Μην επιτρέπετε σε ανθρώπους να σας μειώνουν! Αντιδράστε και κρατήστε δίπλα σας όσους σας εκτιμούν!

Σας έχει συμβεί ποτέ; Ή μάλλον έχετε επιτρέψει ποτέ στον εαυτό σας να δέχεται συμπεριφορές που σας μειώνουν σαν άνθρωπο; Συμπεριφορές άσχημες, υποτιμητικές που στόχο έχουν να σας περιορίσουν, να σας κάνουν να φαίνεστε “μικρός” και ανύμπορος. Να έρχονται στη ζωή σας άνθρωποι που σας προσβάλουν, και που αντί να σας στηρίζουν και να σας βοηθούν να βγάζετε τον καλύτερο εαυτό σας, να συμβαίνει το αντίθετο.

Αυτό το άρθρο από το newsitamea.gr, ειναι για εσάς που δεν ξέρετε πως να αντιδρασετε σε τέτοιες συμπεριφορές, και πως μπορείτε να τους βγάλετε από τη ζωή σας. Δείτε λοιπόν τι αναφέρει το παρακάτω άρθρο για τους τοξικούς ανθρώπους της ζωής σας.

 

Μην επιτρέπετε σε ανθρώπους να σας μειώνουν! Αντιδράστε και κρατήστε δίπλα σας όσους σας εκτιμούν!

Θα ήταν υπέροχο να περιβαλλόμασταν από άτομα που μας υποστηρίζουν ,μας ενθαρύνουν ,μας μιλούν με ευγένεια ,μας ακούν προσεχτικά και κυρίως ΜΑΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΑΣ ΕΑΥΤΟ.

Αν το παραπάνω είναι ανέφικτο ,σκέψου με ποιό τρόπο πιθανόν να έχεις συμβάλλει στο να προσελκύσεις ένα τέτοιο άτομο. Συχνά υπονομεύουμε σχέσεις και υπέροχους ανθρώπους να έρθουν στη ζωή μας ,νιώθωντας συναισθήματα κατωτεpότητας και νιώθωντας μη άξιοι να είμαστε κοντά τους και επομένως απορρίπτουμε εμείς πρώτοι τους εαυτούς μας και μετά βιώνουμε την απόρριψη από αυτούς.

Σκέψου ποιά άτομα σου σπάνε τα νεύρα σου και δες μήπως η αρνητικότητα τους είναι ο καθρέφτης της δικής σου επίκρησης στον εαυτό σου και υψώνεις τείχους για να αμυνθείς. Πιθανόν να μην έχεις θέσει όρια και να διατηρείς στάση θύματος.. Κάθε φορά που είσαι θύμα λεκτικής επίθεσης ή δέκτης σκέψεων αρνητικά φορτισμένων το ενεργειακό σου πεδίο επηρεάζεται .

Δες με ποιο τρόπο αντιδρά το σώμα σου όταν βρίσκεσαι κοντά σε ένα τέτοιο άτομο. Ενδεχομένως να σωματοποιείς αυτή την δυσαρέσκεια με πόνο στο κεφάλι, ενοχλήσεις στο στομάχι κλπ. Το σώμα σου σου λεέι να δράσεις πριν το σύμπτωμα παγειωθεί..

Μπορείς να αντιδράσεις με ηρεμία , να μιλήσεις για το πως αισθάνεσαι ,τραγούδα ένα τραγούδι ή πες μια προσευχή από μέσα σου όσο εκείνοι μιλούν .Σπάσε τους τα νεύρα με ένα πλατύ χαμόγελο ,πάρε μια βαθειά εισπνοή ,στείλε τους αγάπη και συμπόνια ή απλά αγνόησε τους .Να αποφεύγεις αρνητικούς ανθρώπους και μονόδρομες σχέσεις.

Ο καλύτερος τρόπος για να φέρεις υπέροχους ανθρώπους στη ζωή σου είναι να γίνεις πρώτα εσύ υπέροχος για τον εαυτό σου.

Επανάλαμβανε τα θετικά σου στοχεία. Μίλα ευγενικά στον εαυτό σου και να τον εμπιστεύεσαι και πίστεψε στην σπουδαιότητα και το μεγαλείο σου…Κάθε βράδυ λέγε μπράβο στον εαυτό σου για ο.τι κατάφερες κατά την δειάρκεια της ημέρας .

Μέτρα τις χαρές σου κα πέτα τα συναισθηματικά βάρη. .Επίσης κάνε μια λίστα με τα χαραχτηριστικά που θαυμάζεις σε άλλους ανθρώπους και ανάπτυξε τα στον εαυτό σου .Ετσι ανεβάζεις τις δονήσεις της ενέργειας σου. ,Οι σχέσεις που δεν σε εξυπηρετούν ακόμα και αν δεν απομακρύνονται από εσένα , δεν σε αγγίζουν και στην θέση τους έρχονται άνθρωποι οι δονήσεις των οποίων είναι αντίστοιχες των δικών σου.

Επίσης γίνε υπέροχος με τους άλλους. Ακου προσεχτικά όταν σου μιλάνε μα μην κρίνεις, ενθάρρυνες τους , να κερδίζεις την εμπιστοσύνη τους , κοίτα τους στα μάτια , άγγιξε τους τρυφερά στον ώμο και κυρίως να είσαι ελικρινής στη σχέση σου ξεκαθαρίζοντας ό,τι σε ενοχλεί.

Με πληροφορίες από newsitamea.gr

Δειτε ακομα Ξέρατε ότι το να ακούτε ανθρώπους που παραπονιούνται όλη την ώρα μπορεί να επηρεάσει τη διάθεσή και την ψυχολογία σας 

Με ένα κλικ εδώ δείτε όλα μας τα αρθρα

Close