Παραλία Άκολη: Η θάλασσα στο Αίγιο που μοιάζει με...άβυσσο λόγω ρήγματος από σεισμό

Η Ελλάδα είναι η χώρα του Καλοκαιριού. Μπορεί όλο τον υπόλοιπο χρόνο, οι Έλληνες να ονειρευόμαστε να επισκεφθούμε χώρες του εξωτερικού, έτσι ώστε να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα, όμως το Καλοκαίρι σχεδόν κανένας, δεν θέλει να αποχωριστεί την χώρα του ήλιου.

Οι λόγοι; Πολλοί. Η χωρά μας, έχει τον πιο ζεστό ήλιο και οι ηλιοθεραπείες που απολαμβάνουμε στις χρυσές αμμουδιές μας, είναι ζηλευτές για τους περισσότερους κάτοικους του εξωτερικού. Οι θάλασσες μας, είναι ως επί το πλείστον πεντακάθαρες και κάθε Καλοκαίρι, τα νησιά μας, γίνονται μοναδικοί τουριστικοί προορισμοί.

Εκτός από τα νησιά όμως, φαίνεται πως κάθε γωνιά της Ελλάδας, είναι ένας μοναδικός καλοκαιρινός προορισμός. Συνδυάζει βουνό και θάλασσα. Έτσι, αν επιθυμείς να κάνεις οργανωμένο camping, η χώρα μας είναι αυτό που χρειάζεσαι. Αν είσαι τύπος που προτιμάς το βουνό ακόμη και το Καλοκαίρι, η χώρα μας είναι αυτό που χρειάζεσαι.

Αν για σένα, οι διακοπές σημαίνουν έξαλλη νυχτερινή ζωή και μπάνια σε πολυσύχναστες παραλίες, η χώρα μας είναι αυτό που χρειάζεσαι. Αν θες να κολυμπάς σε βαθιά, γαλαζοπράσινα και πεντακάθαρα νερά, η χώρα μας είναι αυτό που χρειάζεσαι.

Αν θες να έρθεις σε επαφή με τα καλοκαιρινά extreme sports στην χώρα μας, μπορείς να βρεις αυτό που χρειάζεσαι. Κι αν θέλεις να γνωρίσεις την άγρια ομορφιά της φύσης…στην χώρα μας και πάλι, θα βρεις αυτό που χρειάζεσαι! Για ποιον λόγο λοιπόν, να δώσεις μια περιουσία για οποιοδήποτε άλλον καλοκαιρινό προορισμό του εξωτερικού;

Στο σημερινό μας άρθρο λοιπόν, θα έρθουμε σε επαφή με την άγρια ομορφιά αυτής της χώρας και θα αναφερθούμε στην ξακουστή παραλία Άκολη στο Αίγιο! Πρόκειται για το διαμαντάκι της περιοχής, αφού έχει αξιοποιηθεί πλήρως από τις τοπικές αρχές. Διάβασε παρακάτω:

Λίγα λόγια για την Άκολη 

Ο οικισμός Άκολη βρίσκεται στον Αίγιο και από εκεί έχει πάρει το όνομά της και η άγρια παραλία της! Βρίσκεται πολύ κοντά στο οργανωμένο camping της περιοχής αφού οδικώς, απέχει μόνο 5 λεπτά. Η παραλία Άκολη λοιπόν, φέρνει τους τουρίστες που θα την επισκεφθούν, σε επαφή με την άγρια ομορφιά της χώρας μας.

Η συγκεκριμένη θάλασσα, έχει το χαρακτηριστικό να είναι ιδιαίτερα βαθιά. Συγκεκριμένα, λίγα βήματα μόλις από την στεριά, οι λουόμενοι όχι μόνο δεν πατούν, αλλά όταν χαμηλώνουν το βλέμμα τους, αντικρίζουν σκοτεινά νερά και δεν φαίνεται κανένα ίχνος βυθού.

Παραλία Άκολη: Η θάλασσα στο Αίγιο που μοιάζει με...άβυσσο λόγω ρήγματος από σεισμό

Photo via: bovary.gr

Είχα επισκεφθεί με την οικογένειά μου την παραλία Άκολη όταν βρισκόμουν στις πρώτες τάξεις του Γυμνασίου και η αλήθεια είναι ότι είχα εντυπωσιαστεί με την εκπληκτική και άγρια ομορφιά της. Φυσικά είχα ενδιαφερθεί να ρωτήσω, αν τα βαθιά της νερά, ήταν έτσι ανέκαθεν ή κάτι άλλο, οδήγησε σε αυτό το αποτέλεσμα.

Μου είχαν πει τότε, ότι ένας σεισμός ο οποίος έλαβε χώρα στην περιοχή αρκετά χρόνια πριν, είχε δημιουργήσει ένα ρήγμα στον βυθό αυτής της ξεχωριστής παραλίας, με αποτέλεσμα να μοιάζει με άβυσσο! Σίγουρα, δεν είναι μια παραλία γι’ αυτούς που φοβούνται τα…βαθιά νερά!

Παραλία Άκολη: Η θάλασσα στο Αίγιο που μοιάζει με...άβυσσο λόγω ρήγματος από σεισμό

Photo via: tripadvisor.gr

Η παραλία Άκολη, έχει αξιοποιηθεί πλήρως από τις τοπικές αρχές. Υπάρχει ράμπα ΑμεΑ, καθώς επίσης καφετέριες και bars με εξαιρετικά προϊόντα για να δοκιμάσεις! Δέχεται πολλούς τουρίστες κάθε χρόνο και γι’ αυτόν τον λόγο έχεις την δυνατότητα να νοικιάσεις θαλάσσιο ποδήλατο, το οποίο έχει και εξέδρα για ατελείωτες στιγμές διασκέδασης στη θάλασσα!

Παραλία Άκολη: Η θάλασσα στο Αίγιο που μοιάζει με...άβυσσο λόγω ρήγματος από σεισμό

Photo via: web-greece.gr

Βρίσκεται πολύ κοντά στο οργανωμένο camping της περιοχής, το οποίο βρίσκεται στη Τέμενη και είναι πλήρως εξοπλισμένο! Η στεριά της, αποτελείται από μικρά βότσαλα και όσο κι αν σας φαίνεται παράξενο, τις περισσότερες φορές η συγκεκριμένη παραλία, δεν έχει κύματα.

Παραλία Άκολη: Η θάλασσα στο Αίγιο που μοιάζει με...άβυσσο λόγω ρήγματος από σεισμό

Photo via: patrasevents.gr

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο οικισμός της Άκολης είναι σχετικά νέος και έχει χτιστεί βάσει ρυμοτομικού σχεδίου με άνετες και κάθετες οδούς. Κοντά στην παραλία, θα βρείτε γήπεδο με χλοοτάπητα, ένα Δημοτικό σχολείο, έναν Ιερό Ναό κι ένα Νηπιαγωγείο.

Στο τέλος της ανατολικής πλευράς της παραλιακής ζώνης, θα βρείτε επίσης εγκαταστάσεις beach volley και kite-surf. Η ανατολική πλευρά της Άκολης διαθέτει πεζόδρομους κι ένα άνετο parking για την εξυπηρέτηση των πελατών.

Παραλία Άκολη: Η θάλασσα στο Αίγιο που μοιάζει με...άβυσσο λόγω ρήγματος από σεισμό

Photo via: aigiorama.gr

Αξίζει να θυμάστε, ότι στο δυτικό κομμάτι της παραλιακής ζώνης, παρόλο που είναι ασφαλτοστρωμένη, γίνεται και αυτή πεζόδρομος μέχρι την λήξη της τουριστικής περιόδου. Αξίζει να επισκεφθείτε αυτή την μοναδική παραλία, και να την ανακαλύψετε με τις μάσκες σας!

Για όσους φοβούνται τα άγνωστα και βαθιά νερά της παραλίας, στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να διαπιστώσετε ότι στην ουσία είναι…άκακα.

 

 

Cover photo via: bovary.gr

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη

Close