Η μαμά αυτή ακόμη βάζει το πεντάχρονο γιο της σε παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου. Το post που έγινε viral.

Μερικοί άνθρωποι θα έλεγαν στην Wendy Wisner ότι είναι πολύ υπερπροστατευτική αφού συνεχίζει να μην βάζει το πεντάχρονο γιο της στο κανονικό κάθισμα του αυτοκινήτου και αυτή σχεδιάζει να συνεχίσει αυτή την πρακτική για μερικά ακόμη χρόνια.

”Μερικοί άνθρωποι θα έλεγαν ότι όταν ήταν παιδιά δεν φορούσαν ούτε τις ζώνες ασφαλείας τους πόσο μάλλον το να έπρεπε να είναι περιορισμένοι σε ένα κάθισμα αυτοκινήτου και παρόλα αυτά είναι μια χαρά.”

Αλλά δεν υπάρχει καμία ντροπή στη θέση  που θέλει να κρατήσει η Wendy Wisner, η οποία θέλει να κρατήσει το παιδί της ασφαλές με οποιοδήποτε τρόπο και μέτρο νομίζει αυτή οτι είναι σωστό.

Δείτε ακόμη: Τι δεν πρέπει να πάρετε ΠΟΤΕ μεταχειρισμένο για το παιδί σας

“Ξέρω ότι τα περισσότερα παιδιά της ηλικίας του κάθονται σε παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου (και σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν κάθονται ούτε σε αυτά. ). Και πάλι, είναι κόπος να βάλεις τα ειδικά καθίσματα στο κάθισμα του αυτοκινήτου όταν είναι να πας κάπου με το παιδί ή όταν πρόκειται να το βάλεις σε ένα άλλο όχημα. », ανέφερε η μαμά. “Και βεβαίως, οι παππούδες του μας επικρίνουν, λέγοντάς μας ότι ποτέ αυτοί δεν είχαν ειδικό καθίσματα στο αυτοκίνητο και παρόλα αυτά δεν έπαθαν και τίποτα.”

Η μαμά αυτή ακόμη βάζει το πεντάχρονο γιο της σε παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου. Το post που έγινε viral.

Μπορείτε να την επικρίνετε όσο θέλετε, αλλά η Wiser λέει ότι συμφωνεί με την Αμερικανική Παιδιατρική Ακαδημία, η οποία λέει ότι τα παιδιά πρέπει να κάθονται σε ειδικά καθίσματα όσο το δυνατόν περισσότερο και τουλάχιστον μέχρι την ηλικία των 4 ετών.

“Ο πεντάχρονος γιος μου ακόμα κάθεται σε ειδικό κάθισμα αυτοκινήτου που δένει σε 5 σημεία – και πιθανότατα θα το έχει για αρκετά χρόνια ακόμη- γιατί όσο και αν είναι ενοχλητικό, είναι η ασφαλέστερη επιλογή γι ‘αυτόν”, λέει. “Και γιατί θα έπρεπε να διαπραγματεύομαι την ασφάλεια του όταν πρόκειται για την επιβίωση και την ευημερία του παιδιού μου;”

Δείτε ακόμη: Πως να καθαρίσετε το καθισματάκι αυτοκινήτου

Οι περισσότεροι ειδικοί συμβουλεύουν οτι πρέπει να αφήνετε το παιδί σας σε ειδικό κάθισμα αυτοκινήτου για όσο το δυνατόν περισσότερο.

Η ασφάλεια των παιδιών μας πρέπει πάντα να είναι πιο σημαντική από ό, τι πιστεύουν οι άλλοι για τις επιλογές μας.

Μόλις μεγαλώσουν, συμβουλεύουν να αγοράσετε ένα ειδικό κάθισμα που είναι για παιδιά που είναι μεγαλύτερα και βαρύτερα.

Η μαμά αυτή ακόμη βάζει το πεντάχρονο γιο της σε παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου. Το post που έγινε viral.

Αν και η συνιστώμενη ηλικία για το παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου είναι τα 5 χρόνια, μερικοί λένε ότι το παιδί θα πρέπει να είναι μόνο σε παιδικό κάθισμα αν δεν μπορεί να κάτσει ευθεία και ουσιαστικά  να μην μετακινείται καθ ‘όλη τη διάρκεια της διαδρομής με το αυτοκίνητο.

Δείτε ακόμη: Το παιδι δεν καθεται στο κάθισμα αυτοκινήτου; Έξυπνα tips για να εξασφαλίσετε ασφαλή ταξίδια

“Έτσι, βασικά, το παιδί μου θα είναι πιθανώς στο μεγάλο, βαρύ, ενοχλητικό κάθισμα αυτοκινήτου μέχρι να γίνει 20 ετών”, λέει η Wiser. «Αστειεύομαι βέβαια, αλλά απλά δεν βλέπω το γιατί να μετακινήσω το παιδί μου από το ειδικό κάθισμα ασφαλείας ».

Και είμαστε βέβαιοι ότι οι κατασκευαστές καθισμάτων αυτοκινήτων θα συμφωνήσουν μαζί της!

Λένε ότι ένα παιδί δεν πρέπει να κάθετε στο κανονικό κάθισμα αυτοκινήτου μέχρι την ηλικία των 10 έως 12 ετών. Ωστόσο, αν τα παιδιά κάθονται σε ένα ειδικό κάθισμα μέχρι την ηλικία των 12 ετών, πιθανότητα θα γίνουν αντικείμενο χλευασμού από τους συνομηλίκους τους και μη, αν και δεν πρέπει.

Η μαμά αυτή ακόμη βάζει το πεντάχρονο γιο της σε παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου. Το post που έγινε viral.

Ωστόσο, παραμένει γεγονός ότι τα τροχαία ατυχήματα αποτελούν τη βασική αιτία θανάτου στα παιδιά.

Οι περισσότεροι από αυτούς τους θανάτους έχουν να κάνουν με παιδιά που δεν κάθονται σε ειδικό κάθισμα αυτοκινήτου ή δεν φορούν ζώνη ασφαλείας.

Δείτε ακόμη: 8 αρχές παιδικής ασφάλειας που κάθε γονιός πρέπει να γνωρίζει!

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων δηλώνουν ότι τα καθίσματα αυτοκινήτων μειώνουν τον κίνδυνο θανάτου σε βρέφη κατά 71 τοις εκατό και στα νήπια (ηλικίας 1-4) κατά 54 τοις εκατό. Τα καθίσματα μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο σοβαρών τραυματισμών κατά 45% για παιδιά ηλικίας 4 έως 8 ετών σε σύγκριση με τη χρήση μόνο ζώνης ασφαλείας.

“Μπορείτε να με λέτε υπερπροστατευτική και να με επικρίνετε για αυτό. Αλλά με τα τροχαία ατυχήματα να αποτελούν κύρια αιτία θανάτου για τα παιδιά , δεν νομίζω ότι υπάρχει πραγματικό επιχείρημα για το ότι πρέπει να είμαστε χαλαροί με την ασφάλεια των καθισμάτων αυτοκινήτων », λέει. “Καθόλου, πραγματικά. Η ασφάλεια των παιδιών μας πρέπει πάντα να είναι πιο σημαντική από την ευκολία ή το άγχος – και σίγουρα πιο σημαντική από ό, τι πιστεύουν οι άλλοι για τις επιλογές μας. “

Πηγή: shareably.net/
Close