Γυναίκες μοιράζονται μαζί μας, για ποιο λόγο δεν παντρεύονται παρόλο που βρίσκονται σε μια μακροχρόνια σχέση

Στις μέρες μας όλο και περισσότερα ζευγάρια επιλέγουν να είναι μαζί, χωρίς να θέλουν να παντρευτούν. Ειδικά, τα ζευγάρια που έχουν μακροχρόνια σχέση, δεν επιλέγουν το γάμο. Γιατί όμως αποφεύγουν το γάμο; Τον φοβούνται ή πίσω από αυτό κρύβεται κάτι άλλο; Μερικές γυναίκες λοιπόν μας λένε για ποιο λόγο δεν έχουν παντρευτεί ακόμη παρόλο που βρίσκονται σε μια μακροχρόνια σχέση..

‘’Είμαι σε μια σχέση εδώ και 3 χρόνια.. Δεν θέλω να παντρευτώ γιατί θεωρώ το γάμο απαρχαιωμένο.. Αν ο σύντροφος μου ήθελε πολύ να παντρευτούμε από την άλλη, τότε θα μπορούσα να συμβιβαστώ σε ένα σύμφωνο συμβίωσης και τίποτα παραπάνω.’’

‘’Το να παντρευτεί κάποιος, θεωρώ ότι είναι σπατάλη χρόνου αλλά και χρημάτων.. Το να βάλει κάποιος την ταμπέλα παντρεμένος δεν αλλάζει κάτι στη σχέση.. Γιατί να το κάνω το θεωρώ περιττό..’’

Δείτε ακόμη: «Αυτό είναι το πραγματικό μυστικό για έναν ευτυχισμένο γάμο»

Υπάρχουν από την άλλη, γυναίκες που ονειρεύονται το τέλειο γάμο, για αυτό και δεν έχουν παντρευτεί ακόμη.. ‘’Δεν έχω παντρευτεί , καθώς δεν έχω μαζέψει ακόμη τα χρήματα για το γάμο των ονείρων μου΄΄.

Αν ο σύντροφος μου ήθελε πολύ να παντρευτούμε από την άλλη, τότε θα μπορούσα να συμβιβαστώ σε ένα σύμφωνο συμβίωσης και τίποτα παραπάνω.

Μια άλλη γυναίκα απάντησε ότι θεωρεί πολύ” φασαρία” το όλο θέμα του γάμου.. ‘’ Είμαι μαζί με το σύντροφο μου, ήδη 7 χρόνια και έχουμε αγοράσει και σπίτι μαζί.. Ποιος ο λόγος να παντρευτούμε; Ναι μπορεί να υπάρχουν κάποια θετικά όπως φορολογικές ελαφρύνσεις κτλ, αλλά θεωρούμε το γάμο ταλαιπωρία. Αν παντρευτώ , θα παντρευτώ σε δημαρχείο και δεν πρόκειται να το πω σε κανένα για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις που δεν τους καλέσαμε..’’

Δείτε ακόμη: Οι καλύτερες φωτογραφίες γάμου για το 2017 που θα σας εκπλήξουν

Άλλες ανέφεραν ότι δεν θέλουν να παντρευτούν , καθώς ένας γάμος έχει μεγάλη οικονομική επιβάρυνση. Επίσης ανέφεραν ‘’ Είναι πολύ εύκολο να παντρευτεί κάποιος, αλλά είναι πολύ δύσκολο το να χωρίσει΄΄, οπότε η απόφαση του γάμου είναι πολύ δύσκολη.

Δείτε ακόμη: 11 Περίεργες Παραδόσεις ενός Γάμου και οι Ανατριχιαστικές Προελεύσεις τους. Μόλις δείτε ΤΙ συμβολίζουν οι Βέρες θα Μείνετε!

Άλλη γυναίκα μας είπε.. ‘’ Είμαστε ήδη 9 χρόνια μαζί με το σύντροφο μου.. Δεν είναι στα σχέδια μας ο γάμος.. Τι θα αλλάξει αν είχαμε παντρευτεί πριν 5 χρόνια ή αν θα παντρευτούμε τώρα. Ζούμε ήδη σαν παντρεμένοι..’’

Επίσης, μια άλλη γυναίκα ανέφερε ότι έχει κουραστεί με τους γάμους.. Παρόλο που είναι με το αγόρι της 5 χρόνια μαζί, έχει κουραστεί να βλέπει τα αδέρφια της να παντρεύονται, να χωρίζουν και να ξαναπαντρεύονται.. Έτσι η ίδια δεν θα ήθελε να το δοκιμάσει..

Για κάποιους λοιπόν ο γάμος μπορεί να είναι πολύ σημαντικός, ενώ άλλοι δεν βλέπουν κανένα νόημα σε αυτόν..

Ποια είναι η άποψη σας για το θέμα;

photo credit: herworld

Close