Ένα συγκλονιστικό βίντεο που δείχνει την αγάπη μίας μάνας με σχιζοφρένεια

Μία μητέρα πάσχει από σχιζοφρένεια εδώ και χρόνια, και η kόρη της αποφάσισε να καταγράψει την καθημερινότητα της μάνας της, και να δείξει στον κόσμο όχι μόνο το πόσο δύσκολα είναι για όλη την οικογένεια, αλλά κυρίως πως παρά την αρρώστια της μάνας της, έχει έναν γλυκύτατο εαυτό με πολλή αγάπη να δώσει και πως παλεύει κάθε μέρα με τη σχιζοφρένεια. Η μητέρα αυτή πάσχει από σχιζοφρένεια πριν μείνει έγκυος αλλά κατάφερε να μεγαλώσει ένα υπέροχο παιδί και να γίνει μία υπέροχη μάνα.

 

Μόλις την εντόπισαν της χορήγησαν τα φάρμακά της και την επομένη γεννήθηκε η κόρη της. Από τότε κάθε μέρα ήταν δύσκολη. Η κόρη της όμως θέλει να μάθει ο κόσμος πως η μητέρα της δεν είναι μόνο η ασθένειά της.

«Είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος και καλή μητέρα. Μου στέλνει γράμματα και με παίρνει τηλέφωνο για να μου πει πως με αγαπάει και πως είναι περήφανη για μένα».

Ξέρει βέβαια πως η σχιζοφρένεια είναι και θα είναι πάντα κομμάτι της. Γι’ αυτό και θέλησε να βρει τρόπο να δείξει στον κόσμο τις δύο πλευρές της μητέρας της – ένα σύμπλεγμα και έναν όμορφο άνθρωπο – με ειλικρίνεια και αξιοπρέπεια.

«Δεν μιλάμε για τις ψυχικές ασθένειες. Γι’ αυτό και σκέφτηκα να βγάλω αυτό το βίντεο. Θέλω να δουν οι άνθρωποι τις ψυχικές ασθένειες με αγάπη».

Ξεκίνησε ένα πρότζεκτ που ονόμασε “You Are in This World”, όπου καταγράφει τη σχέση με την μητέρα της, τα πάνω, τα κάτω και όλα τα ενδιάμεσα.

Ξεκίνησε το πρότζεκτ με ένα συναισθηματικό βίντεο που δείχνει την μητέρα της να μιλάει για την αγάπη που έχει για τα εγγόνια της (τα παιδιά της Emily) ενώ έτρεμε (παρενέργεια των φαρμάκων) και είχε καταιγισμό συναισθημάτων και στιγμές αμηχανίας.

Μέχρι τώρα, οι αντιδράσεις στο βίντεο ήταν πάρα πολλές. Η Emily λέει πως είναι χαρούμενη που η μητέρας της έχει αφήσει τόσο καλό αντίκτυπο.

Δείτε το βίντεο για να έχετε μια εικόνα για το πώς είναι να ζει κάποιος με σχιζοφρένεια:

She recorded this video of her mom, who has schizophrenia, to show her kids that their grandma still loves them, even on her tougher days. (via You Are In This World)

Gepostet von Upworthy am Donnerstag, 23. Juni 2016

 

 

Με ένα κλικ εδώ δείτε όλα μας τα αρθρα

Close