Αυτό το Μωράκι μόλις γεννήθηκε. Για προσέξτε όμως ΤΙ κρατάει στο Χεράκι του… Θα μείνετε Άφωνοι!

Ένα μωρό από την Alabama φέρεται να γεννήθηκε κρατώντας την ενδομήτρια συσκευή – την μέθοδο που υποτίθεται ότι θα προλάμβανε την εγκυμοσύνη.

Η φωτογραφία του νεογέννητου Dexter Tyler κοινοποιήθηκε πάνω από 71.000 φορές.

Αυτό το Μωράκι μόλις γεννήθηκε. Για προσέξτε όμως ΤΙ κρατάει στο Χεράκι του… Θα μείνετε Άφωνοι!

Η μητέρα του, Lucy Hellein, είπε: «Ήταν σίγουρα γραφτό να γεννηθεί ο Dexter. Η αρχική ημερομηνία ήταν 4 Μαΐου και ο γιατρός είπε, “Η δύναμη ήταν ισχυρή μαζί του”. Παρ’όλο που δεν το είχαμε σχεδιάσει, η οικογένεια μου κι εγώ αισθανόμαστε απίστευτα ευλογημένοι.»

Όπως εξηγεί το Planned Parenthood, η ενδομήτρια συσκευή είναι ένα μικρό, ευέλικτο κομμάτι πλαστικό σε σχήμα T το οποίο μπαίνει στη μήτρα για να προλάβει τυχόν εγκυμοσύνη. Είναι μακροπρόθεσμη και αναστρέψιμη λύση και είναι από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους αντισύλληψης.

Δείτε ακόμη: Μωρό γεννήθηκε με νερό αντι για αίμα στο κορμάκι του. Και οι γιατροί δεν έχουν ξαναδεί κάτι τέτοιο.

Υπάρχουν δύο είδη ενδομήτριας συσκευής – η χάλκινη και η ορμονική. Η ορμονική χρησιμοποιεί την ορμόνη προγεστίνη για να προλάβει την εγκυμοσύνη.

Το Planned Parenthood εξηγεί:

«Οι ορμόνες στις ενδομήτριες συσκευές προλαμβάνουν την εγκυμοσύνη με δύο τρόπους: 1. πυκνώνουν την βλέννα στον τράχηλο κι έτσι μπλοκάρει και παγιδεύει το σπέρμα και 2. οι ορμόνες μερικές φορές εμποδίζουν το ωάριο να φύγει από τις ωοθήκες (ωορρηξία), το οποίο σημαίνει ότι δεν υπάρχει ωάριο για να γονιμοποιήσει το σπέρμα. Χωρίς ωάριο δεν υπάρχει εγκυμοσύνη.»

H Hellein χρησιμοποιούσε ορμονική ενδομήτρια συσκευή, αλλά λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2016, ανακάλυψε ότι ήταν 18 εβδομάδες έγκυος, που σήμαινε ότι ο Dexter είχε συλληφθεί μόλις 5 μέρες μετά την τοποθέτηση της ενδομήτριας συσκευής.

Δείτε ακόμη; Μωρό γεννήθηκε καλυμμένο με άσπρα λέπια στο δέρμα του, 5 χρόνια αργότερα, οι γιατροί δεν είχαν ξαναδεί ποτέ έναν τέτοιο πρόσωπο

Η συσκευή δεν φάνηκε στον υπέρηχο, κάτι που έκανε τον γυναικολόγο της να υποθέσει ότι μάλλον είχε πέσει. Ωστόσο, ήταν κρυμμένη πίσω από τον πλακούντα και έτσι φέρεται να κατέληξε στο χέρι του Dexter όταν γεννήθηκε.

Οι ενδομήτριες συσκευές είναι αποτελεσματικές κατά 99%. Σύμφωνα με το Planned Parenthood, η αποτελεσματικότητα τους έγκειται στο ότι δεν υπάρχει πιθανότητα λάθους. Δεν υπάρχει περίπτωση να ξεχάσει κανείς να την χρησιμοποιήσει (όπως με το χάπι) ή να την χρησιμοποιήσει λάθος (όπως με τα προφυλακτικά).

Δείτε ακόμη: Μαμά γεννάει την κόρη της αλλά παρατηρεί πως το μωρό έχει πρηξίματα «ενός bodybuilder» από την μέση και πάνω

Η γυναίκα προστατεύεται από ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη συνεχώς για 3-12 χρόνια. Αλλά η Hellein είπε ότι δεν θέλει να το ρισκάρει στο μέλλον. Μετά την γέννηση το Dexter αποφάσισε να στειρωθεί αφαιρώντας τις σάλπιγγες της.

Πηγή: fanpage.gr
Close