Για αυτό το λόγο αυτή η μαμά σταμάτησε να μαζεύει το δωμάτιο των παιδιών και δεν νιώθει καθόλου ενοχές

Πόσα χρόνια έχετε περάσει μαζεύοντας τα παιχνίδια των παιδιών σας; 2; 3; ούτε καν που θυμάστε πόσα; Σας γονείς τρελαινόμαστε να κρατάμε το σπίτι καθαρό, να ταΐσουμε τα παιδιά μας και όλα τα άλλα μαζί.. Αλλά σε μια δημοσίευση που έγινε viral , μια μαμά μοιράστηκε γιατί αυτή δεν πρόκειται να ξανα καθαρίσει το δωμάτιο των παιδιών μετά το παιχνίδι και ” κλείνει την πόρτα” στην ατελείωτη μάχη για την διατήρηση ενός καθαρού σπιτιού.

”Θέλω να έχω ένα καθαρό σπίτι. Αλήθεια. Είναι το μόνο πράγμα στη ζωή μου που νιώθω ότι μπορώ να ελέγξω. Αν τα πάντα είναι οργανωμένα, η ζωή σου είναι καλύτερη, έγραψε η Heidi Hamm σε μια σελίδα στο facebook.

Αλλά έχω παιδιά. Ακριβώς. “Έχω παιδιά.” Ακόμα και οι πιο ήρεμοι και πιο υπομονετικοί γονείς του κόσμου αισθάνονται ότι είναι έτοιμοι να τραβήξουν τα μαλλιά τους κάθε φορά που βλέπουν την ακαταστασία από τα πεταμένα αυτοκινητάκια ή οτι άλλο παιχνίδι μπορείτε να φανταστείτε..”

Δείτε ακόμη: Διδάξτε στα παιδιά σας αυτό αντί να λένε συγγνώμη για το οτιδήποτε

Αυτά δεν νοιάζονται καθόλου.. Δεν μπορώ να το καταλάβω. Μάλλον δεν μου έμοιασαν. Ούτε που ξέρω πόσες φορές έκανα αυτή την κουβέντα μαζί τους. Εγώ: “Πώς αντέχετε; Δεν μπορείτε ούτε να περπατήσετε εδώ μέσα.” Τα παιδιά μου: “Μπορούμε. Απλώς παίζουμε κουτσό γύρω από τα παιχνίδια.”

Για αυτό το λόγο αυτή η μαμά σταμάτησε να μαζεύει το δωμάτιο των παιδιών και δεν νιώθει καθόλου ενοχές

Η Hamm  αποκαλύπτει οτι ένα βράδυ που προσπαθούσε να οργανώσει μέσα στα κουτιά τα Λέγκο  ανά χρώμα, ο άνδρας της την ρώτησε “Γιατί απλά δεν κλείνεις την πόρτα;”,

Σημαίνει να βάζεις τα παιδιά να κοιμηθούν νωρίς για να μπορέσεις να χαλαρώσεις για λίγο στον καναπέ με τον σύζυγό σου

Ακούγεται εύκολο αλλά όλες μας γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι.. Ως μαμά αισθάνεσαι πίεση να τα έχεις όλα οργανωμένα, να καθαρίζεις κάθε φορά μετά το παιχνίδι των παιδιών και να τα έχεις όλα υπό έλεγχο και τα παιδιά αλλά και να διατηρήσεις ένα καθαρό σπίτι. ”Αλλά εκείνο το βράδυ αποφάσισα να κρατήσω και να ακολουθήσω τη συμβουλή του άνδρα μου”, είπε η Hamm.

Δείτε ακόμη: Αυτή η μαμά προτρέπει τους άλλους γονείς να μην κάνουν το ίδιο λάθος.. Το τραγικό ατύχημα με το φορτιστή κινητού, που θα θυμάται όλη της, τη ζωή

”Τον κοίταξα. Με απορία. Περίμενα να έρθει, να κάτσει δίπλα μου στο πάτωμα και να με βοηθήσει με τα Λέγκο. Αντ’ αυτού, ξεστόμισε αυτές τις λέξεις. Προφανώς, ήταν ό,τι χρειαζόμουν.”

Σηκώθηκα και έκλεισα την πόρτα. Τώρα αυτή η μαμά καθαρίζει το δωμάτιο με τα παιχνίδια των παιδιών της μια φορά την εβδομάδα.

Δείτε ακόμη: Μια μαμά που δεν θηλάζει μας παρουσιάζει την άλλη πλευρά !

Κανείς δεν μιλάει για το πόσο σημαντικό είναι να προσέχεις τον εαυτό σου όταν είσαι γονιός. Είναι όμως. Είναι εύκολο να τον χάσεις όταν φροντίζεις όλους τους άλλους. Αλλά το να προσέχεις εσένα; Ναι, δεν είναι και τόσο εύκολο. Θέλει χρόνο, ενέργεια και σημαίνει ότι πρέπει να ζητήσεις βοήθεια. Μερικές φορές όμως; Το να προσέχεις τον εαυτό σου σημαίνει να κρύψεις την αγαπημένη σου σοκολάτα για να την φας μόνος σου. Σημαίνει να βάλεις τα παιδικά στην τηλεόραση για να βλέπουν τα παιδιά όσο εσύ πίνεις τον καφέ σου. Ζεστό. Σημαίνει να βάζεις τα παιδιά να κοιμηθούν νωρίς για να μπορέσεις να χαλαρώσεις για λίγο στον καναπέ με τον σύζυγό σου. Σημαίνει να κλείσεις την πόρτα.

Πηγή: thestir.cafemom.com
Close