20 τρόποι που θα σας βοηθήσουν να είστε χαρούμενοι

  1.  Κοινωνικοποιηθείτε. Οι πολλές επαφές με άλλους ανθρώπους είναι το κλειδί της επιτυχίας. Ένα άτομο μπορεί να σας δώσει μια πραγματικά χρήσιμη ιδέα για την δουλειά σας, ενώ σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να συναντήσετε κάποιον πραγματικά ξεχωριστό. Δεν έχει σημασία αν δεν γίνετε οι καλύτεροι φίλοι με τον καθένα που θα συναντήσετε. Το σημαντικό είναι απλά να κρατήσετε επαφή. Έχοντας ένα ευρύ κύκλο γνωριμιών είναι εγγύηση ότι θα έχετε κάποιον να στραφήτε σε ό, τι πρόβλημα αντιμετωπίζετε ή μπορεί να σας απαντήση σε όποια απορία έχετε. Φυσικά, αυτό σημαίνει ότι και εσείς θα πρέπει να είστε έτοιμοι να βοηθήσετε τους άλλους όσο και αυτοί θα είναι έτοιμοι να σας βοηθήσουν. Αλλά αυτό θα πρέπει να σας κάνει να αισθάνεστε υπέροχα.

 

    2. Μην είστε χαμηλών τόνων.  Αν δεν δείξετε ποτέ πρωτοβουλία και ένα βαθμό θάρρους, θα μπορούσατε να καταλήξετε να είστε ισοδύναμοι με ένα αχρησιμοποίητο κομμάτι  επίπλων που κάθεται σε μια σκονισμένη γωνιά για ολόκληρη τη ζωή του – παρά το γεγονός ότι έχετε ένα τεράστιο αριθμό ταλέντων. Προωθείστε τον εαυτό σας και τις ικανότητές σας καθώς αυτό είναι μια ικανότητα που πρέπει απλά να αποκτήσετε, αν θέλετε να πάρετε προχωρήσετε και να κερδίσετε πράγματα στη ζωή σας. Δεν υπάρχει καμιά ντροπή στο να προσέχουν οι άλλοι άνθρωποι τις ικανότητες και τις επιτυχίες σας. Οι άνθρωποι πρέπει να ξέρουν ότι είσαι επιτυχημένος/η, έτσι ώστε να γνωρίζετε ότι έχετε τη δυνατότητα να είστε και εσείς χρήσιμοι. Ωστόσο πάντα δεν θα πρέπει να αφήνετε την αυτοπροβολή να μετατραπεί σε αλαζονεία.

 

3. Κάντε ό, τι σας αρέσει. Ακούγεται πολύ απλό, αλλά είναι αλήθεια: θα γίνετε πιο ευτυχισμένοι πολύ πιο εύκολα αν απλά κάνειτε αυτό που πραγματικά θέλετε να κάνετε, και το κάνετε συχνά. Μην προσπαθήσετε να κάνετε ό, τι απαιτούν οι άλλοι ή αναμένουν από εσάς να κάνετε, υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι εκεί έξω (κανένας εκ των οποίων είναι πραγματικά ευτυχής), οι οποίοι σπαταλούν όλη τους τη ζωή προκειμένου να είναι αρεστοί στην κοινωνία με αυτά που κάνουν. Ακούστε τις δικές σας εσωτερικές σκέψεις, τα συναισθήματα και τις ελπίδες, και αγνοήστε τις κοινωνικές πιέσεις. Γίνετε ο εαυτό σας, και θα βρείτε τη χαρά.

   4. Να έχετε φίλους θετικούς ανθρώπους. Τα πιο όμορφα είδη ανθρώπων είναι οι αισιόδοξοι – εκείνους των οποίων η ζωή δεν είναι απαραίτητα τέλεια, αλλά παρ ‘όλα αυτά έχουν την έμφυτη ικανότητα να κοιτάζουν τη ζωή και τις προκλήσεις της με χιούμορ, και ως εκ τούτου δεν δραματοποιούν υπερβολικά οποιαδήποτε κατάσταση. Η κακή διάθεση κάποιου μπορεί να σας επηρεάσει και εσάς σημαντικά – πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να προσπαθήσετε να μείνετε με τους θετικούς ανθρώπους όσο το δυνατόν περισσότερο. Είναι γεγονός ότι οι θετικοί άνθρωποι έχουν γενικά μεγαλύτερες επιτυχίες στην εργασία και τις σχέσεις. Επίσης, μικρές, καθημερινές στιγμές χαράς προσθέτουν την ευτυχία γενικά.

 

   5. Αντιμετωπίστε τη ζωή σαν ένα παιχνίδι, το οποίο μερικές φορές μπορείτε και το κερδίσετε και μερικές φορές το χάνετε. Μερικοί άνθρωποι καταστρέφουν τη ζωή τους όταν τα παίρνουν όλα πάρα πολύ σοβαρά – αυτό ακριβώς οδηγεί σε ένταση, στρες και τελικά στην αποτυχία. Οι χαρούμενοι άνθρωποι είναι συχνά εκείνοι που δεν βλέπουν τα πράγματα έτσι μοιρολατρικά και καταλάβουν ότι η ζωή είναι μια λαχειοφόρος αγορά. Οποιοδήποτε πρόβλημα μπορούν να το αντιμετωπίσουν εύκολα και απλά. Δεν είναι πάντα εύκολο να δειτε την αστεία πλευρά των πραγμάτων, αλλά αν μπορείτε, βοηθά το 100 τοις εκατό, καθώς ξεφουσκώνει το πρόβλημα σαν να ήταν ένα μπαλόνι.

 6. Σκέφτείτε θετικά. Οι αρνητικές σκέψεις είναι εξοντωτικές – καθώς διαμορφώνουν τη συμπεριφορά σας, η οποία στη συνέχεια επηρεάζει τη σκέψη σας, και γίνεται ένας φαύλος κύκλος. Και το πιο λυπηρό είναι οτι οι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν καν ότι είστε κολλημένοι σε αυτό το αρνητικό κύκλο. Η μόνη απάντηση είναι να σκεφτόμαστε θετικά, να σταματήσουμε τη σπατάλη του χρόνου, ζώντας και πέρα από τις πραγματικές ή φανταστικές αποτυχίες μας. Υπάρχει πάντα κάτι θετικό που μπορείτε να επικεντρωθείτε σε αυτό- όπως λένε, τα ελατήρια της ελπίδας είναι αιώνια. Αυτή είναι η μόνη διέξοδος.

 

 7. Συγχαρείτε τον εαυτό σας. Να είστε ευχαριστημένοι με τις επιτυχίες σας, δεν έχει σημασία πόσο μικρές ή μεγάλες μπορεί να είναι. Καθώς αυτό που λέμε συνήθως στους εαυτούς μας είναι: «Αυτό είναι επιτυχία; Αυτό δεν ήταν τίποτα. Άλλοι άνθρωποι έχουν επιτύχει πολύ περισσότερα από ό, τι έχω κάνει εγώ. ” Ποτέ, ποτέ να μην υποτιμημάτε αυτό που έχετε επιτύχει, διαφορετικά δεν θα αντιμετωπίσετε κανένα και τίποτα ως επιτεύγματα. Επιβραβεύστε τον εαυτό σας, με όποιο τρόπο θέλετε. Οι ψυχολόγοι λένε ότι, θα πρέπει να ανταμείψετε τον εαυτό σας με ένα δώρο,και το οποίο θα το βάλετε κάπου όπου θα το βλέπετε κάθε μέρα – αυτό θα σας παρακινήσει για να προχωρήσετε περαιτέρω.

   8. Χαμογελάστε. Λέγεται ότι ακόμη και ένα αναγκαστικό χαμόγελο μπορεί να οδηγήσει στα ίδια συναισθήματα λες και ήταν αληθινό, για τη  δεδομένη χρονική στιγμή. Η εξάσκηση εκείνων των μυών στο πρόσωπό σας ανοίγει τα αιμοφόρα αγγεία και αυξάνει την παροχή οξυγόνου στον εγκέφαλό σας, τα κύτταρα του σώματός σας και το κεντρικό νευρικό σας σύστημα. Αυτό οδηγεί στην παραγωγή περισσότερων ενδορφινών, που θα σας κάνει πιο αισιόδοξους. Και φυσικά, ένα χαμογελαστό πρόσωπο είναι πάντα πιο ευχάριστο από ένα θλιμένο.

   9. Μην μείνετε κολλημένοι σε μια κακή στιγμή. Μερικοί άνθρωποι δυσκολεύονται να ξεχάσουν έστω και το παραμικρό, μια ασήμαντη δυσάρεστη εμπειρία. Αυτή είναι μια έμφυτη πλευρά του χαρακτήρα τους, με την οποία πρέπει να παλεύουν καθημερινά. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πώς να αλλάζουμε συνειδητά τη διάθεση και τα συναίσθημα μας από την αρνητική πλευρά στη θετική, και να αλλάζουμε τη συμπεριφορά μας, ανάλογα με τις περιστάσεις. Μην κολλήσετε στη τροχιά γύρω από τις αποτυχίες σας. Ψάξτε για μια εναλλακτική προοπτική για τη ζωή και με αυτό το τρόπο οι πιθανότητες να είστε περισσότερο ευτυχισμένοι θα αυξηθούν.


   10. Γελάστε περισσότερο, γελάστε πιο συχνά. Όταν γελάμε, αισθανόμαστε τέλεια. Αυτό είναι εν μέρει αποτέλεσμα του γεγονότος ότι το γέλιο διεγείρει την παραγωγή ορισμένων χημικών ουσιών, συμπεριλαμβανομένων των ενδορφινών, οι οποίες είναι φυσικό να αναγεννούν τα πνεύματά μας. Όταν γελάτε, αισθάνεστε καλύτερα, και όταν αισθάνεστε καλύτερα, υπάρχει μια μεγαλύτερη πιθανότητα να σας έρθουν νέες ιδέες για να βελτιώσετε τα πράγματα. Ο απλούστερος, εγγυημένος τρόπος για να γίνει αυτό – είναι να δείτε μια κωμωδία που πραγματικά σας αρέσει.

Σκεφτείτε αντικειμενικά για όλα τα πράγματα που πρέπει να είσαστε ευγνώμονες, και να είστε ευγνώμονες!

   11. Επικεντρωθείτε στα θετικά πράγματα γύρω σας. Εάν ξοδεύετε μεγάλα ποσά από το χρόνο σας να ακούτε ζοφερή μουσική ή  να διαβάζετε για όλα τα κακά πράγματα που συμβαίνουν στον κόσμο μέσα από τις εφημερίδες, δεν γίνεται να έχετε την καλύτερη διάθεση. Αντ ‘αυτού, επικεντρωθείτε στα θετικά πράγματα γύρω σας: όλα τα όμορφα πράγματα που έχετε,την  υπέροχη μουσική, τους σπουδαίους ανθρώπους που γνωρίζετε και αγαπάτε. Αφήστε μόνο αυτά τα καλά πράγματα να επηρεάζουν τις σκέψεις σας, και θα είστε πιο ευτυχισμένοι και πιο χαρούμενοι.

  12. Φάτε σωστά. Δεν χρειάζεται να κάνετε πολύ σοβαρές δίαιτες Αν δε τρώτε αρκετά αυτό μπορεί να οδηγήσει στη κόπωση, το να είστε υποτονικοί, να μην μπορείτε να συγκεντρωθείτε και να έχετε  απάθεια. Αλλά πέρα από αυτό, το φαγητό είναι επίσης μία από τις μεγαλύτερες πηγές ευχαρίστησης που μπορείτε να βρείτε. Το καλό φαγητό μπορεί να απελευθερώσει ενδορφίνες, πράγμα το οποίο είναι πολύ σημαντικό. Έτσι, μην λιμοκτονήτε – φάτε πολύ, και φάτε καλά.

  13. Βρείτε μια διέξοδο για τη δημιουργικότητά σας. Τα θεραπευτικά αποτελέσματα της ύπαρξης ενός χόμπι έχουν αποδεικτεί ποικίλες φορές. Όποιο και αν είναι το χόμπυ σας – η ζωγραφική, το διάβασμα, η μουσική, ο χορός, ο αθλητισμός – μπορείτε να τα κάνετε και να τα απολαύσετε. Τα χόμπυ μειώνουν το άγχος, σας βοηθούν να χαλαρώσετε, και έχουν μια θετική επίδραση στη γενική υγεία σας. Είναι η ιδανική μέθοδος για να αυξήσετε την αυτο-αξία σας και να ξεπεράσετε την αίσθηση της αυτολύπησης. Οι δημιουργικοί άνθρωποι είναι συχνά η πιο ευτυχισμένοι – αυτό οφείλεται στην ποσότητα των ενδορφινών που παράγεται κατά τη συμμετοχή σας στα χόμπυ σας.

   14. Δοκιμάστε κάτι νέο. Μην κάνετε μόνο παλιά πράγματα. Η ζωή δεν μένει σταθερή, και το να δοκιμάσετε κάτι νέο μπορεί να οδηγήσει σε πολύ σημαντικές, θετικές αλλαγές στη ζωή σας. Εάν εμφανιστεί μια ευκαιρία, γιατί να μην την ακολουθείσετε; Επιστρέψτε στην εκπαίδευση, ή αλλάξτε το επάγγελμά σας εντελώς. Η επιτυχία έρχεται πιο συχνά σε εκείνους που είναι πρόθυμοι να ρισκάρουν. Πάντα να λέτε ναι σε νέες προσφορές και προτάσεις, ακόμη και αν δεν ξέρετε τι ακριβώς είναι αυτές, που πάτεε και τι κάνετε.

 

   15. Μειώστε τα φορτία σας. Ζητήστε συγγνώμη σε όσους έχετε αδικήσει, πληρώστε τα χρέη σας, πετάξτε έξω όλα εκείνα τα πράγματα που ποτέ δεν χρησιμοποιείτε πια, εκπληρώστε όλες τις εκκρεμότητες εργασίες σας και τις ευθύνες σας. Με λίγα λόγια, καθαρίστε τη ζωή σας και βάλτε τα πράγματα σε μια σειρά με τον ίδιο τρόπο που θα το κάνατε και με τον υπολογιστή σας. Θα αισθανθείτε πιο ευτυχισμένοι και έτοιμοι για ένα νέο ξεκίνημα.

   16. Βγείτε περισσότερο στον ήλιο. Η ηλιοφάνεια που παίρνετε μπορεί να επηρεάσει τη διάθεσή σας. Το σκοτάδι παράγει περισσότερο μελατονίνς στο σώμα σας, η οποία μειώνει τη διάθεσή σας και σας δίνει ζοφερές σκέψεις. Ένα επιπλέον τμήμα του ηλιακού φωτός μπορεί να σας αλλάξει την διάθεση. Έτσι, αν ο ήλιος λάμπει, βγάλτε το κεφάλι έξω!

   17. Κάνετε τακτικά κάτι πολιτιστικό. Οι τέχνες μπορούν να έχουν τεράστια θεραπευτική επίδραση στην ψυχή. Οδηγούν τις καθημερινές ανησυχίες μας και αλλάζουν τη διάθεσή μας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι εντυπώσεις που έχουν οι δημιουργικές εργασίες αυξάνουν τη δραστηριότητα του εγκεφάλου σας, η οποία μπορεί να λειτουργήσει ως έναυσμα για νέες ιδέες και ως έμπνευση για νέα σχέδια και όνειρά. Έτσι, καλό θα ήταν να πάτε  θέατρο ή σε καμιά γκαλερί τέχνης – σήμερα.

 

  18. Μείνετε σε επαφή με τη φύση. Ακόμη και μια μικρή απόδραση από την πόλη μπορεί να αποκαταστήσει την θετική ενέργεια σας. Περπατάτε ξυπόλητοι στο γρασίδι, ξύστε τα χέρια σας πάνω από το φλοιό ενός παλαιού δέντρου, εισπνεύστε τις μυρωδιές του δάσους, ακούστε τους ήχους του ποταμού και το τραγούδι των πουλιών, και είναι εγγυημένο οτι θα αισθανθείτε πολύ καλύτερα. Ακόμη και μια βόλτα σε ένα τοπικό πάρκο μπορεί να μειώσει το επίπεδο των τυχόν αρνητικών συναισθημάτων ή σκέψεις που έχετε και να ελευθερώσει τα εσωτερικά πνευματικά, δημιουργικά και συναισθηματικά αποθέματα – έτσι θα κατευθυνθείτε προς τη σωστή κατεύθυνση.

   19. Κρατήστε ένα γούρι. Αυτό θα μπορούσε να είναι κάτι τόσο απλό όσο ένα μικρό παιχνίδι βελούδινο ή ένα δαχτυλίδι. Ό, τι είχετε στην κατοχή σας σε ευτυχισμένες στιγμές στη ζωή σας και το οποίο μπορείτε εύκολα να μεταφέρετε μαζί σας οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή. Εδώ το φαινόμενο placebo μπορεί να έρθει στο προσκήνιο – αν πραγματικά πιστεύετε ότι ένα μικρό γούρι σας φέρνει τύχη, τότε θα έχετε υποσυνείδητα κίνητρα για να πάρετε αυτό που θέλετε.

 20. Δεχτείτε ότι είστε τυχεροί. Σκεφτείτε όλα τα πράγματα που αποδεικνύουν ότι είστε πραγματικά ένας πάρα πολύ τυχερός άνθρωπος. Σκεφτείτε όλα όσα έχετε, και να είστε ευγνώμονες γι ‘αυτό. Στην πραγματικότητα, αυτό ακριβώς φαίνεται σαν να μην έχετε κανένα λόγο να είστε πάντα ευτυχισμένοι και ευγνώμονες – αυτό δεν είναι όμως αλήθεια. Έχετε μια στέγη πάνω από το κεφάλι σας; δεν πεινάτε;  τότε, είστε ελεύθεροι να επιλέξετε τη δική σας διαδρομή στη ζωή. Και αν μη τι άλλο, έχετε ευλογηθεί με το δώρο της ζωής. Σκεφτείτε αντικειμενικά για όλα τα πράγματα που πρέπει να είσαστε ευγνώμονες, και να είστε ευγνώμονες! Απλά η κατανόηση του πόσο τυχεροί είστε ήδη είναι η μισή μάχη στο δρόμο προς την επιτυχία και την ευτυχία. Τώρα απλά πρέπει να κάνετε λίγο περισσότερη προσπάθεια για να φτάσετε στον προορισμό σας.

Photo credit pinterest

 

Close