"Γιατί με ζηλεύει ο σύζυγός μου;" - Μάθε τις αιτίες

Η ζήλια είναι ένα συναίσθημα που πολλοί ερωτευμένοι άνθρωποι νιώθουν. Όταν δε, γίνεται σε φυσιολογικά πλαίσια, μπορεί να είναι χαριτωμένο και δεν είναι λίγες οι γυναίκες, που πολλές φορές το επιζητούν! Άλλωστε, η ζήλια είναι μια απόδειξη, ότι το άλλο μας μισό, μας διεκδικεί και φοβάται μην μας χάσει!

Υπάρχει όμως μια μεγάλη διαφορά ανάμεσα στην χαριτωμένη και περιστασιακή ζήλια, με την ζήλια που γίνεται καθημερινό φαινόμενο και δεν αφορά μόνο κάποιον άλλον άντρα, αλλά ακόμη και τις επαγγελματικές σας επιτυχίες. Αν λοιπόν, είστε παντρεμένη με έναν άντρα που νιώθετε ότι σας ζηλεύει αρρωστημένα, καιρός να ανακαλύψετε τις αιτίες!

Όταν ένας άντρας, ζηλεύει την γυναίκα του ακόμη και στις προσωπικές τις επαγγελματικές ή οποιεσδήποτε άλλες επιτυχίες, πιθανότατα νιώθει μειονεκτικά με τον εαυτό του. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, είναι της πεποίθησης ότι ο άντρας πρέπει να είναι το “ισχυρό” φύλο και όταν αυτό δεν το βλέπει στην δική του οικογένεια, ξεσπά με εκρήξεις ζήλιας! Αυτό μπορεί να επιδεινωθεί, αν εσείς παίρνετε μεγαλύτερο μηνιαίο εισόδημα από τον ίδιο.

Άλλες φορές, μπορεί να νιώθει ότι εσείς έχετε μεγαλύτερη άνεση στο να γνωρίζετε κόσμο και να αγαπιέστε από ανθρώπους – σε όλα τα επίπεδα -. Θεωρεί ότι είναι κατώτερος σας στις συζητήσεις που κάνετε σε μια παρέα και αυτό τον κάνει να νιώθει πολύ άσχημα. Και πάλι, υποσυνείδητα θεωρεί, ότι οι άντρες θα έπρεπε να είναι το ισχυρό φύλο και όταν διαπιστώνει ότι στη δική του περίπτωση αυτό δεν γίνεται, ξεσπά!

Ίσως, να έχει κάποια τραυματική εμπειρία από το παρελθόν. Μια σχέση που απέτυχε αλλά τον πλήγωσε πολύ, μια προδοσία, οικογενειακές καταστάσεις που δεν του πρόσφεραν αγάπη και σιγουριά, ίσως τον έκαναν καχύποπτο με τον κόσμο και τους ανθρώπους που λένε ότι τον αγαπούν! Αυτό, οδηγεί πολλές φορές τον ίδιο σε κρίσεις ανασφάλειας και ζήλιας με αποτέλεσμα, να μην θέλει να συναναστρέφεστε με πολλούς άντρες ακόμη κι αν εσείς, δεν του έχετε δώσει ποτέ το παραμικρό δικαίωμα! Μπορεί να σας μειώνει και οι εντάσεις στο σπίτι, σίγουρα θα είναι πολλές!

Όταν ζείτε σε έναν γάμο που η ζήλια, αρχίζει και γίνεται “θηλιά” στο λαιμό σας, καλό θα ήταν να επισκεφθείτε από κοινού έναν ψυχολόγο / σύμβουλο γάμου!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη

 

Close