Το μήνυμα μιας μητέρας σχετικά με τη θέση του καθίσματος των παιδιών στο αυτοκίνητο που όλοι οι γονείς πρέπει να διαβάσουν.

Με μία γραφική φωτογραφία μετά από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα, η Therese Gilbert προσπαθεί να κάνει όλους τους άλλους γονείς να την προσέξουν. Προσπαθεί να δώσει ένα πολύ ”ουσιαστικό ” μήνυμα.

Αυτή η μαμά τριών είναι παθιασμένη με την ασφάλεια των καθισμάτων του αυτοκινήτου και θέλει να κάνει όλους τους γονείς να καταλάβουν το τι θα μπορούσε να συμβεί αν αλλάξουν πολύ σύντομα το κάθισμα του αυτοκινήτου των παιδιών και να το κάνουν να κοιτάει αντί προς τα πίσω στη κανονική πλευρά που βρίσκονται και τα πίσω καθίσματα. “Αυτό το τραύμα το έπαθα από τη ζώνη του αυτοκινήτου μετά από μια μετωπική σύγκρουση που είχα”, έβαλε ως λεζάντα βάζοντας αυτή τη βάναυση φωτογραφία στο Facebook. “Φαίνεται πολύ άσχημο, έτσι δεν είναι; και είμαι ενήλικη -. φανταστείτε ποσο χειρότερος θα φαινόταν αυτός ο τραυματισμός σε ένα μικρό παιδάκι”

Δείτε ακόμη: Υπερπροστασία γονέων: Οταν η αγάπη γίνεται εμπόδιο

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής συνιστά τα παιδιά να μένουν στα καθίσματα αυτοκινήτων με το μέτωπο προς τα πίσω όσο το δυνατόν περισσότερο, τουλάχιστον μέχρι να γίνουν 2 ετών.

Η γυναίκα αυτή είχε τραύματα στους μυς του στήθους και των ιστών, καθώς και κάποιες μικρές αμυχές στο λαιμό από τη ζώνη ασφαλείας καθώς και εγκαύματα στο δέρμα από την πρόσκρουση. Η εικόνα αυτή ελπίζω να είναι μια σημαντική ειδοποίηση για όλους τους γονείς. Οι περισσότεροι, έχουμε το κάθισμα του παιδιού να κοιτάει προς τα πίσω και μόλις το παιδί ξεπεράσει το αναμενόμενο βάρος, το γυρίσουν ώστε το κάθισμα του παιδιού να κοιτάει στην μπροστινή θέση. Ωστόσο, οι γονείς δεν πρέπει να βιάζονται ώστε να γυρίσουν το κάθισμα του παιδιού προς την μπροστινή πλευρά καθώς, οι διαφορές ασφαλείας ενός καθίσματος που κοιτάει προς τα πίσω και ενός που είναι τοποθετημένο στην μπροστινή μεριά είναι πολλές.. Οπότε γονείς μην βιάζεστε!!

Δείτε ακόμη: Το παιδι δεν καθεται στο κάθισμα αυτοκινήτου; Έξυπνα tips για να εξασφαλίσετε ασφαλή ταξίδια

Η μητέρα που ανέβασε την φωτογραφία είπε οτι γνωρίζει οτι δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να κρατάς μετά από το αναμενόμενο βάρος ένα παιδί με το κάθισμα προς τα πίσω.. Ωστόσο, συμβουλεύει τους γονείς να το κάνουν για όσο περισσότερο μπορούν.

Δείτε ακόμη: Πως να καθαρίσετε το καθισματάκι αυτοκινήτου

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής συνιστά τα παιδιά να μένουν στα καθίσματα αυτοκινήτων με το μέτωπο προς τα πίσω όσο το δυνατόν περισσότερο, τουλάχιστον μέχρι να γίνουν 2 ετών. Είναι σημαντικό τα παιδιά να κάθονται με το κεφάλι προς τα πίσω καθώς σε ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα το κάθισμα σε αυτή τη θέση προσφέρει την καλύτερη δυνατή προστασία για το κεφάλι ενός παιδιού, το λαιμό και τη σπονδυλική στήλη.

photo credit:fdm.dk

Πηγή: popsugar.com
Close