απιστία-τα-σημάδια-

Πιστεύετε ότι σας απατά ο σύντροφός σας και θέλετε να σιγουρευτείτε; Αυτά τα 10 σημάδια μπορεί και να σας το αποδείξουν.

Δυστυχώς οι ανθρώπινες σχέσεις, είναι περίπλοκες και πολλές φορές η προδοσία είναι μέσα στο πρόγραμμα. Ενώ ο γενικός κανόνας είναι να είσαι ξεκάθαρος με τον άλλον και να χωρίζεις, όταν θεωρείς ότι δεν έχεις άλλα πράγματα να δώσεις σε μία σχέση, πολλές φορές η ρουτίνα, η συνήθεια, ο φόβος και άλλοι παράγοντες, σε κάνουν να διστάζεις.

Και όταν μπαίνει τρίτο πρόσωπο στην μέση, τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο περίπλοκα. Αν θεωρείτε ότι ο σύντροφός σας ή ο σύζυγός σας, δεν είναι πιστός υπάρχουν δέκα σημάδια που μπορούν να σας αποδείξουν αν οι θεωρίες σας και οι υποψίες σας είναι σωστές. Διαβάστε παρακάτω:

Δεν είναι πια τρυφερός μαζί σας

Όσο περνούν τα χρόνια, η αλήθεια είναι πως τα ζευγάρια μπαίνουν σε μία ρουτίνα. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να μην είναι τόσο τρυφεροί ο ένας για τον άλλον. Όμως αυτό, γίνεται σταδιακά, σχεδόν φυσικά και αν μία σχέση είναι υγιής, αναπτύσσεται μία άλλου είδους αγάπη, που καλύπτει τις ανάγκες μας. Το ενδιαφέρον παραμένει, απλά αλλάζει μορφή.

Δείτε ακόμα Στην απιστία ποτέ δεν φταίει μόνο ο ένας, την ευθύνη την έχουν και οι δύο!

Αν όμως ο σύντροφός σας, αλλάξει ξαφνικά στάση, πάψει να είναι τρυφερός και να ενδιαφέρεται για εσάς δύο πράγματα συμβαίνουν. Είτε τον απασχολεί κάποιο πρόβλημα που για τους δικούς του λόγους δεν έχει μοιραστεί μαζί σας, είτε αναπτύσσει συναισθήματα για ένα τρίτο πρόσωπο και δεν του βγαίνει πια μαζί σας.

απιστία-τα-σημάδια-

© prananta haroun / Unsplash, © Sdf Rahbar / Unsplash

Αποκτούν έναν καινούριο φίλο που όλο περνούν χρόνο μαζί του

Όλοι οι άνθρωποι έχουμε ανάγκη φίλους και φυσικά είναι απόλυτα κατανοητό και υγιές να γνωρίζει νέους φίλους και να θέλει να περνάει χρόνο και μαζί τους. Αν όμως αυτή η νέα φιλία τον κάνει να εξαφανίζεται ώρες από το σπίτι και ξοδεύει παραπάνω ενέργεια σε αυτήν την φιλία από ότι σε οτιδήποτε άλλο, κάτι δεν πάει καλά.

Επίσης, αν αυτός ο φίλος υπάρχει, αλλά δεν σας τον έχει γνωρίσει ποτέ και βρίσκει συνεχώς δικαιολογίες όταν του λέτε να γνωριστείτε, τότε κάτι ύποπτο συμβαίνει.

απιστία-τα-σημάδια-

Ξαφνικά, δουλεύει πάντα μέχρι αργά

Σίγουρα θα υπάρξουν φορές ή και περίοδοι που ο σύντροφός σας θα χρειαστεί να δουλέψει μέχρι αργά. Συνήθως όμως είναι συγκεκριμένοι περίοδο τον χρόνο ή γίνονται ύστερα από οικονομικά προβλήματα, εσκεμμένα, για αύξηση εισοδήματος.

Όταν για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα αργεί συνεχώς να γυρίσει στο σπίτι και πάντα η δικαιολογία είναι “θα δουλέψω μέχρι αργά”, ίσως τελικά να μην δουλεύει πάντα μέχρι αργά.

απιστία-τα-σημάδια-

Οι φίλοι του συμπεριφέρονται παράξενα μπροστά σας

Αν οι φίλοι του έχουν μάθει για την απιστία του είναι απόλυτα λογικά να νιώθουν περίεργα κάθε φορά που είναι δίπλα σας. Μασάνε τα λόγια τους, δεν σας κοιτούν στα μάτια και κάθε φορά που έρχεται το θέμα στην σχέση σας, δεν ξέρουν τι να πουν και κομπιάζουν.

Δείτε ακόμα Αυτά τα τρία επαγγέλματα είναι πιο επιρρεπή στην απιστία

Η ενοχική στάση των φίλων του, πολλές φορές αποδεικνύουν μία ενοχή από πλευράς του. Οι φίλοι του, ξέρουν ότι αυτό που γίνεται δεν είναι σωστό και εφόσον δεν θεωρούν σωστό να σας το εξωτερικεύσουν με τα λόγια, σας μιλούν άθελά τους με την γλώσσα του σώματος.

απιστία-τα-σημάδια-

Ξοδεύει πολλά χρήματα χωρίς δικαιολογία

Ξαφνικά βλέπετε τους τραπεζικούς λογαριασμούς να αδειάζουν σε ακριβά εστιατόρια, ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ, κοσμήματα και ταξίδια. Όταν τον ρωτάτε, οι δικαιολογίες του δεν σας καλύπτουν ποτέ. Αυτή η συμπεριφορά είναι ύποπτη, διότι εφόσον είστε μαζί τα έξοδα και τα έσοδα αφορούν και τους δύο.

απιστία-τα-σημάδια-

Φαίνονται διαρκώς προβληματισμένοι

Μπορεί να θεωρούμε την απιστία ως την μέγιστη προδοσία σε μία σχέση και τουλάχιστον στην χώρα μας, είναι κατακριτέα, όμως αν θέλουμε να μπούμε και στην θέση του άλλου, σε πολλές περιπτώσεις η απιστία, κάνει κακό και στην ψυχολογία εκείνου που απατά.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ένας άνθρωπος απατά επειδή ο έρωτας του χτύπησε από το πουθενά την πόρτα, διότι αυτός δεν είχε συνειδητοποιήσει τόσο καιρό ότι η σχέση σας είχε βαλτώσει. Ή επειδή είχε παράπονα από τον δεσμό σας κι εσείς δεν τον ακούγατε.

Είναι προβληματισμένος και συνεχώς αποξενωμένος, πέφτει η ψυχολογία του και γίνεται απότομος. Από την μία νιώθει άσχημα για εσάς, θέλει να ξεκαθαρίσει τα πράγματα, γνωρίζει τι είναι το σωστό, όμως φοβάται να σας μιλήσει.

απιστία-τα-σημάδια-

Σας κάνουν να αμφιβάλλετε για τον εαυτό σας

Στον αντίποδα με την παραπάνω κατηγορία, υπάρχουν άνθρωποι που για να καλύψουν τα λάθη τους, γίνονται χειριστικοί. Συνήθως αυτοί οι άνθρωποι είναι νάρκισσοι και με κάθε ευκαιρία, προσπαθούν να φορτώσουν σε εσάς τις ευθύνες για τα δικά τους σφάλματα.

Ένας νάρκισσος δεν θα αρκεστεί στο “όλα καλά αγάπη μου” ενώ είναι οφθαλμοφανές ότι δεν είναι όλα καλά. Θα ξεκινήσει να σας προσβάλλει για το σώμα σας, για την συμπεριφορά σας, για το πόσο προσπαθείτε γι’ αυτόν και την σχέση.

Κάθε φορά που θα προσπαθείτε να του εκφράσετε ένα παράπονο για την αλλόκοτη συμπεριφορά του εκείνος θα σας λέει ατάκες του τύπου “εεε πως να συμπεριφερθώ αλλιώς; έχεις δει πως έχεις παχύνει; προσπαθείς εσύ καθόλου για να είμαι πιο γλυκός απέναντί σου;”.

απιστία-τα-σημάδια-

Δεν έχετε επικοινωνία

Από εκεί που ήξερες και ήξερε που βρίσκεται και που βρίσκεται ανά πάσα ώρα και στιγμή, ξαφνικά κάνεις τάμα για να τον βρεις στο τηλέφωνο. Δεν σηκώνει τις κλήσεις σου, εξαφανίζεται, δεν απαντάει στα μηνύματα. Και όταν με τα πολλά γυρίζει σπίτι, πάντα μία…τραγωδία τον έχει βρει που τον εμπόδιζε από το να σε ειδοποιήσει.

απιστία-τα-σημάδια-

Ξαφνικά περιποιούνται τον εαυτό τους παραπάνω

Σίγουρα το να περιποιείσαι τον εαυτό σου δεν είναι κακό. Όμως συνήθως όταν ξαφνικά το κάνεις αυτό, το κάνεις επειδή θες να κερδίσεις τις εντυπώσεις. Σε ενδιαφέρει να αρέσεις σε κάποιον. Αν λοιπόν ξεκίνησε να περιποιείται παραπάνω τον εαυτό του, χωρίς η σχέση σας να περνάει κάποια κρίση, τότε δύο είναι οι θεωρίες.

Είτε έχει βαρεθεί να είναι απεριποίητος, όμως η σχέση σας δεν περνάει κάποια κρίση. Ίσα ίσα μετά από αυτήν την αλλαγή ανανεώθηκε κιόλας, είτε αδιαφορεί για εσάς και απλά κοιτάζεται συνεχώς στον καθρέφτη για κάποιο άλλο πρόσωπο.

Τον ενοχλούν πράγματα που παλιότερα δεν τον ενοχλούσαν

Είναι συνεχώς μέσα στα νεύρα. Τον ενοχλεί οτιδήποτε κι αν κάνετε. Πράγματα που παλιότερα τα έβρισκε χαριτωμένα πάνω σας, πλέον τον φέρνουν στα όριά του. Αν είσαι…χορτασμένος από αλλού σου βρωμάει και η καρμπονάρα.

απιστία-τα-σημάδια-

© Silver Linings Playbook / The Weinstein Company

All photos via: brightside.me 

Διαβάστε όλα τα άρθρα για τις σχέσεις στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close