Όταν μια σχέση σου προκαλεί πόνο φύγε.. Η πραγματική αγάπη κρύβεται στην ευτυχία!

Στην εποχή μας τείνουμε να ξεχάσουμε το τι σημαίνει πραγματική αγάπη και αρχίζουμε και τη συνδέουμε με το πόνο. Αγάπη δεν σημαίνει πόνος.. Αυτός που σε αγαπάει ποτέ δεν θα θελήσει να σε δει να κλαις, αυτό που του αρκεί είναι να χαμογελάς και να είσαι πραγματικά ευτυχισμένη. Μην το ξεχνάς ποτέ αυτό, γιατί όταν το ξεχάσεις, τότε δεν χάνεις μόνο το νόημα της σχέσης, αλλά και τον ίδιο σου τον εαυτό.

 

Υπάρχουν σχέσεις εγωιστικές ή μάλλον ο εγωισμός μπορεί να βρίσκεται μόνο σε ένα άτομο. Όυκ ολιγές φορές έχουμε ακούσει τη φράση σε μια σχέση.<< Αυτός, είμαι εγώ, δεν πρόκειται να αλλάξω έτσι έχουν τα πράγματα στη δική μας σχέση. Αν σου αρέσει μείνε ή αν σου αρέσει, ξέρεις το δρόμο για να φύγεις, στις σχέσεις δεν είναι πάντα όλη χαρούμενοι κάποιος πρέπει να πονάει.. Και όμως αυτό είναι μέγα λάθος.. Ποιος είπε οτι σε μια σχέση πρέπει να πονάς; Είσαι σε μια σχέση για να νιώσεις ολοκληρωμένη και να είσαι ευτυχισμένη για αυτό που σε κάνει να νιώθεις η σχέση σου κάθε μέρα. Πλέον, όμως κάνουμε το λάθος και νομίζουμε οτι ο πόνος είναι φυσιολογικός, δεν είναι έτσι όμως, όταν μια σχέση στηρίζεται σε πόνο τότε βαδίζεις σε μονοπάτια δύσβατα, στα οποία τίποτα δεν είναι φυσιολογικό και απλά σε έχουν κάνει να πιστέψεις οτι αυτό είναι.

Όταν μια σχέση σου προκαλεί πόνο φύγε.. Η πραγματική αγάπη κρύβεται στην ευτυχία!photo credit: forwallpaper

Τα αισθηματικά βιβλία και οι ταινίες μας έχουν κάνει πολλές φορές να πιστέψουμε σε ένα ”Love story ”το οποίο έχει μέσα πολύ πάθος, πόνο , μεγάλη κτητικότητα και μας δείχνουν με λίγα λόγια οτι αυτό σημαίνει αγάπη.. Έτσι, κάπως έχει επηρεαστεί και η νέα γενιά και πιστεύει οτι αυτό είναι αλήθεια.. οτι μια σχέση στηρίζεται στο πόνο, προκειμένου να υπάρχει πάθος και έρωτας και δεν καταλαβαίνει την ουσία μιας ήρεμης σχέσης, η οποία στηρίζεται στην ωριμότητα των ατόμων.  Πολλοί νέοι πιστεύουν επίσης, όταν μια σχέση, για να είναι πραγματική πρέπει να έχει δάκρυα και πόνο.. Πιστεύουν σε ένα λάθος, το οποίο μπορεί να τους κυνηγάει μια ζωή.

Αυτός που σε αγαπάει ποτέ δεν θα θελήσει να σε δει να κλαις, αυτό που του αρκεί είναι να χαμογελάς και να είσαι πραγματικά ευτυχισμένη.

Στις μέρες μας, αντικρίζουμε σχεδόν καθημερινά τέτοιες σχέσεις που στηρίζονται στο πόνο και στα δάκρυα, όπου ο άλλος έχει χάσει την αυτοέκτιμηση του, έχει χάσει τον ίδιο του τον εαυτό.. Έχει παγιδευτεί σε μια αρρωστημένη σχέση που ενώ ξέρει την έξοδο, του είναι δύσκολο να ανοίξει τη ”πόρτα”. Αγάπη όμως δεν είναι ο πόνος, αγάπη σημαίνει ευτυχία..

Όταν μια σχέση σου προκαλεί πόνο φύγε.. Η πραγματική αγάπη κρύβεται στην ευτυχία!photo credit:psicologiaacessivel

Πότε θα μπορούσαμε να πούμε οτι ένα άτομο είναι έτοιμο να διεισδύσει σε μια ώριμη πραγματική αγάπη;

Ένα άτομο μπορεί να κάνει υγιείς σχέσεις, όταν έχει αυτοεκτίμηση, ξέρει ποιος είναι και είναι έτοιμος να δώσει και σε άλλα άτομα πέρα από τον εαυτό του. Αυτό το άτομο, δεν θα αισθάνεται συνέχεια φόβο μην χάσει τον άλλο και μην προδοθεί καθώς θα έχει εμπιστοσύνη στον ίδιο του τον εαυτό. Σημαντικό, επίσης, είναι το άτομο να αγαπά τον εαυτό του, τόσο ώστε να μην χρειάζεται ποτέ να τον κατηγορήσει για μια λάθος σχέση και να μην πέσει έτσι στη παγίδα του πόνου..

 

Μην ξεχνάς ποτέ ότι μια σχέση πρέπει να σου δίνει πράγματα και να σε κάνει χαρούμενος και όχι δυστυχισμένο. Πολλοί πέφτουν πολύ εύκολα στην παγίδα.  Αν ο σύντροφος σου, νομίζει οτι είσαι ευτυχισμένη με αυτό το κομμάτι του πόνου και αν σε δει να παραπονιέσαι για κάτι τότε θα αντιδράσει λέγοντας σου <<Αμάν, όλο κάτι έχεις να πεις… Ο,τι και να σου λέω σε πληγώνει>>, τότε το άτομο αυτό είναι ανώριμο και δεν είναι έτοιμο για μια φυσιολογική σχέση…

 

Το άτομο που θα σε αγαπά πραγματικά θα θέλει να σε βλέπει παντα να χαμογελάς.. Το δικό σου χαμόγελο θα γεμίζει τη ζωή του και αυτό θα επιδιώκει κάθε στιγμή. Μην μείνεις ποτέ σε μια σχέση που το χαμόγελο δεν θα είναι πρωταρχικός στόχος του άλλου..

Close