Αν δεν σε εκτιμούν μην θυμώνεις, σημαίνει ότι βρίσκεσαι σε λάθος μέρος

Οι ανθρώπινες σχέσεις δεν είναι εύκολο πράγμα. Είναι πολύ δύσκολο στους χιλιάδες ανθρώπους που θα συναντήσεις στη ζωή σου, να βρεις αυτούς που θα εκτιμήσουν τα προτερήματα σου και θα αποδεχτούν τα ελαττώματά σου!

Που θα είναι δίπλα σου και θα φοβούνται μην σε χάσουν. Υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω, που δεν εκτιμήθηκαν όσο θα έπρεπε και αυτό τους έκανε να πιστέψουν, ότι δεν υπάρχει αληθινή φιλιά εκεί έξω! Υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι, που δεν πήραν την άξια που τους άξιζε, ακόμη και μέσα από τις οικογένειές τους.

Όταν παρακολουθείς το πρόβλημα του άλλου από απόσταση, σου είναι πολύ εύκολο να δώσεις συμβουλές. Πολλές φορές μάλιστα, η πλεονεκτική θέση που βρισκόμαστε, όταν δίνουμε συμβουλές μας κάνει να δείχνουμε υπερόπτες και αλαζόνες!

Πως μπορούμε να εξηγήσουμε σε ένα παιδί ή σε έναν άνθρωπο που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα προσαρμογής και νιώθει ότι δεν τον αποδέχονται οι άνθρωποι που τον περιτριγυρίζουν, ότι δεν ευθύνεται αυτός, αλλά οι άλλοι, που δεν τον κατάλαβαν ποτέ;

Πόσες φορές έχετε νιώσει ότι είστε ο παρείσακτος σε μια ομάδα ανθρώπων; Σαν καινούριο παιδί στο σχολείο, σαν καινούριο μέλος στη δουλειά, σαν νέο μέλος στην παρέα κοκ. Πολλές φορές. Κι όλες τις φορές κατηγόρησες τον εαυτό σου κι όχι τους υπόλοιπους.

Δεν είναι αναγκαστικό όμως, ότι όσες φορές δεν σε αποδέχονται οι άλλοι είναι δικό σου λάθος. Ούτε απαραίτητα δικό τους. Απλά μερικοί άνθρωποι ταιριάζουν περισσότερο και μερικοί άλλοι λιγότερο. Φαίνεται όμως πως η ψυχολόγος Μαρία Αϊβαζίδου, μέσα από ένα μικρό κείμενο, είπε αυτά που θα θέλαμε να πούμε κι εμείς στον εαυτό μας αλλά και στους άλλους.

Με μια φανταστική – υποθέτουμε – ιστορία, προσπάθησε να εξηγήσει στους ανθρώπους που την ακολουθούν μέσα από την επίσημη σελίδα της στο Facebook, ότι όταν κάποιος δεν γίνεται αποδεκτός, δεν ευθύνεται ο ίδιος, αλλά το μέρος που βρίσκεται! Διαβάστε παρακάτω το υπέροχο κείμενο:

Ένας πατέρας είπε στον γιο του: Αποφοίτησες με τιμές, ορίστε ένα αυτοκίνητο που απέκτησα πριν πολλά χρόνια και είναι αρκετών χρονών.. Αλλά πριν σου το δώσω, πάρ’ το στο κέντρο των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και πείτε τους ότι θέλω να το πουλήσω και να δεις πόσα θα σου προσφέρουν.

Ο γιος πήγε στην παρτίδα μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, επέστρεψε στον πατέρα του και είπε: ” Μου πρόσφεραν $ 1,000 επειδή φαίνεται πολύ φθαρμένο.” Ο πατέρας είπε, ” Πήγαινέ το στο ενεχυροδανειστήριο.”

Ο γιος πήγε στο ενεχυροδανειστήριο, επέστρεψε στον πατέρα του και είπε: ” Το ενεχυροδανειστήριο πρόσφερε $ 100 επειδή ήταν ένα πολύ παλιό αυτοκίνητο.” Ο πατέρας ζήτησε από τον γιο του να πάει σε μια λέσχη αυτοκινήτων και να τους δείξει το αυτοκίνητο.

Ο γιος πήγε το αυτοκίνητο στο κλαμπ, επέστρεψε και είπε στον πατέρα του: ” Μερικοί άνθρωποι στο κλαμπ πρόσφεραν $ 100,000 γι ‘ αυτό, αφού πρόκειται για ένα Nissan Skyline R34, εμβληματικό αυτοκίνητο και το ζήτησαν πολλοί.

Ο πατέρας είπε στον γιο του, ” Ήθελα να ξέρεις ότι το σωστό μέρος σε εκτιμά με τον σωστό τρόπο.”… Αν δεν εκτιμάσε, μην θυμώνεις, σημαίνει ότι βρίσκεσαι σε λάθος μέρος. Αυτοί που ξέρουν την αξία σου είναι αυτοί που σε εκτιμούν, και μη μένεις ποτέ σε ένα μέρος όπου κανείς δεν βλέπει την αξία σου… 👌

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη

Close