7 πράγματα στον χαρακτήρα σας που τρομάζουν τους άλλους και πως να τα βελτιώσετε

Πολλές φορές οι άνθρωποι έχουν μερικά χαρακτηριστικά που τρομάζουν τους άλλους όσων αφορά τη συμπεριφορά τους. Αυτά τα χαρακτηριστικά οφείλονται είτε στον τρόπο που μεγάλωσαν είτε εξαιτίας των εμπειριών που έζησαν. Μερικές φορές είναι πράγματα στον χαρακτήρα μας που δεν μπορούμε να ελέγξουμε και ενώ ξέρουμε ότι είναι λάθος, δεν μπορούμε να βρούμε τον τρόπο να τα διορθώσουμε.

Άλλες φορές πάλι, είναι οι “άμυνες” μας, μπροστά στις νέες γνωριμίες ή στα νέα περιβάλλοντα. Ακόμη κι αν τα χαρακτηριστικά αυτά που τρομάζουν τους νέους ανθρώπους της ζωής σας, τα ξέρετε και δεν έχετε πρόβλημα με αυτά, εμείς θεωρήσαμε σωστό να βρούμε ένα σχετικό άρθρο από το brightside , και να σας τα παρουσιάσουμε!

Στο άρθρο που ακολουθεί δεν γίνεται μόνο αναφορά στα χαρακτηριστικά του εαυτού μας που τρομάζουν και απομακρύνουν τους άλλους από την ζωή μας. Στο τέλος, υπάρχουν και οι τρόποι για να τα αντιμετωπίσετε ή να τα προσαρμόσετε με τέτοιο τρόπο, ώστε να συνεχίσετε να τα έχετε χωρίς να γίνεστε αντιπαθείς στις νέες γνωριμίες. Διαβάστε παρακάτω τα 7 βασικά χαρακτηριστικά στη συμπεριφορά μας, τα οποία μπορεί να τρομάζουν τους άλλους:

Είσαι ειλικρινής με τον…σκληρό τρόπο

Η ειλικρίνεια είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά σας. Σας αρέσει να είστε ειλικρινής με τους άλλους, ακόμη κι αν μερικές φορές αυτό, σας κάνει να λέτε την σκληρή αλήθεια στους άλλους με κίνδυνο να τους πληγώσετε. Πιστεύετε ότι αυτό είναι το πιο σωστό πράγμα που μπορείτε να κάνετε και προτιμάτε να μιλάτε με το μυαλό παρά με την καρδιά σας.

7 πράγματα στον χαρακτήρα σας που τρομάζουν τους άλλους και πως να τα βελτιώσετε

Δεν σας αρέσουν οι…κουβεντούλες 

Δεν σας αρέσει να σπαταλάτε τον χρόνο σας, κουβεντιάζοντας για τον καιρό ή το Σαββατοκύριακο ή οποιοδήποτε άλλο θέμα που θα σας έκανε περισσότερο φιλικό και προσιτό προς τους άλλους ανθρώπους. Οι κουβεντούλες σας φαίνονται ασήμαντες και θα προτιμούσατε να πάτε κατευθείαν σε κάποιο θέμα συζήτησης, το οποίο θα είναι ουσιαστικότερο.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να παραλείπετε τις ευχάριστες συζητήσεις ή να μην μιλάτε καθόλου σε ανθρώπους που δεν γνωρίζετε ή όταν μιλάτε με άλλους ανθρώπους, να μην έχετε τόσο συναρπαστικά πράγματα να συζητήσετε. Αυτός είναι ένας κύριος λόγος που μπορεί να φανείτε αγενής ή απόμακρος.

7 πράγματα στον χαρακτήρα σας που τρομάζουν τους άλλους και πως να τα βελτιώσετε

Δεν ανέχεστε την άγνοια 

Ενώ σας αρέσει να διατηρείτε το μυαλό σας “ανοιχτό” μπροστά στις νέες γνώσεις οι άλλοι δεν είναι πάντα πρόθυμοι να κάνουν το ίδιο. Έτσι όταν κάποιος εκφέρει άποψη για πράγματα τα οποία στην ουσία δεν τα γνωρίζει πραγματικά, αυτό μπορεί να σας εξοργίσει. Εξαιτίας αυτού, προσπαθείτε να αποφύγετε τέτοιου είδους ανθρώπους. Το χειρότερο σενάριο βέβαια. είναι ότι σε μερικές περιπτώσεις θα χάσετε την ψυχραιμία σας και ίσως να γίνετε και ιδιαίτερα συναισθηματικοί, πάνω στη συζήτηση.

7 πράγματα στον χαρακτήρα σας που τρομάζουν τους άλλους και πως να τα βελτιώσετε

Δεν ανέχεστε τους ανθρώπους που παραπονιούνται 

Δεν λέτε ποτέ δικαιολογίες διότι δεν τις ανέχεστε και γι’ αυτόν τον λόγο έχετε την απαίτηση από τους άλλους να κάνουν ακριβώς το ίδιο με εσάς. Θα προτιμούσατε οι άνθρωποι να προσπαθούσαν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους με πράξεις παρά να κάθονται και να λυπούνται τους εαυτούς τους. Όταν δε, χρειάζεται να συνεργαστείτε με τέτοιους ανθρώπους, νιώθετε ότι χάνετε τον χρόνο σας.

Έτσι ίσως όταν εκφράζετε την άποψή σας για την συμπεριφορά τους, στους ίδιους μπορεί να γίνεστε αυστηρός και να τους πληγώνετε. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι άνθρωποι να σας θεωρούν ψυχρό σαν ρομπότ που δεν ενδιαφέρεστε καθόλου για τα ανθρώπινα συναισθήματα και σας νοιάζει μόνο, να δείτε τα αποτελέσματα που έχετε ως στόχο.

7 πράγματα στον χαρακτήρα σας που τρομάζουν τους άλλους και πως να τα βελτιώσετε

Υπάρχουν και μερικά χαρακτηριστικά τα οποία μπορεί να είναι θετικά αλλά συνεχίζουν να τρομάζουν τους άλλους, διότι θέτουν τον εαυτό τους σε σύγκριση με εσάς. 

7 πράγματα στον χαρακτήρα σας που τρομάζουν τους άλλους και πως να τα βελτιώσετε

Κρατάτε πάντα τον λόγο σας 

Η ειλικρίνεια συμβαδίζει με το να είστε πάντα πιστός σε αυτά που υπόσχεστε και λέτε. Όταν δίνετε λοιπόν μια υπόσχεση την κρατάτε. Δεν μπορούν όμως όλοι να το κάνουν αυτό. Έτσι μοιραία, συγκρίνονται με εσάς και αυτό τους κάνει να νιώθουν μειονεκτικά με αποτέλεσμα, να απομακρύνονται.

Είστε ανοιχτοί στις νέες ιδέες 

Όπως είπαμε και πιο πάνω, το μυαλό σας είναι “ανοιχτό” στις νέες ιδέες. Αυτό όμως, δεν μπορούν να το κάνουν όλοι. Εσείς έχετε τη δυνατότητα να ακούτε και τις δυο πλευρές της ιστορίας και να καταλήξετε στην πιο σωστή για εσάς άποψη. Παίρνετε έμπνευση από το άγνωστο με αποτέλεσμα να δημιουργείτε σε πολλές περιπτώσεις νέα πράγματα.

Τα νέα και περίεργα πράγματα που δημιουργείτε όμως, σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να βγάζουν τους ανθρώπους έξω από την ζώνη ασφαλείας που έχουν δημιουργήσει και την ρουτίνα τους. Έτσι όταν μερικές φορές αμφισβητούν τον τρόπο που σκέφτεστε, ίσως να γίνεται επειδή νιώθουν ότι απειλούνται από εσάς.

Είστε δυναμικοί και φιλόδοξοι 

Αν είστε αποφασισμένοι για κάτι θα το κάνετε, ανεξάρτητα από τι μπορεί να σημαίνει αυτό για κάποιους άλλους ανθρώπους και από το τι θα περίμεναν από εσάς. Ακόμη κι αν ο τρόπος σκέψης σας ή οι πράξεις σας πάνε ενάντια στους κανόνες, εσείς δεν φοβάστε να ακολουθήσετε αυτό που θέλετε. Ακόμη και όταν δεν καταφέρνετε να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, εσείς είστε πρόθυμοι να συνεχίσετε την προσπάθεια ασχέτως το πως φαίνεται αυτό στους υπόλοιπους ανθρώπους.

Τι μπορείτε να κάνετε για τα παραπάνω:

Προτού πείτε κάτι με απόλυτη ειλικρίνεια σκεφτείτε πως μπορεί να νιώσουν οι άνθρωποι που θα το ακούσουν. Εάν κάποιος είναι σε θέση να διαχειριστεί την αλήθεια, τότε πείτε την. Υπάρχουν όμως μερικοί άνθρωποι που πραγματικά μπορεί να πληγωθούν από τα λόγια σας και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να κλονιστούν οι σχέσεις σας. Προσπαθήστε να πείτε και πάλι την αλήθεια αλλά με έναν πιο ευγενικό τρόπο.

7 πράγματα στον χαρακτήρα σας που τρομάζουν τους άλλους και πως να τα βελτιώσετε

Παραδείγματος χάρη, αν έχετε κακά νέα για κάποιον θα μπορούσατε να τα πείτε ευθέως αλλά με έναν υποστηρικτικό τόνο. Ή αν πρέπει να επιπλήξετε κάποιον για την δουλειά του, τότε επικεντρωθείτε στις τωρινές του πράξεις και μην επεκταθείτε στα παλαιότερα λάθη του. Δείξτε του ότι ενδιαφέρεστε για τα καλά αποτελέσματα, και δώστε του συμβουλές για να βελτιώσει τη δουλειά του.

Επειδή οι άνθρωποι είναι συνηθισμένοι στο να χρησιμοποιούν την τεχνική της…κουβεντούλας για να “σπάσουν” τον “πάγο” προσπαθήστε να μην αγνοείτε αυτή τους την συνήθεια. Εάν πραγματικά αυτό σας κάνει να νιώθετε άβολα και ότι σπαταλάτε τον χρόνο σας, απλά προσπαθήστε η κουβεντούλα να είναι σύντομη. Μπορεί να αξίζει να αφιερώσετε χρόνο σε μερικούς ανθρώπους και οι κουβεντούλες μπορεί να καταλήξουν σε πολύ εποικοδομητικές συζητήσεις.

7 πράγματα στον χαρακτήρα σας που τρομάζουν τους άλλους και πως να τα βελτιώσετε

Στις περιπτώσεις όπου οι δικές σας απόψεις διαφέρουν με αυτές που εκφέρει ο συνομιλητής σας, εσείς προσπαθήστε να μην το πάρετε κατάκαρδα και να μην τον προσβάλλετε. Προσπαθήστε να “μπείτε” στα “παπούτσια” του και να εκφέρετε επιχειρήματα που συμφωνούν με τον τρόπο σκέψης σας αλλά θα μπορέσουν να πείσουν τον συνομιλητή σας.

7 πράγματα στον χαρακτήρα σας που τρομάζουν τους άλλους και πως να τα βελτιώσετε

Ένα άλλο σημαντικό πράγμα που πρέπει να καταλάβετε είναι ότι μερικές φορές οι άνθρωποι έχουν ανάγκη να εξωτερικεύουν τα συναισθήματα τους, ακόμη κι αν αυτό τους κάνει να φαίνονται αδύναμοι και παραπονιάρηδες. Αντί να τους επικρίνετε γι’ αυτό προσπαθήστε να είστε υποστηρικτικοί και να τους βοηθήσετε να ξανά πατήσουν γερά στα πόδια τους. Θα σας εκτιμήσουν πολύ και ενώ σε αντίθετες περιπτώσεις θα απομακρύνατε έναν άνθρωπο από την ζωή σας, αυτή τη φορά θα μπορούσατε να κάνετε έναν νέο φίλο.

7 πράγματα στον χαρακτήρα σας που τρομάζουν τους άλλους και πως να τα βελτιώσετε

All photos via brightside.me

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη

 

 

Close