Οι πιο συνηθισμένοι λόγοι που χαλάνε οι σχέσεις

Οι σχέσεις δεν χαλάνε μόνες τους. Αυτή είναι μια μεγάλη αλήθεια που πρέπει να βάλουμε καλά στο μυαλό μας. Εμείς οι ίδιοι καταστρέφουμε τις σχέσεις μας, με την συμπεριφορά μας, με τα κολλήματά μας και με την ανασφάλειά μας. Και όλα αυτά μας οδηγούν να κάνουμε τα παρακάτω.

Ας δούμε μια… σκληρή λίστα με τους πιο συνηθισμένους λόγους που χωρίζουν τα ζευγάρια. Και ας ταυτιστούμε.

Δείτε ακόμη: Σχέσεις: Εμείς Μαζί Δεν Κάνουμε Και Χώρια Δεν Μπορούμε

Κανένας συμβιβασμός
Λέμε συνέχεια πως το μυστικό για μια καλή σχέση είναι οι συμβιβασμοί και από τις δυο πλευρές, αλλά πόσοι από εμάς το εφαρμόζουν αυτό; Αναλαμβάνουμε την ευθύνη των πράξεών μας, ή προσπαθούμε να τα φορτώσουμε όλα σε εξωτερικούς παράγοντες;

Ναι, στην αρχή κάθε σχέσης προσπαθούμε να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό

Το παρελθόν μολύνει το παρόν…
…και ειδικά τα τραύματα που μας άφησαν οι προηγούμενές μας σχέσεις. Τραύματα τα οποία δεν έχουμε ξεπεράσει, δεν φροντίσαμε να προσέξουμε τον εαυτό μας, και τώρα επανέρχονται και κλονίζουν την εμπιστοσύνη μας σε ένα άτομο που δεν έχει φταίξει σε τίποτα. Όσο εξακολουθούμε να προβάλουμε τα παλιά μας προβλήματα στους καινούριους μας συντρόφους, οι σχέσεις μας δεν θα στεριώνουν.

Δείτε ακόμη: 14 λόγοι που οι άνθρωποι παραμένουν σε προβληματικές σχέσεις!

Καμιά προσπάθεια 
Ναι, στην αρχή κάθε σχέσης προσπαθούμε να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Μετά από ένα σημείο, όμως, που η ρουτίνα έχει εγκατασταθεί για τα καλά; Τότε μήπως σταματάμε να καταβάλουμε προσπάθεια για την σχέση μας;

Δεν καυγαδίζουμε
Ο φόβος του καυγά μας έχει καταστρέψει. Οι καυγάδες συμβαίνουν σε κάθε σχέση, καλή ή κακή. Αν αφήνουμε τα προβλήματα που προκύπτουν απλά να συσσωρεύονται, αν τα αγνοούμε και ελπίζουμε αυτό να τα κάνει να εξαφανιστούν, τότε μόνο ένα πράγμα είναι σίγουρο: αυτή η σχέση θα καταστραφεί με… εκρήξεις.

Πηγή: in2life.gr
Close