Μητέρα και παιδί πεθαίνουν ενώ ο πατέρας αφαιρούσε το χιόνι γύρω από το αυτοκίνητο…

Μια πολύ τραγική ιστορία που απασχόλησε τους τίτλους ειδήσεων στο Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ.

Καθώς ετοιμάζονταν να ξεκινήσουν από το σπίτι τους μια χειμωνιάτικη μέρα, μια μητέρα με δύο παιδιά ηλικίας 1 και 3 ετών παρέμεναν μέσα στο αυτοκίνητο ενώ ο πατέρας προσπαθούσε να απεγκλωβίσει το όχημα από το χιόνι.

Δείτε ακόμη: Μυστήριο και σύγχυση από το μπλε χιόνι – Πανικόβλητοι οι κάτοικοι (εικόνες)

Κανένας δεν αντιλήφθηκε πως η εξάτμιση του αυτοκινήτου είχε σχεδόν φράξει ενώ η μηχανή δούλευε. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά, η μητέρα και το ενός έτους παιδί πέθαναν επί τόπου, ενώ το τρίχρονο κοριτσάκι δεν τα κατάφερε παρ’ όλο που είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Το δυστύχημα συνέβη ένα σαββατοκύριακο Ιανουαρίου και καθώς ο χειμώνας είναι ακόμη εδώ και υπάρχουν περιοχές της Ελλάδας που αποκλείονται από τα χιόνια είναι σημαντικό νομίζω όλοι μας να είμαστε ενημερωμένοι για τους κινδύνους που παραμονεύουν εκεί που δεν το περιμένεις. Ιδιαίτερα όταν αυτή η απειλή είναι πραγματικά «αόρατη».

Δείτε ακόμη: Εκδρομή στα χιόνια με τα παιδιά : Tι θα πρέπει να προσέξετε

Σύμφωνα με την Washington Post, η μητέρα και τα παιδιά της ηλικίας ενός και τριών περίμεναν στο αυτοκίνητο καθώς έξω το κρύο ήταν υπερβολικό.

Στο μεταξύ, ο πατέρας άρχισε να απομακρύνει με ένα φτυάρι το χιόνι γύρω από το αυτοκίνητο χωρίς να προσέξει πως η εξάτμισή του ήταν φραγμένη. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα δηλητηριώδη αέρια μονοξειδίου του άνθρακα να εισχωρήσουν στον χώρο των επιβατών οδηγώντας στον θάνατο τη μητέρα και το ενός χρόνου βρέφος της οικογένειας «σε διάστημα λίγων λεπτών».

Το μονοξείδιο του άνθρακα συχνά αναφέρεται ως ο «σιωπηλός δολοφόνος» καθώς είναι άχρωμο, άοσμο και άγευστο, αλλά εξαιρετικά τοξικό.

Προκαλεί απώλεια αισθήσεων σε λίγα λεπτά.

«Αν το χιόνι καλύπτει το αυτοκίνητο, θα πρέπει πρώτα να καθαριστεί το χιόνι πίσω από το αυτοκίνητο για να απελευθερωθεί η εξάτμιση πριν ξεκινήσει να δουλεύει η μηχανή», είπε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας, Κρις Ντιμπέλα, στο κανάλι WABC.

Από το 1999 μέχρι το 2010, πάνω από 5.100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις ΗΠΑ εξαιτίας ατυχημάτων με μονοξείδιο του άνθρακα, σύμφωνα με το Αμερικανικό Κέντρο για τον Έλεγχο και Πρόληψη των Ασθενειών.

Αρκετές κοινότητες εντός και γύρω από το Νιου Τζέρσεϊ εξέδωσαν αυτή τη σημαντική προειδοποίηση: «Αφαιρέστε το χιόνι από την εξάτμιση του αυτοκινήτου πριν καθίσετε στο αυτοκίνητο περιμένοντας να ζεσταθεί. Η μη αφαίρεση του χιονιού μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα. Σιγουρευτείτε πως υπάρχει αρκετός χώρος για να μπορεί ο αέρας να κυκλοφορεί μπροστά και πίσω από το αυτοκίνητο ώστε τα αέρια της εξάτμισης να διαλύονται και να μην συσσωρεύονται γύρω από το αυτοκίνητο.»

Δείτε ακόμη: Πώς θα βγάλετε σωστά το χιόνι και τον πάγο από το αυτοκίνητο

Είναι μια πραγματικά τραγική ιστορία να διαβάζει κανείς, αλλά μόλις την είδα σκέφτηκα πως είναι κάτι που οι περισσότεροι από εμάς δεν ξέραμε ή δεν είχαμε ποτέ σκεφτεί. Για αυτό είναι σημαντικό να κοινοποιηθεί από όλους μας ώστε παρόμοια δυστυχήματα να μην υπάρξουν ποτέ ξανά.

Παρακαλούμε πάντα να ελέγχετε αν η εξάτμιση του αυτοκινήτου σας είναι ελεύθερη όταν βρίσκεστε σε περιοχές που χιονίζει ή υπάρχει πιθανότητα να έχει κλείσει για άλλους λόγους

Πηγή: newsnowgr.com
Close