Πως ένα παιδί κυβερνά τη ζωή σου

Ονομάζουμε εσωτερικό παιδί το μέρος του υποσυνειδητου που έχει προγραμματιστεί και έχει τις συμπεριφορές ενός μικρού παιδιού.
Όσο χρονών και να είσαι αναπαράγεις και ξαναζείς σκηνικά της παιδικής σου ηλικίας στο περιβάλλον της δουλειάς σου, στις σχέσεις σου, με όποιον βρεθεί στο δρόμο σου. Όσο χρονών και αν είσαι βιώνεις παιδκούς προγαμματισμούς σε συγκεκριμμένα ερεθίσματα.

Αν δεν ήσουν αποδεχτός από τους γονείς σου γι’ αυτό που είσαι ζητάς την αποδοχή από τους άλλους.
Αν οι γονείς σου σε αγαπούσαν με προϋποθέσεις, εσύ αγαπάς τον εαυτό σου υπό όρους και ζητάς την αγάπη από τους άλλους.
Αν οι γονείς σου σε έκριναν, βίωσες την απόρριψη και άρχισες να βιώνεις την αξια σου μέσω των άλλων. Στην πραγματικότητα εσύ απορρίπτεις τον εαυτό σου, αισθάνεσαι ότι δεν αξίζεις να αγαπιέσαι και αυτό γίνεται αντιληπτό από τους άλλους μέσω της ενέργειάς σου διότι είμαστε ενεργειακά συνδεδεμένοι.

Αν οι γονείς σου αμφέβαλαν για σένα, εσύ αμφέβαλες για την αξία σου. Αν δεν σε εμπιστεύονταν δεν εμπιστευόσουν τον εαυτό σου και δεν αισθανόσουν αρκετά ικανός ή αρκετά καλός για να μπεις σε δράση, να αρπάξεις ευκαιρίες κλπ.
Αν ήθελες τους γονείς σου να είναι χαρούμενοι, καταπίεζες τα συναισθήματα σου, είχες άλλη συμπεριφορά από αυτή που ήθελες για να τους κάνεις χαρούμενος.
Αν ό,τι και να έκανες δεν είχες την επιδοκιμασία των γονιών σου ήσουν σε μια διαρκή προσπάθεια να κάνεις πράγματα για να τους αποδείξεις την αξία σου και εξακολούθησες το ίδιο στην ενήλικη σου ζωή, προσπαθώντας να αποδείξεις την αξία σου σε άλλους.
Αν για κάποιο λόγο οι γονείς σου δεν είχαν την συμπεριφορά που ήθελες, έβγαλες λανθασμένα συμπεράσματα ότι δεν άξιζες την αγάπη τους.

Είναι προφανές ότι στην ενήλικη σου ζωή υιοθέτησες κάποια από αυτές τις συμπεριφορές με αποτέλεσμα να φοράς μια μάσκα, να προδίδεις και να ξεχνας τον εαυτό σου, να ζεις μια ζωή για τους άλλους, να χάνεις την αληθινή σου ταυτότητα.
Να χάνεις ευκαιρίες, φιλίες και να εξοντώνεις τον εαυτό σου.
Να αλλάζεις συμπεριφορά ή λόγια, να μην βάζεις όρια με σκοπό να αρέσεις, να είσαι αγαπητός.

Οταν μια συμπεριφορά είναι ψεύτικη γίνεται υποσυνείδητα αντιληπτή από τους άλλους.
Επιλέον η ίδια συμπεριφορά σου σε κάνει να θυμώνεις με εσένα, που εσύ ο ίδιος δεν είσαι αληθινός με τον εαυτό σου.
Ακόμα και στην ενήλικη σου ζωή πιθανόν δεν αισθάνεσαι αρκετά καλός και ικανός και είσαι σε μια διαρκή αμφιβολία και ανησυχία σε ό,τι αφορά τον εαυτό σου.

Ας ενδυναμώσουμε το εσώτερικό μας παιδί αλλάζοντας το σύστημα πεποιθήσεων του.

Οραματίσου εσένα παιδί και μίλα του:

– σε στηρίζω,
– σε αγαπώ και σε αποδέχομαι όπως είσαι,
– είμαι πιστός σε σένα,
– σε εμπιστεύομαι,
– αξίζεις
– σου αξίζει να αγαπιέσαι όπως είσαι,
– είσαι αρκετά ικανός για να καταφέρεις οτιδήποτε επιθυμείς,
– είσαι ασφαλής χωρίς τους φοβους σου,
– είσαι ελεύθερος να είσαι αυτός που είσαι,
– αξία σου είναι δεδομένη και ανεξάρτητη από την γνώμη των άλλων,

Σεβαστή Βόλα Life Coaching

Πηγή: sevastivola.blogspot.gr

Close