Αστυνομικοί ανάγκασαν μητέρα σε αεροδρόμιο στη Γερμανία να δείξει το στήθος της για να αποδείξει πως θηλάζει

Μία γυναίκα από τη Σιγκαπούρη υπέβαλε καταγγελία εις βάρος της γερμανικής αστυνομίας επειδή, όπως υποστηρίζει, κλήθηκε από τις αρχές ασφαλείας αεροδρομίου να πιέσει το στήθος της για να αποδείξει ότι θηλάζει, σύμφωνα με το BBC.

Όπως είπε στο BBC η Γκαγιαθίρι Μπόουζ η εμπειρία ήταν «εξευτελιστική» και θα στραφεί επισήμως νομικά εναντίον της αστυνομίας.

Η ίδια περιγράφει ότι η αστυνομία στο αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης την θεώρησε ύποπτη επειδή έφερε μαζί της θήλαστρο ενώ ταξίδευε χωρίς μωρό. Η γερμανική αστυνομία, πάντως, αρνήθηκε να σχολιάσει στο BBC την καταγγελία της, είπε όμως ότι τέτοιου είδους μέτρα λαμβάνονται «σαφώς» στο πλαίσιο διαδικασίας ρουτίνας.

Η γυναίκα, η οποία ταξίδευε μόνη της, είπε ότι την περασμένη Πέμπτη ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί σε πτήση για το Παρίσι όταν την σταμάτησαν κατά τον έλεγχο από το μηχάνημα ανίχνευσης στο γερμανικό αεροδρόμιο. Όταν η χειραποσκευή της 33χρονης, στην οποία μετέφερε το θήλαστρο, πέρασε από το μηχάνημα, οι αρχές της υπέβαλαν ερωτήσεις.

«Ο τόνος της φωνής τους είχε μια δυσπιστία. ‘Θηλάζετε;’. Τότε που είναι το μωρό σας; Το μωρό σας είναι στη Σιγκαπούρη;». Οι αστυνομικοί δεν φάνηκε να την πιστεύουν, όπως λέει η ίδια, όταν επέμεινε ότι η συσκευή ήταν θήλαστρο. Κράτησαν το διαβατήριό της και στη συνέχεια την οδήγησαν σε ένα δωμάτιο, όπου μια γυναίκα αστυνομικός της έκανε και άλλες ερωτήσεις. Εκεί της ζήτησε να αποδείξει ότι θηλάζει, λέει η Μπόουζ.

Δείτε περισσότερα στο apithano.gr

Close