Όταν η κόρη του θέλησε να του χαρίσει κάτι πραγματικά πολύτιμο..

Αυτή η ιστοριούλα είναι πραγματικά συγκινητική και αξίζει να τη διαβάσεις

Η ιστορία λοιπόν ξεκινάει πολύ καιρό πριν, όταν ένας πατέρας τιμώρησε την τρίχρονη κόρη του επειδή αυτή ήθελε να τυλίξει ένα δώρο και χάλασε ένα χρυσό ρολό περιτυλίγματος που είχαν. Ο πατέρας θύμωσε πολύ με τη μικρή του και άρχισε να της φωνάζει. Παρ ‘όλα αυτά, το κοριτσάκι λόγω της αθωότητας του και της αγάπης του για τον πατέρα του δεν πτοήθηκε και πήγε και τον βρήκε μετά από λίγο και του είπε ”μπαμπάκα μου αυτό εδώ είναι για σένα”.
Ο πατέρας πραγματικά μόλις είδε τα γλυκά ματάκια της κόρης του δεν ήξερε τι να κάνει και ποιά να είναι η αντίδραση του, αλλά όταν άνοιξε το κουτί και είδε οτι δεν είχε τίποτα μέσα άρχισε να τον κυριεύει πάλι ένα πνεύμα θυμού . Έπειτα την κοίταξε αγριεμένος και της είπε «Το δώρο αυτό δεν είναι δώρο δεν έχει τίποτα μέσα όταν δίνουμε σε κάποιον κάτι πρέπει ν έχει κάτι μέσα. Η κορούλα του έβαλε τα κλάματα καθώς ο πατέρας της, της ράγισε την καρδούλα της και μετά από αυτό του είπε: “Μπαμπάκα μου δεν βλέπεις αλήθεια τι βρίσκεται μέσα σε αυτό το κουτί; σε αυτό το κουτί έχω βάλει όλη την αγάπη μου και ένα εκατομμύριο φιλιά για να τα έχεις πάντα μαζί σου .”

Δείτε ακόμη: Όταν ο μπαμπάς κλέβει το ρόλο της μαμάς

Ο πατέρας μόλις άκουσε αυτά τα λόγια ένιωσε τη καρδιά του να σπάει και κατάλαβε το λάθος του χωρίς δεύτερη σκέψη. Προσπάθησε με μεγάλη αμηχανία να αγκαλιάσει τη κορούλα του και με δάκρυα στα μάτια και βλέποντας μέσα από τα ματάκια της κόρης του την αθώα ψυχή της της ζήτησε μια ”Μεγάλη συγγνώμη”.. Μετά από λίγο καιρό κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί τι πραγματικά θα συνέβαινε….. Η κορούλα του, η μικρή του αθώα κορούλα.. θα έχανε τη ζωή της σε ένα αυτοκινητιστικό. Ο πατέρας τότε κατάλαβε τη σημασία του δώρου της μικρής του… Σε αυτό το δώρο θα βρισκόταν όλη η αγάπη και οι αναμνήσεις που θα του είχαν μείνει μόνο από αυτή… Κάθε φορά λοιπόν που ο πατέρας δεν θα αισθανόταν καλά ή θα ερχόταν κάποια στιγμή που όλα θα τον απογοήτευαν.. Θα γυρνούσε στη συντροφιά του δώρου.. Του πολύτιμου όπως αποδείκτηκε αυτού δώρου.

Ηθικό δίδαγμα: πάρε οτι σου δίνουν χωρίς να σκέφτεσαι τι είναι αυτό. Δώσε όσο αγάπη μπορείς πριν να είναι αργά, σκέψου πριν μιλήσεις και πάντα να θυμάσαι οτι τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή μας δεν είναι πράγματα……

Photo credit: controcampus

Δείτε ακόμη:  Αυτά που με έμαθε η κόρη μου για τις γυναίκες

Δείτε ακόμη: Αυτα που μου έμαθε ο μπαμπάς μου για τη ζωή (και είχε δικιο)

 

Close