Μια μητέρα 3 παιδιών, αισθανόταν οτι ήταν τεμπέλα, αλλά αυτό που έμαθε 30 χρόνια αργότερα της άλλαξε τη ζωή

Για σχεδόν 30 χρόνια, η Lisa Shanahan αργοπέθαινε.

Στη δεκαετία του ’90, αυτή έλεγε οτι έχει την “ασθένεια της μαμάς», αποδίδοντας την ατέλειωτη κούραση που ένιωθε και την φαγούρα , στο γεγονός ότι ήταν μητέρα 3 παιδιών και ήταν πλήρης απασχόλησης.

Δείτε ακόμη: Οι πιο συνηθισμένες παιδικές ασθένειες του καλοκαιριού.Αντιμετώπιση των συμπτωμάτων

«Θα πάμε βόλτα στον ωκεανό και και μετά μια μικρή βόλτα στον Πεζόδρομο, και ήθελα να πάω σπίτι και να ξεκουραστώ, καθώς ένιωσα σαν να ήμουν μια τεμπέλα μαμά,” είπε η Shanahan .

Το  2007 όμως η αληθινή διάγνωση για αυτή ήρθε στο φως: Η Shanahan έπασχε από πρωτοπαθή χολική χολαγγειίτιδα, αυτοάνοση ασθένεια που καταστρέφει το συκώτι ενός ατόμου.

Όλα αυτά τα χρόνια, και κανείς δεν είχε διαγνώσει σωστά την ασθένεια της.

Δείτε ακόμη: Πέμπτη νόσος: Τι πρέπει να γνωρίζετε για την παιδική ασθένεια που είναι σε έξαρση!

Για να θεραπευτεί, η Shanahan χρειαζόταν ένα νέο νεφρό, αλλά αποδειχθηκε δύσκολη υπόθεση, λόγω του μικρού αναστήματος της.

Το 2007 όμως η αληθινή διάγνωση για αυτή ήρθε στο φως: Η Shanahan έπασχε από πρωτοπαθή χολική χολαγγειίτιδα, αυτοάνοση ασθένεια που καταστρέφει το συκώτι ενός ατόμου.

«Η μόνη επιλογή της ήταν να προσεγγίσει το θέμα ενός ζώντα δότη” είπε ο γιατρός Rolf Barth από το Πανεπιστήμιο του Maryland School of Medicine.

Δείτε ακόμη: Ραγοειδίτιδα: H πιο άγνωστη ασθένεια των ματιών

Έτσι ο 19άχρονος γιος της, Colin Hambrook, αποφάσισε να παρέμβει.

Ήταν ένας αγώνας αυτή η δωρεά, και παρόλο που η μαμά του δεν ήθελε να διακινδυνεύσει την υγεία του, ο Hambrook επέμεινε, λέγοντάς της, «εγώ πρόκειται να είμαι το χριστουγεννιάτικο δώρο σου.”

Στις 21 Δεκεμβρίου, η χειρουργική επέμβαση έγινε, και το 60 τοις εκατό του ήπατος του Hambrook αντικατέστησε το άρρωστο μέρος της μητέρας του.

Και των δυο το συκώτι αναγεννιέται τώρα, και είναι τόσο ευτυχείς που το έχουν, έτσι τόσο ο Κόλιν όσο και η Λίζα θέλουν η ιστορία τους να παρέχει την ευαισθητοποίηση που χρειάζεται σχετικά με τα οφέλη των ζώντων δοτών.

Πηγή: littlethings.com
Close