Εσύ που θέλεις να λέγεσαι άντρας

Είμαι άντρας λες και κοκκινίζεις από θυμό που δεν σου αναγνωρίζεται αυτή σου η ιδιότητα.

Τρέμεις από το φόβο μη σε πουν αδερφή και λίγο, ζεις μέσα στη δειλία και την ανασφάλεια.

Είμαι άντρας, λες και σηκώνεις το χέρι σου για να δείξεις τη δύναμή σου, γιατί κάποιος κάποτε σου είπε πως μόνο με την επιβολή κερδίζεις σεβασμό και προσοχή. Μετά κλαις κρυφά και μόνος, γιατί ξέρεις πως αυτό που με το στανιό σου σφήνωσαν στο κεφάλι, δεν είναι αυτό που σε γεμίζει.

Αν θέλεις να λέγεσαι άντρας, πάρε τώρα τη σελίδα με τα ηλίθια τσιτάτα που σου δίδαξαν για σένα και σκίσ’ την χίλια κομμάτια. Μετά δώσε στον εαυτό σου δέκα λεπτά προσωπικής ηρεμίας. Άναψε ένα τσιγάρο, άνοιξε μια παγωμένη μπύρα, βάλε ένα καλό παλιό τραγούδι.

Έχεις κιόλας αρχίσει να ζεις πιο ειλικρινά.

Εσύ που τόσο θέλεις να υποστηρίξεις αυτόν τον τίτλο, σταμάτα να την πληγώνεις. Ναι για εκείνη μιλάω που σου ήρθε στο μυαλό χωρίς να ταυτοποιήσω ιδιότητα, η «εκείνη» που τα μισά τραγούδια είναι σα να γράφτηκαν γι αυτήν, αλλά ποτέ δεν της το είπες.

Πες της το ρε μαλάκα! Τι περιμένεις;

Πάρ’ την αγκαλιά για να κουμπώσουν τα σώματά σας, τύλιξε τα χέρια σου γύρω της και προστάτευσέ την από την ασχήμια του κόσμου.

Κράτα την κοντά σου, κάν’ την να μείνει, όχι γιατί βολεύεσαι να ξέρεις πως έχεις άνθρωπο δικό σου, μα γιατί ξέρεις ότι αν φύγει θα είσαι δυστυχισμένος και άδειος. Δωσ’ της κάτι για να παλέψει γι αυτό, για να μπορέσει κι εκείνη να είναι η δυνατή, τις ώρες που εσύ δε θα αντέχεις.

Κάν’ την έξαλλη και μετά φίλα την, καύλωσέ την, στρίμωξέ την στη γωνία, ψιθύρισέ της βρομόλογα και κάν’την να παρακαλάει να πάτε σπίτι κι όταν η στιγμή περάσει, γελάστε αμήχανα για την τρέλα που σε δέρνει.

Μάθε για εκείνη, άκου την να γκρινιάζει όταν σου φαίνεται ανυπόφορη, άσ’ την να δει ότι ήρθες για μείνεις τις στιγμές που σου είναι ό, τι πιο δύσκολο.

Γίνε το φιλαράκι της και ο εραστής της, κάν΄την να γελάσει με τα δικά σου χαζά παιδικά, μα απόλυτα μοναδικά αστεία. Μοιράσου τον κόσμο σου μαζί της, τα μικρά ανούσια μυστικά σου, τους μεγάλους τρομακτικούς σου φόβους. Μετά μάθε τους δικούς της και ξόρκισέ τους μακριά.

Κι όταν χρειαστεί, βαλ’ την στη θέση της, γίνε δάσκαλος και προστάτης της, θύμισέ της αυτό που ξέχασε και κάν’ την να πεισμώσει για να γίνει πιο δυνατή.

Εσύ που θέλεις να λέγεσαι άντρας, μάθε επιτέλους να βλέπεις τη ζωή μέσα στα δόντια. Να μη τη φοβάσαι, να την εκμεταλλεύεσαι, να την ξεζουμίζεις, γιατί έτσι μόνο αξίζει να ζεις.

Εσύ που θέλεις να λέγεσαι άντρας, πάρε το άλφα αυτής της λέξεις και γράψ’ το μόνο κεφαλαίο, γιατί θα έχεις μάθει πια πως μόνο έτσι μπορεί να γραφτεί αυτή η λέξη.
via

Close