Συναισθηματικό δηλητήριο ή αλλιώς τοξικοί άνθρωποι

Είναι σίγουρο πως όλοι έχουμε βρεθεί σε παρέες που άλλοτε περνάμε καλά ενώ άλλες φόρες όχι! Τοξικοί άνθρωποι που σκοπό έχουν να μας μειώσουν για να αναδειχθούν. Να νιώσουν καλά με το εγώ τους.

Είναι αρκετές οι φορές που έχω προσπαθήσει να αποκωδικοποιήσω συμπεριφορές  φίλων ,γνωστών ακόμη και της ίδιας μου της οικογένειας.Θα έχεις παρατηρήσει και εσύ πως δεν αποτελούν όλοι οι άνθρωποι το ίδιο καλή παρέα.

Υπάρχουν όμως και άνθρωποι που όχι άπλα δεν αποτελούν καλή παρέα άλλα υπονομεύουν κάθε σου εξέλιξη.

Εκεί που πας να κάνεις ένα βήμα μπροστά σε τραβούν δέκα βήματα πίσω και φθονούν την πρόοδο σου. Σέρνουν τη ζωή τους με το ζόρι και απαιτούν να κάνεις και εσύ το ίδιο. Προσπαθούν να σε ελέγχουν και να σε χειραγωγούν συνεχώς .

τοξικοί άνθρωποι

Photo via Psychology Today

Αυτοί οι άνθρωποι για έμενα είναι τοξικοί!

Λατρεύουν συχνά να παίζουν το ρόλο του θύματος. Ακόμα και όταν δεν υπάρχει λόγος, ψάχνουν  την αφορμή  να εκφράσουν την καταπίεση τους και έχουν  πάντα δίκιο.

Συναισθηματικό δηλητήριο ή αλλιώς τοξικοί άνθρωποιPhoto via SimonStapleton.com

Μακριαααά!

Δείτε επίσης:Να μη φοβάστε τη μοναξιά αλλά τις αδιάφορες σχέσεις

Μην δηλητηριάζουμε άλλο τις ζωές μας ,δεν φταίμε εμείς για τα κόμπλεξ του κάθε ένα,αν και αυτό είναι άλλο ένα μεγάλο θέμα που χρειάζεται ανάλυση.

Αν λοιπόν έχετε τέτοιους ανθρώπους στη ζωή σας κάντε μια παύση και σκεφτείτε τι συμβαίνει. Η τοξικότητα είναι κάτι που μπορείς να αγνοήσεις για αρκετό καιρό, κανε λοιπόν κάτι πριν  να διαταραχθεί η ψυχική σου υγειά και ευτυχία.

 

 

 

 

 

Close