Αυτό Είναι Πανέμορφο Ελληνικό Νησί που Έχει Γεύση Ιταλίας!

Δεν χρειάζεται να κάνουμε πρόλογο για την ομορφιά των ελληνικών νησιών. Είναι άλλωστε δεδομένη και κάθε ελληνικό νησί έχει τα δικά του μοναδικά χαρακτηριστικά που το κάνουν να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα.

Υπάρχει ένα ελληνικό νησί, ωστόσο, που έχει γεύση από… Ιταλία. Πρόκειται για ένα ασυνήθιστο νησί (με την καλή έννοια) που βρίσκεται λίγα μίλια μακριά από την Τουρκία και έχει ξεφύγει από το ραντάρ των τουριστών: ο λόγος για τη Λέρο.

Δείτε ακόμα: Σε αυτό το πολύχρωμο νησί, με την αυθεντική ομορφιά δεν χρειάζεσαι ούτε ξαπλώστρα ούτε αυτοκίνητο

Αυτό Είναι Πανέμορφο Ελληνικό Νησί που Έχει Γεύση Ιταλίας!                                                             Μια γεύση από Λέρο.

Η Λέρος είναι ένα πανέμορφο νησί που έχει τα πάντα: παραλίες, ψαροχώρια, ταβέρνες, αλλά και εκπληκτική μοντέρνα ιστορία – το τελευταίο χάρη στον Μουσολίνι.

Αυτό Είναι Πανέμορφο Ελληνικό Νησί που Έχει Γεύση Ιταλίας!                               Η Λέρος έχει ξεφύγει από το ραντάε των τουριστών.

Οι Ιταλοί κατέλαβαν τα Δωδεκάνησα το 1912 και ο Μουσολίνι είδε τη Λέρο ως τη βάση για τις ιμπεριαλιστικές του φιλοδοξίες. Έτσι λοιπόν έχτισε στο νησί μια έπαυλη, αλλά και αεροναυτική βάση επιλέγοντας το χωριό Λακκί. Όχι άδικα.

Η Λέρος είναι ένα πανέμορφο νησί που έχει τα πάντα: παραλίες, ψαροχώρια, ταβέρνες, αλλά και εκπληκτική μοντέρνα ιστορία – το τελευταίο χάρη στον Μουσολίνι.

Το Λακκί είναι το δεύτερο μεγαλύτερο φυσικό λιμάνι της Ανατολικής Μεσογείου. Με την πάροδο του χρόνο στο Λακκί χτίστηκε μια ολόκληρη πόλη, το Porto Lago. Το Porto Lago θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα δείγματα ρασιοναλιστικής αρχιτεκτονικής που βρίσκεται εκτός Ιταλίας και μένει σχεδόν ακέραιο 100 χρόνια μετά. Οι φαρδιοί δρόμοι, οι βίλλες των αξιωματικών, οι πολυκατοικίες και η αγορά είναι ακόμα και σήμερα εκεί. Το Λακκί υπήρξε παρατημένο για δεκαετίας, ωστόσο οι κάτοικοι της Λέρου το αγάπησαν σιγά σιγά και φαίνεται πως τον τελευταίο καιρό αναβιώνει. Το σινεμά για παράδειγμα (cineleros.com) έχει ανακαινιστεί και φέρνει κάτι από Σινεμά ο Παράδεισος.

Δείτε ακόμα: Τα ελληνικά νησιά με τις περισσότερες εκκλησίες και ξωκκλήσια

Αυτό Είναι Πανέμορφο Ελληνικό Νησί που Έχει Γεύση Ιταλίας!                                     Το Λακκί είναι γεμάτο κτίρια ιταλικής αρχιτεκτονικής.

Δείτε ακόμα: Σε αυτό το χωριό της Κρήτης έχουν ένα γονίδιο που τους προστατεύει από τη χοληστερίνη!

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως τα ερείπια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου βρίσκονται ακόμα στη θέση τους. Αν κάνετε καταδύσεις, σας περιμένουν στο βυθό της Λέρου αεροπλάνα, οχηματαγωγά και το αντιτορπιλικό «Βασίλισσα Όλγα» – ο βυθός της Λέρου είναι ένα ζωντανό μουσείο. Αν πάλι είστε λάτρεις της πεζοπορίας τότε σας περιμένουν κανόνια, ερείπια ιταλικών οχυρωματικών και βαγόνια που κάποτε μετέφεραν νάρκες.

Αυτό Είναι Πανέμορφο Ελληνικό Νησί που Έχει Γεύση Ιταλίας!                                Στο νησί θα βρείτε εντυπωσιακά χρωματιστά κτίρια.

Αυτή η Ελληνική Παραλία Είναι Ανάμεσα στις πιο Δημοφιλείς του Instagram!

Εκτός από την Ιταλική αύρα του νησιού θα βρείτε και άλλους πολύ όμορφους οικισμούς. Το δεύτερο λιμάνι στο όμορφο ελληνικό νησί είναι η Αγία Μαρίνα που θα σας περιμένει για όμορφες βόλτες στα καφέ της παραλιακής οδού και εκεί θα συναντήσετε ένα συνονθύλευμα από νησιώτικα σπίτια μέχρι εντυπωσιακά αρχοντικά. Για να φάτε καλό ψάρι επισκεφτείτε το Παντέλι. Μη διστάσετε να επισκεφτείτε τη Λέρο αν θέλετε ήρεμες διακοπές, μεγάλους

Πηγή: spirossoulis.com
Close