Η ημερομηνία γέννησης σας φανερώνει πως θα μεγαλώσετε τα παιδιά σας & τι προσωπικότητα έχετε!

Αποδεικνύεται ότι η ημερομηνία γέννησης σας μπορεί να επηρεάσει την προσωπικότητά σας πιο έντονα από ό, τι πιστεύατε αρχικά. Και όχι μόνο μπορεί να επηρεάσει την προσωπικότητά σας, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θα μεγαλώσετε ή μεγαλώνετε ήδη τα παιδιά σας.

Ο Kevin Leman, είναι συγγραφέας του βιβλίου  The Birth Order Book: Why You Are the Way You Are. Είναι βέβαιος ότι η ημερομηνία γέννησης σας μπορεί να φανερώσει πολλά για την προσωπικότητα σας αλλά και να προβλέψει τον τρόπο που θα μεγαλώσετε τα παιδιά σας.

Δείτε ακόμα Έμαθα να αγαπάω την μητέρα μου η οποία είχε μανιοκατάθλιψη 2 εβδομάδες πριν πεθάνει!

Αποφασίσαμε λοιπόν να αναλύσουμε αυτή την θεωρία. Δεν ξέρουμε κατά πόσο είναι αποδεκτή, όμως σίγουρα είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Μπορείτε λοιπόν να συνεχίσετε την ανάγνωση και να μας πείτε σε σχόλιο, κατά πόσο έπεσαν μέσα τα λεγόμενα του συγγραφέα. Διαβάστε παρακάτω:

Ποια είναι η ημερομηνία γέννησης σας –
Τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας σας αν έχετε γεννηθεί πρώτοι!

Η ημερομηνία γέννησης σας φανερώνει πως θα μεγαλώσετε τα παιδιά σας & τι προσωπικότητα έχετε!

Τα μεγαλύτερα παιδιά είναι συνήθως ηγέτες που τείνουν να ακολουθούν τους κανόνες και να επιτυγχάνουν υψηλούς στόχους. Χάρη σε αυτά τα χαρακτηριστικά, μπορούν να γίνουν πολύ επιτυχημένοι στην καριέρα και την προσωπική τους ζωή.

Είναι πιθανότερο να γίνουν τελειομανείς, προσπαθώντας πάντα να ευχαριστήσουν τους άλλους.
Έχουν επίσης υψηλό επίπεδο ευθύνης, καθώς αρκετά συχνά, πρέπει να συμπεριφέρονται σαν μίνι-ενήλικες και να αναλαμβάνουν το σπίτι.

Έχουν αυτοπεποίθηση και έχουν την τάση να κυριαρχούν σε κάθε χώρο που καταλαμβάνουν.
Επειδή φοβούνται να κάνουν λάθη, τα μεγαλύτερα παιδιά είναι συνήθως άκαμπτα. Δηλαδή, δεν τους αρέσει να αλλάζουν πράγματα και να διστάζουν όταν πρέπει να βγουν από τη ζώνη άνεσης τους.

Πως θα είστε ή είστε ήδη σαν γονείς αν έχετε γεννηθεί πρώτοι;

Εάν είστε πρωτότοκο παιδί, πιθανότατα θα έχετε υψηλές προσδοκίες από τα παιδιά σας. Η προσωπικότητά σας η οποία είναι τύπου Α και η τάση σας να διατηρείτε τα πράγματα σε τάξη θα αντικατοπτρίζονται στο γονεϊκό σας στυλ.

Όταν θα γίνετε γονέας, πιθανότατα θα θυμάστε τα μικρότερα αδέλφια σας και τη συμπεριφορά τους. Για παράδειγμα, εάν ο μικρότερος αδερφός σας σπάνια αισθάνθηκε ότι ακούστηκε, ίσως να το λάβετε υπόψη όταν μεγαλώνετε το παιδί σας και να ρωτάτε τη γνώμη του πιο συχνά.

Ή, εάν αισθάνεστε συνήθως ενοχλημένος από τον μικρό αδερφό ή την αδερφή σας, μπορεί να είστε πιο αυστηρός με την προσωπικότητα των παιδιών σας και να μην μπορείτε να αντέξετε εύκολα ένα μwρο μέσα στο σπίτι.

Μερικές φορές μπορεί επίσης να ταυτιστείτε υπερβολικά με το παιδί σας ή να γίνετε πολύ απαιτητικοί. Ωστόσο, εάν έχετε 2 ή περισσότερα παιδιά, θα νιώσετε πιο άνετα και χαλαρά.

Τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας σας αν είστε το μεσαίο παιδί;

Η ημερομηνία γέννησης σας φανερώνει πως θα μεγαλώσετε τα παιδιά σας & τι προσωπικότητα έχετε!

Συνήθως παίζουν το ρόλο του ειρηνιστή στην οικογένεια γιατί όταν φτάνει ένας νεότερος αδελφός, πρέπει να μάθει πώς να διαπραγματεύεται και να συμβιβάζεται προκειμένου να «ταιριάζει» με όλους.

Χάρη στην ικανότητά τους να διαπραγματεύονται καλύτερα, τα μεσαία παιδιά έχουν μεγαλύτερους κοινωνικούς κύκλους και ευδοκιμούν σε φιλίες. Είναι πολύ ευέλικτοι και πρόθυμοι να ακολουθήσουν τη ροή.

Τα μεσαία παιδιά μπορούν να είναι ευχαριστημένοι από τον ανθρώπους, επειδή δεν είχαν πάντα την προσοχή από τους γονείς τους και αυτός είναι ο τρόπος αποζημίωσης. Γι ‘αυτό τείνουν να έχουν ισχυρότερους δεσμούς με τους φίλους τους παρά με την οικογένεια.

Πως θα είστε ή είστε ήδη σαν γονείς αν είστε μεσαίο παιδί;

Εάν είστε μεσαίο παιδί, πιθανώς θα αντισταθμίσετε την έλλειψη προσοχής των γονιών σας με τη δική σας οικογένεια.

Δεν θα βγάζετε γρήγορα συμπεράσματα σχετικά με τα παιδιά σας. Αντ ‘αυτού, είναι πιο πιθανό να τους ακούσετε και να δείτε και τις δύο πλευρές οποιουδήποτε περιστατικοί.

Πιθανότατα θα λάβετε οποιαδήποτε απόφαση βάσει του τι πιστεύετε ότι είναι καλύτερο και δίκαιο για όλη την οικογένεια.
Δεδομένου ότι γνωρίζετε πώς είναι να μείνετε στην απέξω, θα προσπαθήσετε πολύ σκληρά για να βεβαιωθείτε ότι όλα τα παιδιά σας νιώθουν ότι ακούγονται και περιλαμβάνονται.

Ποια είναι η ημερομηνία γέννησης σας – Τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας σας αν έχετε γεννηθεί τελευταίοι

Η ημερομηνία γέννησης σας φανερώνει πως θα μεγαλώσετε τα παιδιά σας & τι προσωπικότητα έχετε!

Τα μwρά της οικογένειας τείνουν να έχουν περισσότερη ελευθερία από τα αδέλφια τους, και ως εκ τούτου, είναι συχνά πιο ανεξάρτητα και σίγουρα.
Συνήθως είναι ελεύθεροι και διασκεδαστικοί.

Οι μικρότεροι είναι επίσης περιπετειώδεις και είναι πιο ανοιχτοί σε μη συμβατικές εμπειρίες. Επίσης, διατρέχουν κινδύνους από τα αδέλφια τους.
Είναι γοητευτικοί και συχνά μπορούν να είναι το κέντρο της προσοχής εξαιτίας αυτού.

Ως μwρά της οικογένειας, έχουν λιγότερη ευθύνη και μερικές φορές μπορεί να συμπεριφέρονται με ανέμελο τρόπο.
Οι μικρότεροι μαθαίνουν επίσης να χρησιμοποιούν το ρόλο τους ως μwρό για να χειραγωγούν τους άλλους.

Ποια είναι η ημερομηνία γέννησης σας – Πως θα είστε σαν γονείς αν έχετε γεννηθεί τελευταίοι;

Εάν είστε το μικρότερο παιδί της οικογένειας, πιθανώς θα ενθαρρύνετε τα δικά σας παιδιά να αναζητήσουν επίσης την περιπέτεια.
Πιθανότατα δεν είστε συνδεδεμένοι με κοινές κοινωνικές θεωρίες και εμπιστεύεστε τη δική σας διαίσθηση όταν επιλέγετε τι είναι κατάλληλο για τη δική σας οικογένεια.

Πιθανότατα θα έχετε κάποια προβλήματα με τη θέσπιση κανόνων στην οικογένειά σας, επειδή δεν υπήρχαν στην ανατροφή σας. Αλλά πρέπει να θυμάστε ότι οι κανόνες είναι απαραίτητοι για την ανατροφή των παιδιών. Επομένως, είναι καλύτερα να μάθετε για τη δομή της οικογένειας και να αποκτήσετε κάποιες οργανωτικές δεξιότητες.

Μερικές φορές, μπορεί να είστε πολύ μαλακοί με τα παιδιά σας, αλλά μην ξεχνάτε ότι αυτή δεν είναι πάντα η καλύτερη προσέγγιση.

Τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας σας αν είστε μοναχοπαίδια

Η ημερομηνία γέννησης σας φανερώνει πως θα μεγαλώσετε τα παιδιά σας & τι προσωπικότητα έχετε!

Τα μοναχοπαίδια τείνουν να είναι παρόμοια με τα νεογνά. Είναι σίγουροι, επιτυχημένοι, καλοπροαίρετοι, ευαίσθητοι στην τελειομανία και γεννημένοι ηγέτες.

Ωστόσο, μπορεί να γίνουν πολύ εγωιστικοί και εγωκεντρικοί καθώς δεν χρειάστηκε ποτέ να ανταγωνιστούν με ένα άλλο παιδί για προσοχή ή να μοιραστούν παιχνίδια μαζί του.

Είναι επίσης πολύ φιλόδοξοι, επιχειρηματικοί και ενεργητικοί.
Τα μοναχοπαίδια μεγαλώνουν περιτριγυρισμένα από ενήλικες και, ως εκ τούτου, είναι συχνά πιο ώριμα και χειρίζονται καλύτερα την γλώσσα.
Έχουν συνηθίσει να είναι το κέντρο της προσοχής.

Ποια είναι η ημερομηνία γέννησης σας – Πως θα είστε σαν γονείς αν είστε μοναχοπαίδια;

Εάν είστε μοναχοπαίδι, πιθανότατα θα έχετε κάποια προβλήματα κατά τη δημιουργία της δικής σας οικογένειας. Δεδομένου ότι δεν είχατε ποτέ «γονέα» για έναν μικρότερο αδελφό και δεν έχετε μάθει πώς να μοιράζεστε όλα τα πράγματα που σας ανήκουν, μπορεί να αισθάνεστε σαν ένα ψάρι έξω από το νερό.

Αλλά αν επιλέξετε έναν άνθρωπο που γεννήθηκε τελευταίος ως σύντροφό σας, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κάνετε ένα καλό ζευγάρι. Η ικανότητα σας για δομή σε συνδυασμό με το ανέμελο πνεύμα του συντρόφου σας θα συμβάλει στη δημιουργία μιας ισορροπημένης οικογένειας.

Μην ξεχνάτε ότι χρειάζεστε τον δικό σας χρόνο. Όταν μεγαλώσατε, συνηθίσατε να έχετε τον προσωπικό σας χρόνο και χώρο, οπότε αν τα μέλη της οικογένειάς σας το σέβονται τώρα, θα ευδοκιμήσετε.

All photos via: brighside.me

Close