Πως ο ερχομός ενός παιδιού μπορεί να αλλάξει όλη τη ζωή σου;

Όλες μας ενώ είχαμε ένα μωράκι μέσα μας είχαμε τόσα πολλά να κάνουμε αλλά και να προσέξουμε . Έπρεπε να αποφεύγουμε ορισμένα φαγητά, να παίρνουμε κάποιες πρόσθετες βιταμίνες που χρειαζόμασταν, αλλά βλέπαμε και το σώμα μας μέρα με τη μέρα να αλλάζει. Εκτός όλων αυτών έπρεπε να σκεφτούμε και που θα πάει το μικρό μας νηπιαγωγείο, να αγοράσουμε οτι μπορούσε να του είναι χρήσιμο. Καθημερινά ερχόμασταν αντιμέτωπες και με τις εναλλαγές στις ορμόνες μας ,που μας έκαναν σε κάποιες στιγμές υπερευαίσθητες και κλαίγαμε και με την πιο ανούσια διαφήμιση. Όλες αυτές οι αλλαγές ήταν αναπόφευκτες αλλά δεν σταμάτησαν εκεί.

Όταν ήρθε στο κόσμο το παιδί μου ένιωσα τη καρδιά μου να εκρήγνυται. Δεν μπορούσα να πιστέψω ποτέ ότι θα αγαπούσα κάποιον τόσο πολύ. Από εκείνη τη στιγμή και μετά σταματάτε να υπάρχετε εσείς  και όλη η προσοχή σας  θα πρέπει να είναι τώρα σε αυτό το μικρό ανθρώπινο ον για το οποίο θα είστε υπεύθυνες με κάθε τρόπο. Έτσι, φυσικά, θα αλλάξει και η παλιά σας ζωή ριζικά . Θα πρέπει να αλλάξετε σπίτι γιατί το προηγούμενο σας θα είναι πια μικρό ,ίσως ακόμη και αυτοκίνητο καθώς το προηγούμενο σας ήταν μικρό και πολύ γρήγορο και αυτό πλέον πρέπει να το ξεχάσετε. Πολλές από αυτές τις αλλαγές είναι ευπρόσδεκτες, μερικές είναι και αστείες. Άλλες πάλι, επίσης, για να είμαι ειλικρινής απέναντι σας, δεν είναι τόσο ευπρόσδεκτες – ειδικά οι ώρες αϋπνίας δεν είναι και το καλύτερο. Αλλά όλες αυτές οι αλλαγές αξίζουν τον κόπο  καθώς πλέον θα έχετε τη χαρά και την ευθύνη της ανατροφής ενός παιδιού. Ορισμένες αλλαγές είναι προφανείς, κάποιες άλλες δεν είναι..

Δείτε ακόμη: 10 Δύσκολες καταστάσεις για γονείς, που δεν γράφονται στα βιβλία!

Ας δούμε λοιπόν κάποιες αλλαγές που επέρχονται στη ζωή σας με τη γέννηση ενός παιδιού :

 

1.Ο ύπνος

ti-allazei-sth-zwh-sas-o-erxomos-enow-paidiou-1_photo credit:baby

 

Θα πρέπει να ξεχάσετε για λίγο καιρό τον ύπνο όταν θα φέρετε στο κόσμο το παιδί σας. Το παιδί σας μπορεί να θέλει να φάει το βράδυ, να πρέπει να του αλλάξετε πάνα, μπορεί να είναι άρρωστο οπότε να ξενυχτήσετε πλάι του, ή μπορεί και να έχει εφιάλτες οπότε πάλι εσείς θα είστε αυτή που θα έρχετε να αγκαλιάσει. Ο υπνάκος θα γίνει ο καλύτερος φίλος σας. Από την άλλη υπάρχουν και κάποιες μητέρες που έχουν την τύχη  τα μωρά τους να κοιμούνται όλη τη νύχτα αρκετά καλά, αλλά σε όλες αυτές τις μανούλες έχω να πω οτι , πρέπει να περιμένουν μέχρι τα παιδιά τους να μεγαλώσουν που θα αναγκάζονται να μένουν μέχρι αργά ξύπνιες προκειμένου να δούν αν το παιδί τους θα γυρίσει σπίτι με ασφάλεια .Μπορεί να μην κοιμούνται ακόμη και για μέρες.

 

2. Το φαγητό

ti-allazei-sth-zwh-sas-o-erxomos-enow-paidiou-2_photo credit:ladylike

Όταν είστε έγκυος, κάνετε κουράγιο να μην τρώτε κάποια τρόφιμα τα οποία μπορεί να είναι επιβλαβής για το μωράκι που έχετε μέσα σας ή σας προκαλούν καούρα. Έπειτα, ακόμη και αν θηλάσετε πάλι πρέπει να  αποφύγετε ορισμένα τρόφιμα. Και μετά ακόμη και όταν βγείτε από αυτή τη φάση πρέπει να προσέχετε τι τρώτε καθώς τα παιδιά σας θα σας έχουν ώς παράδειγμα. Αλλά κάποιες στιγμές μπορεί να θέλετε τόσο πολύ να απολαύσετε κάτι ανθυγιεινό που μπορεί να κρυφτείτε ακόμη και στη ντουλάπα για να το κάνετε.

Δείτε ακόμη:Οι μεγαλύτερες πληγές που μπορεί να αφήσει μία κακή μητέρα στην κόρη της

 

3. Η δουλειά

ti-allazei-sth-zwh-sas-o-erxomos-enow-paidiou-3_

 

Ορισμένες μητέρες είναι τυχερές καθώς μπορεί να σταματήσουν τη δουλειά μετά το παιδί και να αφοσιωθούν απόλυτα σε αυτό. Άλλες μητέρες αγαπούν τη δουλειά τους και ευτυχώς επιστρέφουν μετά την άδεια μητρότητας, ενώ άλλες πρέπει να εργαστούν λόγω του οτι η οικονομική κατάσταση του σπιτιού τους δεν είναι καλή. Δεν έχει σημασία η κατάσταση της εργασίας σας, αλλά ένα είναι το σίγουρο οτι μετά το μωρό δεν θα είναι ποτέ ίδια.

Εάν είστε στο σπίτι κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορείτε να βρείτε τον εαυτό σας, καθώς  θα αντλείτε αγάπη από το μωρό σας. Την επόμενη μέρα, όμως σίγουρα θα παρακαλάτε τον άνδρα σας  να αναλάβει για να πάρετε έναν υπνάκο, και να κάνετε ένα διάλειμμα. Αν δουλεύετε, θα υπάρχουν πρωινά που δεν θα μπορείτε να φύγετε από το σπίτι και να αποχωριστείτε το μικρό σας, και έτσι θα πηγαίνετε στη δουλειά λυπημένη που το αφήσατε πίσω. Άλλες μέρες, μπορεί να πιάσετε τον εαυτό σας να είναι μες τη τρελή χαρά που θα φύγει από το σπίτι για να πάει στη δουλειά καθώς θα θέλετε να περάσετε λίγο χρόνο μόνη σας στο αυτοκίνητο μέχρι τη δουλειά.

 

4. Ο συναισθηματικός σας κόσμος

 

ti-allazei-sth-zwh-sas-o-erxomos-enow-paidiou-4_

 

Θα αισθανθείτε σαν να έχετε κερδίσει το λαχείο όταν το μωρό σας θα αρχίσει να τρώει. Επίσης θα κάνετε σαν τρελή όταν το μωρό σας θα κάνει τα πρώτα βήματα του. Θα είστε αυτή που θα το υποστηρίζει σε κάθε του προσπάθεια σε κάθε του σπορ, χορό και θα είστε εκεί να φωνάζετε για να του δώσετε δύναμη. Θα λέτε οτι έχετε το πιο έξυπνο παιδί και θα καφιέστε παντού για το παραμικρό που θα κάνει για τους βαθμούς που θα παίρνει για οτι πέρασε στο πανεπιστήμιο κτλ.

Τα συναισθήματα σας θα εναλλάσσονται συνεχώς.Παραδείγματος χάριν άν ανακαλύψετε οτι το παιδί σας δεν έχει προσκληθεί με άλλα παιδιά σε ένα πάρτυ, θα σπάσει η καρδιά σας όταν θα το δείτε να είναι τόσο λυπημένο. Όταν το παιδί σας προσπαθεί να μπει σε μια ομάδα ή θέλει να κάνει άλλη δραστηριότητα και δεν το πάρουν, η αγκαλιά σας πάντα θα είναι ανοιχτή γι αυτό. Για κάθε συναίσθημα του παιδιού σας θα έχετε πάντα ένα παρόμοιο. Είναι μέρος του να είσαι γονιός. Έτσι χειροκροτήστε το στα θετικά, να είστε υποστηρικτική μέσα από τα αρνητικά, και αφήστε το παιδί σας να ξέρει ότι εσείς θα είστε πάντα εκεί για αυτό.

Δείτε ακόμη:Τι νιώθει το νεογέννητο όταν αποχωρίζεται τη μητέρα του;

 

5. Η επιτυχία

 

ti-allazei-sth-zwh-sas-o-erxomos-enow-paidiou-5_

 

Οι επιτυχίες των γονιών μπορεί να είναι αρκετά κωμικές, για να είμαι ειλικρινής. Ειδικά τις πρώτες μέρες που θα έχετε το μωρό στο σπίτι, εάν είστε σε θέση να το κάνετε ένα ντους, αυτό είναι  μεγάλη επιτυχία. Στη συνέχεια της ζωής του ξέροντας οτι το παιδί σας είναι χαρούμενο, έχει αγάπη, έχει φαγητό, ρούχα, φίλους,  ενδιαφέροντα, και αγαπά τη ζωή σημαίνει ότι έχετε πετύχει. Πάντα θα υπάρχουν γονείς που θα θέλουν να παιδιά τους να πετυχαίνουν συνέχεια και να βρίσκονται μπροστά τους. Αλλά μην ξεχνάτε να ενθαρρύνετε το παιδί σας να ακολουθήσει τα όνειρά του, σε όποια ηλικία και αν είναι. Δίδαξε του ότι η επιτυχία έρχεται με σκληρή δουλειά διότι αλλιώς δεν πρόκειται να τα καταφέρει.

6. Η προοπτική για τη ζωή

ti-allazei-sth-zwh-sas-o-erxomos-enow-paidiou-6_photo credit:pinterest

Το να είσαι γονιός σημαίνει οτι πάντα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για τους κινδύνους που παραμονεύουν γύρω  από το παιδί σου. Μπορείτε να τους διδάξετε ένα σωρό κινδύνους,« το πώς να οδηγούν με ασφάλεια, να φορούν κράνος με το ποδήλατο, να φορούν ζώνη ασφαλείας, να μην πίνουν και να οδηγούν – η λίστα μπορεί να μην  τελειώσει ποτέ. Αλλά μπορείτε επίσης ταυτόχρονα να αναπτύξετε μια θετική προοπτική για τη ζωή βλέποντας τι έχετε προσφέρει στο παιδί σας και το τι θα κάνει στον κόσμο αυτό από τι στιγμή που θα μεγαλώσει και θα φύγει από την δική σας φωλιά.

 

 

Close