Πως δεν πρεπει να αντιδρασετε οταν σας απατα..

 

Πολλές γυναίκες έχουν βρεθεί σε αυτή τη θέση. Το να σε απάτα ο σύντροφος σου  σε κάνει να νιώθεις προδομένη, θυμώνεις και θες να εκδικηθεις αυτόν και το νέο του ερωτά. ΣΥΓΚΡΑΝΤΗΣΟΥ γιατί δεν θα σε βγάλει πουθενά μια βεβιασμένη κίνηση..

 
 
Οι περισσότερες γυναίκες υποψιαστούμε ότι ο άντρας μας , μας έχει απατήσει και ενώ βρισκόμαστε ακόμα στο στάδιο που προσπαθούμε να συνειδητοποιήσουμε τι έγινε , σπεύδουμε σε κινήσεις που πιθανό να μας δυσκολέψουν στον να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις για το μέλλον του «άπιστου» συζύγου και το μέλλον του γάμου μας. Συνήθως εξοργιζόμαστε , εκφράζουμε την πικρία μας με διάφορους τρόπους , πιθανό να επιτεθούμε και στην γυναίκα με την οποία υποψιαζόμαστε ότι ο σύζυγος έχει κάποια σχέση ή ακόμα χειρότερα προσπαθούμε να του ανταποδώσουμε την απάτη με το «ίδιο νόμισμα».Ελάτε να δούμε τι δεν πρέπει να κάνουμε στην περίπτωση που έχουμε υποψίες ότι ο σύζυγος μας , έχει παράλληλη σχέση ή μας απάτησε. Οι κινήσεις που θα αναλύσουμε θα πρέπει να μην γίνουν για την δική μας αυτοπροστασία και μέχρι να είμαστε σε θέση με νηφάλιο μυαλό να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις για την ζωή μας.Μην τον διώξετε ή μην τον εγκαταλείψετε με την πρώτη υποψία.Δεν θα κάνετε εσείς αυτή την κίνηση! Τουλάχιστον όχι ακόμα. Δεν έχετε κανένα λόγο να φύγετε από το σπίτι σας μιας και δεν είστε εσείς αυτή που δεν σεβάστηκε τον γάμο σας. Από την άλλη δεν υπάρχει και κανένας λόγος να τον διευκολύνετε στην παράλληλη του σχέση βγάζοντας τον στον δρόμο που σίγουρα θα οδηγήσει στο σπίτι της ερωμένης του. Το σωστό είναι , για ένα διάστημα να παρακολουθήσετε στενά τις κινήσεις του για να καταλήξετε αρχικά στο εάν όντως υπάρχει απιστία και εάν υπάρχει θα καταλάβετε την έκταση και την σοβαρότητα της. Διώχνοντας το σύζυγο σας από το σπίτι δεν θα μάθετε ποτέ τι συνέβηκε και αν συνέβηκε. Με την πάροδο κάποιου χρονικού διαστήματος κατά την διάρκεια του οποίου θα έχετε καταλάβει εάν υπάρχει επικοινωνία με την άλλη γυναίκα και την συχνότητα της επικοινωνίας αυτής , θα αποφασίσετε εάν θα τον διώξετε , εάν θα φύγετε ή εάν…θα τον συγχωρέσετε.Η στάση σας αυτή σας «εξαγοράζει» τον χρόνο που χρειάζεστε για να αξιολογήσετε την όλη κατάσταση και βάση της αξιολόγησης αυτής να αποφασίσετε συνειδητά τις επόμενες κινήσεις σας! Μην πάρετε αποφάσεις εν βρασμώ ψυχής που πιθανό θα θέλετε να τις αναθεωρήσετε στο μέλλον.

Μην χάνετε το χρόνο σας προσπαθώντας να μάθετε τα πάντα για την άλλη γυναίκα.

Αυτή η κίνηση εκτός από ότι είναι άσκοπη σας καταναλώνει τεράστια αποθέματα ψυχικής ενέργειας.

Είναι απόλυτα λογικό να είστε περίεργες να δείτε ποια είναι αυτή η άλλη γυναίκα και πως είναι εμφανισιακά , αλλά δεν αξίζει τον κόπο σε καμία περίπτωση να μπείτε σε αυτή την διαδικασία ή ακόμα χειρότερα να επικοινωνήσετε μαζί της και να δημιουργήσετε σκηνή. Αυτό εξευτελίζει και μειώνει εσάς. Δεν αξίζει να ασχοληθείτε. Μην ξεχνάτε ότι σε καμία περίπτωση αυτή δεν είναι υπόλογη σε εσάς γι αυτό μια επιθετική ή απειλητική στάση απέναντι της μπορεί να σας φέρει αντιμέτωπες και με τον νόμο.

Μην αναφέρετε το όνομα της σε πιθανούς καυγάδες ή συζητήσεις με τον άντρα σας και μην τον ρωτάτε συνέχεια γι αυτήν. Με αυτό τον τρόπο την κάνετε επίκεντρο του ενδιαφέροντος και σε καμία περίπτωση ΔΕΝ είναι αυτή το επίκεντρο του ενδιαφέροντος , αλλά ο άντρας σας και η συμπεριφορά του. Επίσης , κατηγορώντας την , αναγκάζετε τον άντρα σας να την υπερασπιστεί και έτσι τους φέρνετε ακόμα πιο κοντά.

Δεν χρειάζεται ο άντρας σας να σας μεταφέρει όλες τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες του δεσμού του γιατί αυτό σίγουρα θα σας γεμίσει με απογοήτευση και πικρίες και σίγουρα δεν θα κάνει καλό στην ήδη ταλαιπωρημένη σας αυτοπεποίθηση. Αναφερόμενες στην άλλη γυναίκα ή στο πως «ξελόγιασε» τον άντρα σας , τον απαλλάσσετε από τις ευθύνες του. Κανένας δεν «ξελογιάζεται» εάν δεν θέλει να ξελογιαστεί.

Η στάση σας αυτή σας βοηθά στο να μην αποπροσανατολιστείτε όσον αφορά το ποιος ευθύνεται για την απάτη την οποία έχετε υποστεί. Δεν φταιει η άλλη γυναίκα αλλά ο άντρας σας και στον άντρα σας θα πρέπει να αποδώσετε τις ευθύνες των πράξεων του.

Μην μιλήσετε σε φιλικά πρόσωπα και μην εμπλέξετε το οικογενειακό περιβάλλον.

Τουλάχιστον όχι σε αυτό το στάδιο! Αυτό θα το κάνετε αφού έχετε ξεκαθαρίσει την κατάσταση και αφού έχετε πάρει την τελική σας απόφαση. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να θέλετε να μιλήσετε κάπου για τις υποψίες ή τα ευρήματα της απιστίας αλλά προσέξτε πολύ καλά σε ποιο άτομο θα μιλήσετε. Μιλήστε σε ένα άτομο της απόλυτης εμπιστοσύνης σας γιατί ποτέ δεν ξέρετε εάν η καλύτερη σας φίλη είναι η «άλλη γυναίκα» στη ζωή του άντρα σας! Αποφύγετε να το συζητήσετε με την οικογένεια ή τους φίλους του άντρα σας γιατί δεν πρόκειται ποτέ να βρείτε το δίκιο σας. Το πιο πιθανό είναι να μην σας πάρουν στα σοβαρά , ή να πάρουν το μέρος του ή να πειστούν από τις δικές του δικαιολογίες ή ακόμα χειρότερα να τον προειδοποιήσουν για τις υποψίες σας καλύπτοντας τον. Εάν πάλι το πείτε στο δικό σας οικογενειακό περιβάλλον , θα τους εξαγριώσετε απέναντι στον άντρα σας πράγμα που δεν το θέλετε σε περίπτωση που τελικά οι υποψίες σας αποδειχτούν αβάσιμες ή που θα αποφασίσετε να τον συγχωρήσετε και να μην διαλύσετε το γάμο σας. Ενημερώνοντας τους πάντες για την απιστία του , περιορίζετε τις δικές σας επιλογές να λειτουργήσετε όπως τελικά θα σας πει η καρδιά σας.

Η στάση σας αυτή σας βοηθά να μην εξαναγκαστείτε να πάρετε μια απόφαση που δεν θέλετε απλά γιατί έχετε εκτεθεί στο άμεσο περιβάλλον σας.

Σε καμία περίπτωση μην παριστάνετε ότι δεν ξέρετε τίποτα!

Μπορεί να διανύετε μια περίοδο άρνησης αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποδεχτείτε την απάτη με σκυμμένο το κεφάλι. Μπορεί να έχετε παιδιά αλλά αυτό δεν σας δίνει καμία δικαιολογία στο να αποφύγετε την συζήτηση με τον άντρα σας και να διεκδικήσετε το σεβασμό του απέναντι σας και απέναντι στην οικογένεια σας. Αντιμετωπίστε την κατάσταση και μην «καταπίνεται» την απάτη γιατί θα σας καταστρέψει ψυχολογικά και θα σας γεμίσει ανασφάλειες και πίκρα. Εάν αγνοήσετε την περιπέτεια του άντρας σας του δίνετε το πράσινο φως να την επαναλάβει μιας και δείχνετε διατεθειμένη να δεχτείτε τα πάντα παθητικά. Είναι σαν να του δίνετε την σιωπηρή σας έγκριση για να προχωρήσει! Θα πρέπει να πείτε στον άντρα σας ότι γνωρίζετε για την σχέση του χωρίς καθυστερήσεις. Όσο πιο πολύ το καθυστερείτε τόσο περισσότερο η κατάσταση θα διαιωνίζεται και θα χειροτερεύει. Το πιο πιθανό είναι να σταματήσει να βλέπει την άλλη γυναίκα από την στιγμή που θα μάθει ότι εσείς το γνωρίζετε.

Η στάση σας αυτή , σας βοηθά στο να μην επωμιστείτε μια ψυχολογική ευθύνη που δεν ανήκει σε εσάς ενώ παράλληλα του δίνετε άλλοθι για την πράξη του. Εάν θέλετε να σώσετε το γάμο σας , όσο πιο νωρίς πείτε ότι γνωρίζετε τι συμβαίνει τόσο το καλύτερο.

Αντιμετωπίστε τον με αποδείξεις!

Μην μπείτε στην διαδικασία να αντιμετωπίσετε τον άπιστο σύζυγο εάν δεν έχετε σκεφτεί το πως θα τον τρόπο με τον οποίο θα τον αντιμετωπίσετε και αν δεν έχετε αποδείξεις για την απιστία. Φροντίστε να επιλέξετε τη σωστή στιγμή και συζητείστε σε ένα χώρο στον οποίο δεν πρόκειται να σας διακόψει ή να σας ενοχλήσει κανείς. Μην τον ρωτήσετε να σας πει εάν σας απατά μιας και η πιο φυσιολογική αντίδραση ενός ατόμου που λειτουργεί με αυτό τον τρόπο είναι να αρνηθεί! Παρουσιάστε τις αποδείξεις σας (τηλεφωνήματα , μηνύματα , απουσίες από την δουλειά του , ψέματα που σας έχει πει) και ζητήστε να μάθετε την διάρκεια της εξωσυζυγικής του σχέσης και τις προθέσεις του για το μέλλον. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσετε και εσείς να καταλάβετε που βρίσκεστε και πως θέλετε να εξελιχθεί ο γάμος σας.

Η στάση σας αυτή σας βοηθά να μάθετε πως έχουν τα πράγματα χωρίς να δίνετε το δικαίωμα στο σύζυγο σας να αρνηθεί αυτό που συμβαίνει. Οι αποδείξεις είναι αποδείξεις.

Η ανακάλυψη μιας απιστίας ή μιας εξωσυζυγικής σχέσης σίγουρα αποτελεί μια δυσάρεστη κατάσταση στην ζωή της κάθε γυναίκας. Ελέγχοντας τις αντιδράσεις σας σε μια τέτοια περίπτωση είναι πιο εύκολο για εσάς να μειώσετε και τις ψυχολογικές επιπτώσεις της απιστίας αλλά και να κινηθείτε ακριβώς με τον τρόπο που πιστεύετε ότι θα άξιζε στον σύζυγο σας. Τα ξεσπάσματα είναι πάντα κακός σύμβουλος σε τέτοιες καταστάσεις. Μην αντιδράσετε εν βρασμό ψυχής , σκεφτείτε λογικά και αποφασίστε τις επόμενες σας κινήσεις.

Close