Γράμμα στην kόρη μου: "Σε αγαπώ γιατί είσαι ένας μοναδικός άνθρωπος...και είμαι υπερήφανη για σένα"

Θέλουμε και ζητάμε πάντα το καλύτερο για τα παιδιά μας, και πολλές φορές στην προσπάθειά μας να τα κάνουμε καλά και σωστά παιδιά, κάνουμε και πολλά λάθη. Αυτό δεν μειώνει την αξία μας και τον ρόλο μας σαν γονείς. Είμαστε άνθρωποι και κάνουμε λάθη, όπως θα κάνουν και τα παιδιά μας στο μέλλον.

Ας τα αφήσουμε λοιπόν να τα κάνουν όπως λέει στο υπέροχο γράμμα για την κόρη της και η παρακάτω μανούλα! Ένα συγκινητικό μήνυμα που πιστεύω πως κάθε μητέρα θα ήθελε να γράψει στο παιδί της!

Πολλές φορές σου φωνάζω για τα μαθήματα, τις βόλτες, τα φλερτ, την ώρα. Βλέπω στο πρόσωπό σου τα νεύρα, το θυμό από την ένταση της φωνής σου. Μου κλείνεις δυνατά την πόρτα, κλειδώνεσαι στο δωμάτιο και χάνεσαι στις σκέψεις σου. Να ξέρεις ότι από την αγάπη μου για σένα , προσπαθώ να κάνω το καλύτερο, ακόμα και αν υπερβάλλω μερικές φορές. Δεν θέλω να πονέσεις, δε θέλω να πέσεις σε κακοτοπιά και αυτός ο φόβος με κάνει πολλές φορές να είμαι υπερπροστατευτική. Αλλά κατά βάθος, μου αρέσει που είσαι δυναμική, που αγωνίζεσαι για την ελευθερία σου. Μου αρέσει που διεκδικείς τα θέλω σου με δύναμη, που αρέσει που τιμάς τη μάχη της γυναίκας να θεωρείται μία οντότητα με δύναμη. Αλλά φοβάμαι…

Δείτε ακομα: «Ένα γράμμα στην κόρη μου που βρίσκεται στον παράδεισο…» Η πιο συγκινητική εξομολόγηση μιας μητέρας για το αγγελουδι της

Να ξέρεις ότι σε αγαπώ ανεξάρτητα από τις επιτυχίες και τις αποτυχίες σου. Σε αγαπώ γιατί είσαι ένας μοναδικός άνθρωπος που τώρα ξεκινάει η ζύμωσή του μέσα στη ζωή. Και είμαι υπερήφανη για σένα, γιατί ο άνθρωπος μαθαίνει στη ζωή αυτή από τα λάθη του. Δεν επέτρεψα στον εαυτό μου ποτέ να σε χρησιμοποιήσει για να νιώσω εγώ υπερήφανη, δε βάρυνα ποτέ τις πλάτες σου με τα δικά μου απωθημένα για να καλύψεις τα δικά μου εσωτερικά κενά.

Θα ήθελα να γίνεις ένας ελεύθερος και ευτυχισμένος άνθρωπος, να αφεθείς με ζωντάνια στις χαρές της ζωής αλλά και να προφυλάξεις την καρδιά σου από τη λάσπη που υπάρχει στον κόσμο. Θέλω η ψυχούλα να μην παρασυρθεί από λόγια επιτήδειων, να μην χαρίσεις το κορμί σου σε ανθρώπους που θέλουν μόνο να ικανοποιήσουν το εγώ τους, να μη χαραμιστείς σε φιλίες που θα σε δηλητηριάσουν. Αυτό προσπαθώ να κάνω πολλές φορές , να σε προστατεύσω. Μου χρειάστηκαν εννέα μήνες για να δημιουργήσω την καρδιά σου. Μην αφήσεις κανένα να σου τη σπάσει σε λίγα λεπτά.

Δείτε ακόμα: Το γράμμα της μαμάς στην υιοθετημένη κόρη της: «Δεν σε αγαπάω ΣΑΝ να είσαι δικιά μου!»

Να ξέρεις ότι ο κόσμος είναι σκληρός. Χαίρονται οι άνθρωποι όταν σε βλέπουν να πέφτεις χαμηλά, γελάνε με τα δάκρυά σου. Νομίζουν ότι ψηλώνουν όταν χαμηλώσουν εμάς. Όχι όλοι. Οι περισσότεροι. Για αυτό αγωνίσου να βρεις τα διαμάντια και όχι την κοπριά…

Θα ήθελα να είμαι μία καλή μητέρα. Μέσα στα λάθη μου που ήταν και θα είναι πολλά, να μην έκανα σκόπιμα κάτι που να σε πλήγωσε βαθιά. Θα ήθελα επίσης να γνωρίζεις ότι είσαι ο θησαυρός μου, η μεγαλύτερη περιουσία μου, το ωραιότερο κόσμημα που έντυσε το λαιμό μου.

Δείτε ακόμα: Ένα γράμμα στην μελλοντική μου νύφη, όσο νανουρίζω τον γιο μου…

Να έχεις μία όμορφη ζωή μικρή! Και όταν αύριο κοιτάξεις τη ζωή με τα ώριμα μάτια σου πια να αφήσεις κρυμμένη μέσα στην εκείνη τη μικρή πιτσιρίκα που έτρεχε και γέλαγε με την ψυχή μας.

Με αγάπη,

η μαμά σου.

photo credit: pinterest

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα αρθρα μας με ένα κλικ 

Close