Το να σας αγκαλιάζει κάποιος καθημερινά είναι πολύ σημαντικό.... Δείτε γιατί...

Έχετε αισθανθεί ποτέ οτι χρειάζεστε πολύ μια αγκαλιά; Δεν είστε οι μόνοι. Και έχει αποδειχθεί οτι υπάρχει μια πολύ καλή εξήγηση για αυτό το συναίσθημα. Κάθε φορά που κάποιος σας αγκαλιάζει, αποκομίζετε κάποια απροσδόκητα οφέλη για την υγεία σας!

Οι επιστήμονες λένε ότι η αγκαλιά αυξάνει την παραγωγή της ωκυτοκίνης στο σώμα. Η ωκυτοκίνη είναι ένας νευροδιαβιβαστής που διαδραματίζει σηματικό ρόλο στο συναισθηματικό κέντρο του εγκεφάλου. Εμπλέκεται στα συναισθήματα της ευτυχίας, αλλά και στη μείωση του στρες και του άγχους. Όταν αισθάνεστε πεσμένοι, μια αγκαλιά μπορεί πραγματικά να σας κάνει να αισθανθείτε καλύτερα! Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, η αγκαλιά απομακρύνει την πιθανότητα να αρρωστήσετε!

Δείτε ακόμη: Η απεικόνιση της αγάπης μέσα από απλές καθημερινές στιγμές.. 

Το να σας αγκαλιάζει κάποιος καθημερινά είναι πολύ σημαντικό.... Δείτε γιατί...

Μια μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon δείχνει ότι η αγκαλιά και η κοινωνική υποστήριξη είναι λιγότερο πιθανό να σας κάνουν να αρρωστήσετε, λόγω της απομάκρυνσης του στρες. Η μελέτη διεξήχθη σε 404 υγιείς ενήλικες. Η κοινωνική υποστήριξη του κάθε συμμετέχοντα αξιολογήθηκε με τη χρήση ερωτηματολογίου. Η συχνότητα των διαπροσωπικών συγκρούσεων και των αγκαλιών και τα δυο αξιολογήθηκαν με τη χρήση τηλεφωνικής συνέντευξης. Η μελέτη συνεχίστηκε για 14 συνεχόμενες βραδιές. Μετά από 14 ημέρες, οι συμμετέχοντες είχαν σκόπιμα εκτεθεί σε ένα κοινό ιό κρυολογήματος. Οι ερευνητές παρακολουθούσαν τους συμμετέχοντες, έχοντας τους σε καραντίνα προκειμένου να ελέγχουν τα συμπτώματά τους.

Κάθε αγκαλιά που λαμβάνετε διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη μείωση των επιπέδων του άγχους σας και σας κρατά υγιείς!

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η αντίληψη της κοινωνικής υποστήριξης μείωσε τον κίνδυνο λοίμωξης που σχετιζόταν με τις συγκρούσεις. Το καλύτερο κομμάτι; Οι αγκαλιές ήταν υπεύθυνες για το ένα τρίτο της προστατευτικής επίδρασης της κοινωνικής στήριξης. Οι πιο συχνές αγκαλιές και η μεγαλύτερη κοινωνική υποστήριξη οδήγησαν σε λιγότερο σοβαρά συμπτώματα της ασθένειας, ανεξάρτητα από τις συγκρούσεις.

Δείτε ακόμη: 10+1 λόγοι να αγαπήσεις το σώμα σου με τις καμπύλες του!

Οι Sheldon Cohen και ο Robert E. Doherty Καθηγητές Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου  στο Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon ήταν επικεφαλείς της μελέτης. Αυτοί εξήγησαν,«Αυτό δείχνει ότι η αγκαλιά από ένα έμπιστο άτομο μπορεί να λειτουργήσει ως ένα αποτελεσματικό μέσο για τη μετάδοση στήριξης και ότι η αύξηση της συχνότητας των αγκαλιών μπορεί να είναι ένα αποτελεσματικό μέσο για τη μείωση των επιβλαβών επιδράσεων του στρες. Η εμφανιζόμενη προστατευτική δράση της αγκαλιάς μπορεί να αποδοθεί στην ίδια τη φυσική επαφή ή στο συμπεριφορικό δείκτης της υποστήριξης και της οικειότητας.»

Δείτε ακόμη: Πώς να πειθαρχείτε το παιδί με αγάπη 

Και πρόσθεσαν: «Είτε έτσι είτε αλλιώς, αυτοί που παίρνουν αγκαλιές είναι κάπως πιο προστατευμένοι από τη μόλυνση.» Κάθε αγκαλιά που λαμβάνετε διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη μείωση των επιπέδων του άγχους σας και σας κρατά υγιείς!

Close