Γιατί απατούν οι άνδρες; 6 λόγοι που θα σας εκπλήξουν...

H απιστία συμβαίνει… και οι άνδρες είναι πιο επιρρεπείς στο να απατούν από τις γυναίκες.

Φυσικά, απατούν για πολλούς λόγους, καθώς οι άνθρωποι- και οι σχέσεις – είναι πολύπλοκες. “Κάθε είδους μεταβολές και επιπλοκές μπορεί να προκύψουν στις σχέσεις”, αναφέρει ο Walfish. “Οι σχέσεις είναι το πιο πολύπλοκο πράγμα για να δουλέψουν, καθώς πρόκειται για 2 εντελώς διαφορετικούς ανθρώπους που προέρχονται από διαφορετικές οικογένειες και ελπίζουμε ότι θα ζήσουν αρμονικά μαζί κάτω από ορισμένους κανόνες.

Σε γενικές γραμμές, ωστόσο, τα θέματα που οδηγούν στην απιστία εμπίπτουν σε μία από τις δύο κατηγορίες: Υπάρχει είτε πρόβλημα με τη σχέση είτε πρόβλημα με το άτομο.

“Η απιστία είναι μια αιτία ενός προβλήματος μιας σχέσης, αλλά μερικές φορές η απιστία είναι ενδεικτική του προβλήματος που έχει ένα άτομο “, λέει ο Laurie Watson, θεραπευτής του σεξ . “Η απιστία ενός ατόμου που ερωτροπεί έχοντας μια διαφορετική κοπέλα σε κάθε ξενοδοχείο που πηγαίνει για δουλειά είναι διαφορετική από εκείνον που απιστεί με την συνάδερφο του.. (Και πρέπει να σημειωθεί ότι κανένα από αυτούς δεν έχει καμία σχέση με τους “άπιστους αρπακτικά” καθώς αυτοί οι τύποι των ανδρών θέλουν να ασκούν εξουσία και να ελέγξουν τους υφισταμένους τους ή όποιον  είναι λιγότερο ισχυρός από αυτούς).

Εάν προσπαθείτε να τα ξαναβρείτε με τη σχέση σας, ίσως να αναρωτιέστε γιατί ο σύντροφος σας απάτησε αρχικά – όχι ότι τίποτα θα μπορούσε να δικαιολογήσει τη συμπεριφορά του, και αυτό δεν σημαίνει οτι και εσείς πρέπει να ετοιμάσετε την εκδίκηση σας. . Αλλά για να μπορέσετε να προχωρήσετε, αυτό που θα σας βοηθήσει είναι να φτάσετε στη ρίζα του προβλήματος. Εδώ είναι μερικές μόνο πιθανές αιτίες:

1. Θέλουν να νιώσουν το απαγορευμένο …

Το γεγονός οτι κάποια άτομα απατούν μπορεί να οφείλεται στο γεγονός οτι τους αρέσει να βρίσκονται εκτός ορίων. “Ένας λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι απατούν οφείλεται στην απαγορευμένη φύση της απιστίας. Επειδή αυτό που κάνουν είναι λάθος, τους κάνει να αισθάνονται καλά », λέει ο Δρ. Tammy Nelson ,  θεραπευτής σχέσεων και σεξουαλικής υγείας.

Δείτε ακόμη: Περί αγάπης και απιστίας… Η άλλη όψη των σχέσεων

H απιστία συμβαίνει… και οι άνδρες είναι πιο επιρρεπείς στο να απατούν από τις γυναίκες.

2. … Ή θα μπορούσε να περνούν από μια “δεύτερη εφηβεία”.

Νιώθετε λες και ο σύντροφός σας  σας κάνει πάντα να νιώθετε λες και είστε η … μαμά του; Σας κρύβει τα μηνύματα στο κινητό και προσπαθεί να βρει δικαιολογίες για να μείνει μέχρι αργά έξω; Αυτό είναι κάτι που μπορεί, δυστυχώς, να συμβεί – και μπορεί να είναι ένας λόγος απιστίας. «Μερικοί άνδρες απατούν επειδή αγωνίζονται με αυτό που αποκαλώ« δεύτερη εφηβεία ». Κάνουν πράγματα κρυφά από την σύντροφο τους, επαναστατούν ενάντια στους« κανόνες »μιας δεσμευτικής σχέσης. Αυτά τα άτομα που περνούν δεύτερη εφηβεία αναζητούν τον διαχωρισμό και την εξατομίκευση, αλλά θέλουν κάποιον στο σπίτι να τους κάνει να αισθάνονται ασφαλείς. ”

3. Μπορεί να έχουν ναρκισσιστικές τάσεις

Αν κάποιος απατά, μπορεί να έχει ένα θέμα με την ενσυναίσθηση. “Όποιος απατά έχει ένα κομμάτι ναρκισσισμού στην προσωπικότητά του”, λέει ο Walfish. (Λέει ότι αυτό ισχύει και για τους άντρες και τις γυναίκες.) “Δεν σκέφτονται το αντίκτυπο της συμπεριφοράς τους στους άλλους ανθρώπους που αγαπούν” – είτε αυτός είναι σύντροφος, παιδιά, είτε ένα άτομο με το οποίο έχουν εμπλακεί.

4. Υπήρξε κάποιο πρόβλημα στην επικοινωνία.

“Συνήθως, αν κάποιος απατήσει, αυτό συμβαίνει γιατί τα θέλω και των δύο δεν συνυπάρχουν σε ένα γάμο ή σε μια σχέση”, λέει ο Δρ. Megan Fleming , εξουσιοδοτημένος θεραπευτής σχέσεων και σεξουαλικής υγείας. Τα θέλω αυτά μπορεί να είναι σεξουαλικές ανάγκες – αλλά συχνά είναι οι συναισθηματικές ανάγκες κάποιου που δεν είναι καλύπτονται.

“Αν κάποιος αισθάνεται ότι ο σύντροφός του δεν ενδιαφέρεται για τις συναισθηματικές του ανάγκες ή για το τι συμβαίνει στη σχέση τους σε καθημερινή βάση, ίσως να προσπαθήσει να βρει κάποιον που φαίνεται να ενδιαφέρεται περισσότερο και να ενθουσιάζεται γι ‘αυτόν. ”

Αυτό δεν σημαίνει οτι πρέπει να διαβάζεις το μυαλό του- αλλά το να έχεις επικοινωνία με τον σύντροφό σου. Αν η έκφραση των θέλω του και των επιθυμιών του είναι δύσκολη γι ‘αυτόν, ίσως είναι καιρός να διερευνήσει τον λόγο παίρνοντας βοήθεια από έναν ειδικό.

Δείτε ακόμη: Aυτή είναι η Νο1 αιτία διαζυγίου – Και δεν είναι η απιστία!

Γιατί απατούν οι άνδρες; 6 λόγοι που θα σας εκπλήξουν...

5. Είναι ανασφαλείς

“Πολλοί άνδρες μπορεί να αρχίσουν να νιώθουν γέροι και να ανησυχούν ότι η ζωή και η περιπέτεια έχουν περάσει προ πολλού γι ‘αυτό θέλουν μια γυναίκα που θα τους κάνει να νιώθουν και πάλι νέοι και οτι είναι πάλι πίσω στο παιχνίδι”, λέει ο Σέρμαν. Ο Walfish συμφωνεί ότι ένας άνθρωπος μπορεί απλώς να προσπαθεί να “μεγαλώσε騔 την αυτοεκτίμησή του.

6. Μπορεί να μην είναι για μονογαμικές σχέσεις.

Μερικοί άνθρωποι πραγματικά αισθάνονται ότι δεν μπορούν να είναι σε μονογαμικές σχέσεις. “Εάν είστε σε μια σχέση όπου ο σύντροφός που σας απάτησε ισχυρίζεται οτι δεν είναι μονογαμικός από την φύση του ή σας λέει οτι δεν έχουμε γεννηθεί για να είμαστε με ένα άτομο , τότε είναι πιθανό ότι δεν είναι έτοιμος, πρόθυμος,και δεν έχει τη δυνατότητα να μοιραστεί τη ζωή του με έναν άλλο σύντροφο, να σας πούμε την αλήθεια, μπορεί να μην κάνει για μονογαμικές σχέσεις », λέει ο Νέλσον.

Μερικά άτομα δέχονται πίσω αυτούς που έχουν απιστήσει και δέχονται να βρίσκονται σε μια ελεύθερη σχέση. …Αλλά, υπάρχει μια παγίδα. “Σε ορισμένους συντρόφους, εκείνοι που έχουν απατηθεί, μια ανοιχτή σχέση μπορεί να τους κάνουν να αισθάνονται σαν μια συναινετική απιστία”,. “Εάν ο σύντροφος που απάτησε ζητήσει πραγματικά να συνεχίσει την απιστία του, αλλά με άδεια αυτή την φορά, αυτό δεν είναι πραγματικά μια « ανοιχτή σχέση ». Δεν είναι ανοιχτή σχέση όταν το χρησιμοποιείτε μόνο ως δικαιολογία για να βλέπετε τον σύντροφό σας. ” Οι ανοιχτές σχέσεις βασίζονται επίσης στην εμπιστοσύνη και την ειλικρίνεια – πράγματα που αψηφά η απιστία.

Και τώρα τι?

Ο Watson λέει ότι οι περισσότεροι ηθικοί άνθρωποι απατούν… και  αναγνωρίζουν ότι αυτό είναι κακό. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι εύκολο να τους συγχωρήσετε .

Η πορεία προς τη θεραπεία εξαρτάται από μερικά βασικά πράγματα: τις αληθινές, αυθεντικές, πραγματικές τύψεις και έναν άνθρωπο που αναλαμβάνει την κυριότητα των πράξεών του, λέει ο Walfish. Μια λέξη-κλειδί που τονίζει είναι η “ανάληψη ευθυνών”. Αυτό σημαίνει πραγματικά να στεναχωρηθεί το άτομο και να κάνει πραγματικές, ορατές, δραστικές αλλαγές στον τρόπο που ζει τη ζωή του επηρεάζοντας θετικά τον σύντροφό του και τη σχέση. Είναι επίσης σημαντικό να υπολογίσετε για το αν ο σύντροφός σας λυπάται απλώς για το πώς αισθάνεται ή για το πώς επηρεάστηκε η ζωή του ή γιατί πραγματικά τον πληγώνει να βλέπει την σύντροφό του πληγωμένη;

Ο Νέλσον λέει ότι μετά την απιστία, οι άνθρωποι είτε “τα ξαναφτιάχνουν”, “είτε χωρίζουν”, είτε “ξυπνούν”. Ενώ η απιστία μπορεί να προκαλέσει ένα διαζύγιο, ένας γάμος μπορεί να βγει ισχυρότερος όταν ένα ζευγάρι το ξεπεράσει αυτό, υποθέτοντας ότι και τα δύο μέρη θέλουν να ξαναφτιάξουν τη σχέση.

“Εάν τα ζευγάρια μπορούν να προχωρήσουν μπροστά μετά από μια απιστία αυτό εξαρτάται από τις αξίες και την ικανότητά τους να συγχωρούν και να ανοικοδομούν την εμπιστοσύνη”, λέει ο Sherman. «Είναι και οι δύο άνθρωποι πρόθυμοι να μάθουν από αυτό, να επικοινωνούν ανοιχτά, και όχι να απατήσουν και πάλι, όταν πονάνε; Ο άπιστος αναγνωρίζει την καταστροφή που προκάλεσε στην σύντροφό του και συμπάσχει με τον πόνο που της προκάλεσε; Πολλά ζευγάρια έχουν συνεχίσει να δουλεύουν τον γάμο τους μετά από μια απιστία και έχουν αποφασίσει να πάνε σε θεραπεία ζευγαριών προκειμένου να κερδίσουν την χαμένη εμπιστοσύνη, να βελτιωθεί η επικοινωνία και η οικειότητα, και να δημιουργηθεί ένα κοινό όραμα για να προχωρήσουν: Άλλοι μπορεί να το δουν ως εμπόδιο και να μην θέλουν να συνεχίσουν να προσπαθούν.

Δείτε ακόμη: 5 παράγοντες που ποτέ δεν φανταζόσουν ότι αυξάνουν τις πιθανότητες διαζυγίου σε ένα γάμο, σύμφωνα με την επιστήμη

Με άλλα λόγια, όπως και οι περισσότερες από τις προκλήσεις της ζωής, αυτό δεν πρόκειται να επιδιορθωθεί μόνο του. Κάντε μια ανοικτή και ειλικρινή συζήτηση με το σύντροφό σας και  αποφασίστε εάν η απιστία του είναι κάτι που μπορείτε να συγχωρέσετε και να προχωρήσετε. Λάβετε υπόψη ότι η λύση δεν φαίνεται ίδια σε κάθε ζευγάρι – μόνο και μόνο επειδή ένα ζευγάρι κάνει το γάμο του ανοιχτό δεν σημαίνει ότι πρέπει το άλλο άτομο πρέπει να απατήσει, και μόνο επειδή μια γυναίκα αφήνει το σύντροφό της να πάει δεν σημαίνει ότι αυτός πρέπει να το κάνει…

Close