ένα Δημοτικό Αναψυκτήριο μέσα στην φύση. Εκεί, μπορείτε να απολαύσετε τους χυμούς, τους καφέδες και τους μαζέδες σας, μέσα στα δέντρα. Μια αυθεντική όαση δροσιάς!

Θάλασσες και λίμνες δίπλα στην Αττική – Λίμνη του Μαραθώνα

Όλοι γνωρίζουμε την Λίμνη του Μαραθώνα, όμως λίγοι από εμάς την έχουμε επισκεφθεί. Παλιότερα, η Λίμνη του Μαραθώνα έδινε νερό σε όλη την Αθήνα. Πλέον πρόκειται για έναν μαγευτικό υγρότοπο, μια ανάσα μακριά από την Αθήνα, που μας καλεί να κάτσουμε στις όχθες του.

6 Οάσεις δροσιάς στην Αττική! Μακριά από την ζέστη και το καυσαέριο!

Photo via: newsbeast.gr

Είναι μια αυθεντική όαση δροσιάς. Αν βρεθείτε στο σημείο, αξίζει να επισκεφθείτε από κοντά το Μουσείο Νερού. Ακόμη δεν απόλαυσες τα γαλήνια νερά της Λίμνης Μαραθώνα;

Λίμνη Μπελέτσι, στην Πάρνηθα

Βρίσκεται στην Πάρνηθα και έχει σχήμα κιθάρας. Γι’ αυτό ονομάζεται εναλλακτικά και “Κιθάρα” . Είναι μια τεχνητή λίμνη, που αν βρεθείτε στο σημείο εκτός από την χαλάρωση που θα νιώσετε καθισμένοι στις όχθες της, θα έχετε την ευκαιρία να έρθετε σε επαφή με πολλά είδη πουλιών.

6 Οάσεις δροσιάς στην Αττική! Μακριά από την ζέστη και το καυσαέριο!

Photo via: Youtube

Υπάρχουν ταβερνάκια κοντά στο σημείο, με ποιοτικό φαγητό, που θα κάνουν την εξόρμηση σας, ακόμη πιο διασκεδαστική και ενδιαφέρουσα. Φυσικά η δροσιά που υπάρχει στη περιοχή εξαιτίας του δάσους, είναι κάτι που αξίζει να σημειωθεί.

Close