Μια γκαστριά και τον τύλιξες!
 

Ω ναι. Συμβαίνει ακόμα. Συχνότερα από όσο θα περίμενε κανείς στη φιλελεύθερη κατά τ’ άλλα εποχή μας.

Κι είναι μια εποχή που χαρακτηρίζεται σε μεγάλο βαθμό απο την εξίσωση των δύο φύλων και τη γενικότερη χειραφέτηση των γυναικών, διαδικασία που κρατάει χρόνια αλλά δέχεται πόλεμο από ένα μικρό ποσοστό του γυναικείου πληθυσμού.

Είναι εκείνες οι λίγες που επιλέγουν την παλιά μέθοδο των κουτοπόνηρων γυναικών. Συνειδητά προσπαθούν να μείνουν έγκυες ώστε να επιτύχουν ένα γάμο. Να κλειδώσουν δηλαδή το σύντροφό τους στο πλάι τους με τον ερχομό ενός μωρού. Είναι σίγουρα συμπεριφορές που δε θυμίζουν σε τίποτα την εικόνα μιας δυναμικής γυναίκας. Αντιθέτως περιγράφει μια γυναίκα λίγη και μικρή.

Με μια λέξη; Θλιβερη.

Όλη αυτή η λογική είναι εξω από την σύγχρονη εικόνα της γυναίκας που με τόσο κόπο έχουν καταφέρει να χτίσουν οι νέες και δυναμικές, οι ανεξάρτητες γυναίκες της εποχής μας.

Είναι κόντρα ρόλος.

Αλλά πέρα απο τη ζημιά που κάνουν αυτές οι συμπεριφορές στη βιτρίνα του γυναικείου προφίλ, υπάρχουν άλλες, πιο καίριες αρνητικές συνέπειες.

Κατ’ αρχήν, γιατί η καινούρια ζωή που πρόκειται να έρθει μετά από μερικούς μήνες έχει ξεκινήσει την πορεία της πάνω στην πιο λάθος βάση. Ξεκινάει σαν ένας εκβιασμός. Πώς είναι δυνατόν μια τέτοια απόφαση να δημιουργήσει ένα οικογενειακό περιβάλλον που θα χαρακτηρίζεται από αγάπη και στοργή;

Το πιο πιθανό είναι ότι αυτό το πλάσμα θα γεννηθεί σε μια ατμόσφαιρα γεμάτη αρνητικά συναισθήματα. Και θα φέρει αυτό το βαρος σε όλη του τη ζωή. Τα αποτελέσματα ενός τέτοιου βάρους θα φανούν αρκετά χρόνια μετά.

Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάνε όσες ακολουθούν αυτό το δρόμο ότι τίποτα στερεό δεν μπορεί να οικοδομηθεί πάνω σε εκβιασμούς. Στα πιο παλιά χρόνια, όταν η κοινωνία μας ήταν ακόμα αρτηριοσκληρωτική, γάμοι βασισμένοι σε τέτοιες βάσεις κρατούσαν χρόνια αλλά οδηγούσαν πάντοτε σε δυστυχισμένους ανθρώπους, βουτηγμένους στην κατάθλιψη.

Σήμερα το πιο πιθανό είναι οτι δεν θα αντέξει ένας τέτοιος γάμος.

Θα οδηγηθεί με μαθηματική ακρίβεια στη διάλυση, καθώς όλη αυτή η ένταση που έχει μαζευτεί ανάμεσα στους δυο γονείς δεν μπορεί παρά να απελευθερωθεί με άσχημο τρόπο κάποια στιγμή.

Και ποιος πληρώνει τελικά τις αμαρτίες των γονέων;

Τα παιδιά.

Αυτά είναι που συνήθως βρίσκονται μετά εν μέσω μίας κατάστασης έντονης πίεσης και άγχους.

Γιατί ξέρουν βαθιά μέσα τους ότι εκείνα είναι η αφορμή που δημιουργείται όλη αυτή η κατάσταση. Η αφορμή. Όχι η αιτία. Και τις πιο πολλές φορές οδηγούνται σε άσχημα και σκοτεινά μονοπάτια.

Για μένα εδώ κρύβεται το μεγαλύτερο σφάλμα αυτών των γυναικών, οι οποίες δεν αξίζουν για μένα να φέρουν το τίτλο της μάνας. Το να χρησιμοποιούν κάτι τόσο ιερό όσο μια εγκυμοσύνη για να κρατήσουν κοντά τους έναν άντρα δείχνει μικροψυχία και ηθική κατάπτωση.

Δεν νοείται να παίζεις με τις ζωές των ανθρώπων με τέτοιο τρόπο, ειδικά όταν πρόκειται για το παιδί που θα φέρεις στον κόσμο.

Είναι θέμα ανθρωπιάς.

Που προφανώς δεν ξέρουν καν την έννοια της λεξης.

Είναι θέμα μητρικού ενστίκτου.

Που προφανώς δεν περιλήφθηκε στο μοντέλο τους.

Γενικά τέτοιες συμπεριφορές είναι ξένες προς τη σύγχρονη οπτική της ζωής και της κοινωνίας μας. Απο κάθε άποψη, μια γυναίκα που επιλέγει αυτό το μονοπάτι κάνει μαζεμένα πολλά λάθη. Και το κάνει επηρεάζοντας αρνητικά τρεις ζωές, από τις οποίες η μία δε φέρει καμία ευθύνη. Απολύτως καμία.

Κι όμως θα πληρώσει το πιο ακριβό τίμημα.

Πηγή: www.pillowfights.gr

Stay…tuned…Γραφτείτε στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις γιατί δεν τελειωσαμε εδώ! 
 
 
 

Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες για παιδια

Close