Η κόρη τους κόπηκε σχεδόν στη μέση και παροτρύνουν τους άλλους γονείς να μην κάνουν το ίδιο λάθος

Όταν ένα μωρό γεννιέται για πρώτη φορά, οι γονείς τρελαίνονται καθώς προσπαθούν να είναι τέλειοι και να ρυθμίσουν την κάθε λεπτομέρεια. Ανησυχούν συνέχεια για το αν το μωράκι τους μεγαλώνει σωστά; αν τρώει καλά; αν το κάθισμα του αυτοκινήτου έχει ρυθμιστεί με σωστό τρόπο. Αυτές είναι μόνο μερικές από τις σκέψεις που περνούν από το μυαλό ενός νέου γονέα.

Ενώ οι γονείς είναι εξαιρετικά προσεκτικοί όταν πρόκειται για ένα νεογέννητο, μερικές ανησυχίες για την υγεία και την ασφάλεια του παιδιού παραμερίζονται όταν αυτό μεγαλώσει λίγο παραπάνω. Ένα σημαντικό γεγονός που παραμελούν πολλές φορές είναι η σωστή ασφάλεια των οχημάτων.

Δείτε ακόμη: Πως να καθαρίσετε το καθισματάκι αυτοκινήτου

Τα τελευταία χρόνια, οι άνθρωποι έχουν βιώσει τρομερά τραύματα εξαιτίας της κακής χρήσης των ζωνών ασφαλείας ή της μη τοποθέτησης του παιδιού στο κατάλληλο αυτοκίνητο ή στο παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου – οι τραυματισμοί είναι τόσοι πολλοί που ειδικοί έχουν δημιουργήσει έναν νέο όρο, το ” σύνδρομο ζώνης ασφαλείας .”

Το Safe Ride 4 Kids εξηγεί: “Τα παιδιά που τους φορούν ζώνη ασφαλείας δεν συγκρατούνται καλά, καθώς πολλές φορές η ζώνη τοποθετείται πίσω από αυτά ή κάτω από το βραχίονα τους προκειμένου αυτή να μην τρίβει το λαιμό τους, και έτσι αυτά διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης του συνδρόμου ζώνης ασφαλείας “.

Δείτε ακόμη: 8 αρχές παιδικής ασφάλειας που κάθε γονιός πρέπει να γνωρίζει!

Μια μητέρα από τη Βιρτζίνια είχε την ατυχία να βιώσει τα αποτελέσματα του συνδρόμου της ζώνης ασφαλείας από πρώτο χέρι αφού η κόρη της ηλικίας 6 ετών κόπηκε σχεδόν στη μέση, αφού το αυτοκίνητό τους προσέκρουσε σε ένα δέντρο.

Η κόρη τους κόπηκε σχεδόν στη μέση και παροτρύνουν τους άλλους γονείς να μην κάνουν το ίδιο λάθος

Η εξάχρονη Σαμάνθα Μάρτιν είχε απολαύσει μια υπέροχη μέρα παιχνιδιού πριν με τον πατέρα της. Μετά τις εορταστικές εκδηλώσεις, όμως, καθώς ο πατέρα της Σαμάνθα οδηγούσε προς το σπίτι, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, καταλήγοντας τελικά σε ένα δέντρο.

Η μητέρα της Σάμανθα, Σέλι έλαβε ένα τηλεφώνημα, στο οποίο της είπαν για το φρικτό περιστατικό. Λέει στο NBC12 , “Είναι μια τηλεφωνική κλήση που κανείς ποτέ δεν θέλει. Είναι φοβερό […] Το μυαλό σου σκέφτεται κάθε τι κακό. ”

Ωστόσο, η πλήρης έκταση των τραυματισμών της Σαμάνθα δεν αποκαλύφθηκε στη Σέλι, παρά αργότερα.

Η μητέρα της Σάμανθα, Σέλι έλαβε ένα τηλεφώνημα, στο οποίο της είπαν για το φρικτό περιστατικό

Προειδοποίηση: οι λεπτομέρειες είναι γραφικές.

Ο Δρ Charles Bagwell εξηγεί στο NBC12: “Θα μπορούσατε να δείτε τη λωρίδα της ζώνης ασφαλείας σε έναν τεράστιο μώλωπα στην κοιλιά της μικρής, καθώς και το γεγονός ότι η άκρη, η μακρύτερη άκρη της ζώνης, είχε ουσιαστικά κόψει το κοιλιακό της τοίχωμα, Και από αυτό το σημείο προ εξείχαν έντερα . Αυτή είχε κοπεί ακριβώς στα δύο. Πολλές από τις βλάβες, ειλικρινά, δεν μπορούσαν να φτιαχτούν. Ο τραυματισμός ήταν πολύ σοβαρός. ”

Η κόρη τους κόπηκε σχεδόν στη μέση και παροτρύνουν τους άλλους γονείς να μην κάνουν το ίδιο λάθος

Οι χειρούργοι έπρεπε να χρησιμοποιήσουν ένα «συνδετικό υλικό» στη Σαμάνθα για να κρατήσουν τα όργανα μαζί και το κορίτσι πέρασε εβδομάδες στην παιδιατρική μονάδα οξείας φροντίδας. Όπως ανέφερε ο Δρ. Bagwell, μεγάλο μέρος της ζημίας δεν μπορούσε να επιδιορθωθεί.

Η Σέλι αισθάνεται πολύ ένοχη για αυτό που συνέβη αλλά και για όλα αυτά που περνάει η κόρη της – καθώς όπως αναφέρει: η Σαμάνθα θα έπρεπε να βρισκόταν στο παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου.

Η Σέλι λέει στο NBC12 : “Πολλοί άνθρωποι φαίνεται να πιστεύουν ότι όταν τα παιδιά δεν μπαίνουν τόσο εύκολα στο παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου,  οτι είναι μια χαρά αν δεν τα βάλουν εκεί. Αλλά αυτό είναι λάθος. ”

Συνεχίζει, “Η Σαμάνθα επίσης είχε βάλει τη ζώνη του ώμου πίσω της. ‘Έτσι, η ζώνη που συγκρατούσε τα πόδια είχε δύο φορές περισσότερη δύναμη έτσι η ζώνη πέρασε μέσα στο στομάχι της. Οι γιατροί αποκαλούν αυτόν τον τραυματισμό ως σύνδρομο της ζώνης ασφαλείας.

Η Σέλι έχει την ευκαιρία να προειδοποιήσει όλους τους γονείς για τις καταστροφικές συνέπειες της ακατάλληλης ασφάλειας των αυτοκινήτων, διότι, λέει, “τα πράγματα γίνονται τόσο γρήγορα, μα γρήγορα”.

Προειδοποιεί τους γονείς για μια ζωή μέσα στα ένοχα συναισθήματα και αναφέρει, “Θα έπρεπε να είχαμε πράξει καλύτερα, καθώς δεν αξίζει αυτό που έπαθε η κόρη μας, επειδή δεν σπαταλήσαμε λίγα παραπάνω λεπτά, για να την βάλουμε στο παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου.

Δείτε ακόμη: Έρευνα: Τα παιδιά δεν μπορούν να διασχίσουν με ασφάλεια έναν δρόμο πριν από τα 14 τους

Ανεξάρτητα από την ηλικία του παιδιού ή τις περιστάσεις που περιβάλλουν τη διαδρομή, παρακαλούμε να μην ξεχνάτε ποτέ τη σημασία της ασφάλειας των αυτοκινήτων – καθώς οι συνέπειες μπορεί να είναι καταστροφικές.

Η κόρη τους κόπηκε σχεδόν στη μέση και παροτρύνουν τους άλλους γονείς να μην κάνουν το ίδιο λάθος

Πηγή: shareably.net
Close