Μητέρα με τεράστια ψυχικά αποθέματα αποφάσισε να γεννήσει το ετοιμοθάνατο μωρό της για να το κρατήσει αγκαλιά

Η 34χρονη Abbey Ahern από την Οκλαχόμα πήρε την πιο δύσκολη απόφαση της ζωής της. Ήταν έγκυος στην 19η εβδομάδα της κύησης της και ήδη μητέρα δύο κοριτσιών, όταν ενημερώθηκε από τον γιατρό της ότι το κοριτσάκι που είχε στην κοιλιά της είχε ανεγκεφαλία, μια ανίατη ασθένεια, που οδηγεί το βρέφος στον θάνατο σχεδόν αμέσως μετά την γέννηση του.

Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, είναι άνθρωπος με τεράστια ψυχικά αποθέματα, αφού, αντλώντας δύναμη από τις δύο της κόρες και τον σύζυγό της, αποφάσισε να συνεχίσει την κύηση προκειμένου να γεννηθεί το παιδί της και να το κρατήσει αγκαλιά της. Τελικά γέννησε με καισαρική και μαζί με τον πιλότο σύζυγός της Robert, και τα δυο τους παιδιά πέρασαν μαζί με την νεογέννητη Annie μόλις 14 ώρες και 58 λεπτά προτού η μικρή «φύγει».

«Το να κουβαλήσω ένα άρρωστο μωρό ήταν μακράν το πιο δύσκολο πράγμα που έχω κάνει ποτέ. Μέσα σε όλη αυτή τη στενοχώρια μας, μπορέσαμε να δούμε την τόση ομορφιά. Γέννησα με καισαρική τομή. Επίσης, ζήτησα να καταγράψουν τη γέννα γιατί θέλαμε να έχουμε μερικές πολύτιμες αναμνήσεις με το κορίτσι μας. Κανείς δεν προσπάθησε να αλλάξει τα μυαλά μας, αλλά κάθε φορά που το έλεγα σε κάποια μέλη της οικογένειας και σε κάποιους φίλους, με ρωτούσαν: “Είσαι σίγουρη γι’ αυτό που θες να κάνεις;”», δήλωσε η τραγική μητέρα στην «Daily Mail on-line» και πρόσθεσε για την απόφαση της οικογένειας να δωρίσει τα όργανά του βρέφους χαρίζοντας ζωή σε άλλα μωρά «μου δίνει απίστευτη δύναμη το να ξέρω πως μέσα από τη διαδικασία δωρεάς οργάνων το μωρό μου έχει σώσει άλλες ζωές. Η ιστορία της Annie είναι ελπιδοφόρα. Πιστεύω ότι δείχνει στους ανθρώπους ότι εν μέσω τραγωδίας, μπορεί να υπάρξει ομορφιά».

Πηγή: newsone.gr

Close