Μια αγκαλιά ... για να θεραπεύσει τα μωρά που είναι εθισμένα στα ναρκωτικά

Ο εθισμός στα ναρκωτικά είναι ο πιο επικίνδυνος δολοφόνος στον κόσμο, και οι πιο συγκλονιστικοί εθισμοί στα ναρκωτικά είναι αυτοί που έχουν να κάνουν με μωρά. Το σύνδρομο στέρησης στα νεογνά συμβαίνει λόγω της έκθεσης των ναρκωτικών σε αυτά από τον γονέα στη μήτρα. Αυτό το τρομακτικό σύνδρομο μεταφέρεται στο μωρό από τη μητέρα – μόλις γεννηθεί το μωρό, βιώνει μια στερητική διαδικασία και η εμφάνιση του συνδρόμου έχει αυξηθεί κατά περισσότερο από 300% τις τελευταίες δεκαετίες!

Εθελοντικά προγράμματα φροντίδας των νεογνών μέσω αγκαλιάς

Ορισμένα νοσοκομεία προσφέρουν εθελοντικά προγράμματα στα οποία οι επαγγελματίες παρέχουν πρόσθετη φροντίδα στα βρέφη με στερητικό σύνδρομο, προκειμένου να τα βοηθήσουν να ξεπεράσουν αυτό το σύνδρομο και να μεταμορφώσουν τη μελλοντική τους ζωή.

Αυτή η τεχνική προσφέρει στα βρέφη άνεση και ασφάλεια, ώστε να μπορούν να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή

Αυτή η τεχνική προσφέρει στα βρέφη άνεση και ασφάλεια, ώστε να μπορούν να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή. Εκτός από τους νοσηλευτές, οι εθελοντές μπορούν να αγκαλιάσουν τα μωρά και να τους δώσουν την προσοχή που τους αξίζει. “Η αγκαλιά βοηθά να απομακρυνθούν τα συμπτώματα της στέρησης. Είναι πολύ ευερέθιστα και είναι δύσκολο να παρηγορηθούν. Αυτό που σκοπεύουμε εμείς είναι να τους δώσουμε ένα συναίσθημα ασφάλειας και φροντίδας μέσα από αυτά τα προγράμματα.», λέει η Maribeth McLauglin από το Νοσοκομείο Magee-Women στο Πίτσμπουργκ.

Δείτε ακόμη:Έρευνα: όσο περισσότερο αγκαλιάζουμε ένα μωρό τόσο πιο έξυπνο γίνεται!

Ο αριθμός των νοσοκομείων στις ΗΠΑ που προσφέρουν αυτό το πρόγραμμα αυξάνεται μέρα με την ημέρα  και η μέθοδος αυτή έχει ήδη επεκταθεί και στον Καναδά. Η νοσηλεύτρια Jane Cavanagh άρχισε την καριέρα της στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Thomas Jefferson στην Πενσυλβάνια και προτρέπει κάθε άλλο νοσοκομείο της χώρας να αρχίσει να προσφέρει αυτό το πρόγραμμα. Όπως το θέτει, τα οφέλη είναι μεγάλα και μπορούν να βοηθήσουν τα μωρά να οδηγηθούν σε μια φυσιολογική ζωή.

Δείτε ακόμη: Παιδιά χωρίς γονείς πεθαίνουν στην αγκαλιά αυτού του άνδρα

Η φροντίδα ενός βρέφους σε αυτή την τρομακτική κατάσταση είναι αρκετά σημαντική, οπότε ίσως να θέλετε να το δοκιμάσετε. Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι οι άνθρωποι στις ΗΠΑ έχουν βρει μια τόσο υπέροχη μέθοδο για να δώσουν σε αυτά τα μωρά την ασφάλεια που πραγματικά χρειάζονται, δίνοντας τους μια δεύτερη ευκαιρία για μια κανονική ζωή.

Πηγή: keepyourbody.com
Close