Μαμά έγινε viral στο facebook όταν έδειξε σε φωτογραφίες το τι πραγματικά συμβαίνει στην επιλόχεια κατάθλιψη

Ενώ πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τα social media ως ένα τρόπο για να παρουσιάσουν την καλύτερη εκδοχή της ζωής τους , μία μητέρα από το Οχάιο άλλαξε κατά πολύ τα δεδομένα την περασμένη εβδομάδα για να τιμήσει το Μήνα Ευαισθητοποίησης για την επιλόχεια κατάθλιψη απεικονίζοντας την αλήθεια όσων υποφέρουν από αυτή την πάθηση.

Δείτε ακόμη: Viral φωτογραφία μωρού που γεννήθηκε με το αντισυλληπτικό σπιράλ στο χέρι- Όντως;

Την 1η Μαΐου, η Kathy DiVincenzo δημοσίευσε μια φωτογραφία που απεικονίζει αυτή και τα δύο παιδιά της σε δύο εκδοχές της ίδιας σκηνής. Στη μία φωτογραφία, αυτή φαίνεται εξαντλημένη, τα μαλλιά της είναι ακατάστατα, τα ρούχα της είναι στραβά, και το δωμάτιο που κάθεται με τα παιδιά της είναι γεμάτο με παιχνίδια. Στην άλλη φωτογραφία, κάθεται ντυμένη με τα μαλλιά της φτιαγμένα, σε ένα καλά οργανωμένο δωμάτιο χαμογελώντας, και τα δύο παιδιά της,κάθονται δίπλα της σε ένα καθαρό πάτωμα.

Μαμά έγινε viral στο facebook όταν έδειξε σε φωτογραφίες το τι πραγματικά συμβαίνει στην επιλόχεια κατάθλιψη

Η DiVincenzo, με τη φωτογράφο φίλη της, Danielle Fantis , η οποία τράβηξε τις δημοσιευμένες φωτογραφίες, ήθελε να απεικονίσει με ειλικρίνεια το τι βιώνει ένα άτομο με κατάθλιψη μετά τον τοκετό. «Νιώθω σαν να ήρθε η ώρα να σας δείξω πως πραγματικά μοιάζει μια γυναίκα με επιλόχεια κατάθλιψη, και όχι μόνο την εικόνα του ευατού μου που λέω οτι αξίζει να την βάλω στο “Facebook”,» έγραψε η DiVincenzo στη λεζάντα της. «Η αλήθεια είναι, οτι και οι δύο αυτές εικόνες αντιπροσωπεύουν τη ζωή μου ανάλογα με την ημέρα. Θα ήθελα να μοιράζομαι μόνο εκείνη την φωτογραφία που μοιάζω οτι η ζωή μου είναι άνετη αλλά αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Το μόνο πράγμα που είναι πιο κουραστικό από ό, τι αυτή η κατάσταση είναι το να προσποιείται κάποιος καθημερινά οτι δεν την βιώνει. .»

Στη μία φωτογραφία, αυτή φαίνεται εξαντλημένη, τα μαλλιά της είναι ακατάστατα, τα ρούχα της είναι στραβά, και το δωμάτιο που κάθεται με τα παιδιά της είναι γεμάτο με παιχνίδια.

Η DiVincenzo δήλωσε στην Huffington Post ότι αγωνίστηκε με την επιλόχεια κατάθλιψη μετά τη γέννηση του πρώτου της παιδιού, της τρίχρονης κόρης της Gia, αλλά ότι πέρασε ακόμη χειρότερο χρόνο με το σχεδόν 4 μηνών γιο της, Dominic. Και οτι πρόσφατα άρχισε να αναζητά βοήθεια. «Ήταν σημαντικό για μένα να το δημοσιεύσω αυτό κατά τη διάρκεια της μάχης μου, γιατί ήθελα και οι άλλοι νέοι γονείς να γνωρίζουν οτι το να ανοιχτώ ήταν το πιο δύσκολο βήμα για μένα, καθώς αυτό ήταν το πιο σημαντικό» είπε στη HuffPo .

Δείτε ακόμη: H επιλόχεια κατάθλιψη και οι συνέπειές της στο παιδί

Η DiVincenzo και η Fantis, η οποία αγωνίστηκε και αυτή με την επιλόχεια κατάθλιψη, αποφάσισαν να δημοσιεύσουν τις φωτογραφίες με την ελπίδα να βοηθήσουν τουλάχιστον μία γυναίκα. «Πρέπει να σταματήσουμε να πιστεύουμε ότι η περίοδος μετά τον τοκετό είναι πάντα αισιόδοξη, γιατί για 1 στους 7 δεν είναι. Πρέπει να γνωρίζουμε τα σημάδια, τα συμπτώματα, τους παράγοντες κινδύνου, καθώς και τα σχέδια στήριξης για τις συνθήκες που μπορείνα επικρατήσουν μετά τον τοκετό,» έλεγε στη λεζάντα των φωτογραφιών.

Το post της αποτελούσε μια πρόσκληση για δράση, με τη DiVincenzo να ζητά από τους υποστηριχθές της να μοιραστούν τις δικές τους αλήθειες και τις ιστορίες τους. «Πρέπει να σπάσουμε το καθιερωμένο και # να βάλουμε ένα τέλος στη σιωπή μοιράζοντας τις ιστορίες μας και αφήνοντας τους άλλους να γνωρίζουν ότι δεν είναι μόνοι», έγραψε στο μήνυμα.

Σε μόλις μια εβδομάδα, το post της έλαβε περισσότερες από 44.000 likes και 68.000 shares – καθιστώντας σαφές ότι πολλές γυναίκες εκεί έξω συμπάσχουν με τη κατάσταση. Η DiVincenzo μίλησε σε αυτές τις γυναίκες. «Σε περίπτωση που κανείς δεν σας το έχει πει, κάνετε καταπληκτική δουλειά. Έχετε πάρει αγάπη στη ζωή σας και είστε άξιες. Δεν είστε μόνες,» έγραψε. «Ξέρω πόσο απίστευτα δύσκολο είναι να το ξεπεράσετε όλο αυτό, αλλά σας υπόσχομαι ότι αξίζει τον κόπο. ΕΙΣΤΕ ΆΞΙΕΣ.»

photo credit:  thesun.co.uk

Πηγή: goodhousekeeping.com
Close