Η σχέση εξ αποστάσεως χρειάζεται θάρρος και δύναμη για να καταφέρεις να τη κρατήσεις ζωντανή

Οι σχέσεις είναι πολύπλοκες…χρειάζονται πολύ προσπάθεια, υπομονή και εμπιστοσύνη για να κρατήσουν δυνατές. Ένα ζευγάρι για να είναι μαζί, οφείλει να δείχνει αμοιβαίο σεβασμό, να αγαπά το ταίρι του και να φροντίζει για τη σχέση του σε καθημερινό επίπεδο.

Και αυτό δεν αλλάζει για κανένα είδους σχέση. Ακόμη περισσότερο για τις σχέσεις εξ αποστάσεως. Εκείνες είναι οι πιο δύσκολες, που για όλα τα παραπάνω πρέπει να προσπαθείς διπλά για να την κρατήσεις ζωντανή.

Θέλει πολύ υπομονή και θέληση, και λίγοι πιστεύουν πως μία σχέση από απόσταση μπορεί να αντέξει και να ευδοκιμήσει. Και είναι λογικό, γιατί οι περισσότερες ανάγκες δεν καλύπτονται από το τηλέφωνο και με βιντεοκλήση.

Παρακάτω η Τίνα Μιχαηλίδου, μέσα από το κείμενό της, μας εξηγεί τους λόγους που μία σχέση εξ αποστάσεως συνήθως δεν επιβιώνει, αλλά και τι μπορείς να κάνεις αν βρίσκεσαι μέσα σε μία τέτοια σχέση, και προβληματίζεσαι για το μέλλον της.

Η αλήθεια είναι πως εγώ ανέκαθεν δεν ήμουν υπέρ της σχέσης από απόσταση.

Όχι μόνο λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης,αλλά και επειδή με το να βρίσκεστε μέσω Skype ή μια φορά στο τόσο από κοντά δεν σας κάνει και τόσο ζευγάρι.

Εντάξει δεν εννοώ σχέση από απόσταση αυτές τις μέρες που είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας, λόγω των σοβαρών γεγονότων που συμβαίνουν γύρω μας, αλλά εννοώ εκείνες τις σχέσεις που ο ένας είναι στο Βορρά και ο άλλος στο Νότο.

Για να επιβιώσει μια τέτοια σχέση πρέπει να υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη ώστε να μη φοβάσαι αν η σχέση σου σε απατάει.

Το δύσκολο είναι πως όταν δεν υπάρχει και το σεksουαλικό, το ταίρι σου ίσως να θέλει κάπου να ξεδώσει.

Όμως τι γίνεται όταν το ταίρι σου που είναι μακριά ή εσύ ερwτευτείτε κάποιον από εκεί που βρίσκεστε;

Και εφόσον έχετε εξαντλήσει όλες τις προοπτικές για να είστε μαζί από κοντά και δεν σας βγαίνει μήπως είναι άραγε σημάδι ότι η σχέση σας πλησιάζει στο τέλος;

Διότι όπως ξέρουμε όταν κάποιος θέλει κάτι ο κόσμος να χαλάσει την λύση θα την βρει θέλοντας και μη.

Βέβαια υπάρχει και το σύμπαν, αλλά και οι συγκυρίες που τα φέρνουν έτσι τα πράγματα που δεν ξέρεις πλέον τι σου ξημερώνει.

Αν λοιπόν είσαι μακριά από τη σχέση σου το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κάνεις μια μεγάλη συζήτηση μαζί του,ώστε να δείτε που βαδίζετε.

Άλλωστε μια σχέση θέλει και τους δυο μαζί και όχι τον έναν μόνο του για να παλεύει και για τους δυο.

Σε συμβουλεύω λοιπόν πριν κάνεις τον μεγάλο διάλογο να γράψεις σε ένα χαρτί τα δικά σου θέλω & να γράψεις τα υπέρ και τα κατά του συντρόφου σου.

Από εκεί και πέρα εσύ θα κρίνεις τι θα αποφασίσεις,ανάλογα κιόλας και από τις δικές του απαντήσεις.

Τέλος,για εμένα οι σχέσεις εξ αποστάσεως θέλουν δύναμη,κότσια και πολύ θάρρος για να καταφέρεις να την κρατήσεις με νύχια και με δόντια.

Close