7 ρούχα που δεν κολακεύουν κανέναν σωματότυπ

Είναι «χρέος» κάθε ρούχου να κολακεύει το σώμα της γυναίκας που το φοράει; Όχι. Μπορεί ένα ρούχο να είναι όμορφο χωρίς να είναι ιδιαίτερα κολακευτικό; Φυσικά. Με τον ίδιο τρόπο που μια γυναίκα, ενδέχεται να αδιαφορεί για το αν αναδεικνύονται ή όχι οι καμπύλες της ή αν τονίζεται το ύψος η μέση ή το στήθος της, μπορεί και να επιθυμεί να φορέσει κάτι που θα βελτιώνει την εικόνα της.

 

Μία απ’ τις κατακτήσεις της εποχής μας είναι το δικαίωμα στο «φοράω ό,τι με βολεύει». Αν, ωστόσο, αναρωτιέστε ποια ρούχα λειτουργούν… αντικολακευτικά ακόμη και για τις τελειότερες σιλουέτες, τότε ιδού:

Κοντά παντελόνια «καμπάνα»
Οι «καμπάνες» με μήκος κοντύτερο απ’ το ύψος των αστραγάλων, κάνουν τα πόδια να φαίνονται πιο κοντά και δίνουν την αίσθηση ότι το σώμα είναι… τριγωνικό. Αν θέλετε να επιμείνετε σ’ αυτόν τον τύπο κοντού παντελονιού, προτιμήστε τα παντελόνια 7/8 που επιμηκύνουν τα πόδια και κάνουν το σώμα να δείχνει πιο ψιλόλιγνο.

Φορέματα χωρίς «καθαρή» γραμμή
Όσο βολικά κι αν είναι τα φαρδιά φορέματα, δεν αναδεικνύουν τις καμπύλες και τα δυνατά σημεία του γυναικείου σώματος. Προσθέτουν έξτρα όγκο στη σιλουέτα και κάνουν το σώμα να μοιάζει παχύτερο και «μονοκόμματο». Προτιμήστε φορέματα που τονίζουν τη μέση, αναδεικνύοντας τόσο τον κορμό όσο και τα πόδια σας.

Παντελόνια με κάθετες ρίγες
Τα παντελόνια με κάθετες ρίγες είναι ένα απ’ τα «δυσκολότερα» κομμάτια μιας γκαρνταρόμπας. Οι κάθετες ρίγες, θα προσθέσουν όγκο στην περιοχή των γλουτών και των γοφών. Αν θέλετε να φορέσετε κάτι που θα ξεχωρίζει, προτιμήστε να δώσετε έμφαση στο επάνω μέρος του σώματος ή επιλέξτε ένα παντελόνι με μικρά prints.

Δείτε περισσότερα στο apithano.gr

Close