Σκέψεις για τη γιορτή της μητέρας

Φέτος η γιορτή της μητέρας για εμένα, είναι ξεχωριστή γιατί μετά από εννιά χρόνια θα γίνω δεύτερη φορά μαμά.
Πιάνω τη κοιλίτσα μου και δεν το πιστεύω πως για δεύτερη φορά φιλοξένει ένα σποράκι που μόλις σε κάτι μήνες από τώρα θα γίνει ένα μωράκι που θα κρατάω στην αγκαλίτσα μου.

Παρατηρώ τη μεγάλη μου κόρη ,πως μεγαλώνει μέρα με τη μέρα πόσο όμορφη έχει γίνει και νιώθω περήφανη που εκτός από την ομορφιά και την εξυπνάδα της είναι και ένα τόσο καλό παιδάκι

Η αλήθεια είναι πως έχω πολύ άγχος,… Θα αγαπήσω αυτό το μικρό σποράκι το ίδιο όπως την κόρη μου, που με έκανε να νιώσω τόσο πρωτόγνωρα συναισθήματα και να τα ζήσω όλα για 1η φορά; Θα μπορώ να κάνω μαζί του ότι έκανα και με την Ηρώ που είχα περισσότερο χρόνο όρεξη και κουράγιο?

Θα θέλω να ξανακυλιέμαι στα πατώματα μαζί του? Ή θα είναι το ριγμένο της υπόθεσης?
Και ύστερα πως θα την παλέψω με 2 παιδιά, και κατά την εγκυμοσύνη αλλά και μετά?
Και ξανά θα γίνω χοντρή, δε θα βρίσκω ρούχα να βάλω, και μόλις είχα αρχίσει δίαιτα ….κλαψ!

Μετά όμως σκέφτομαι ξανά …Φυσικά και θα τ’ αγαπώ το ίδιο! Φυσικά και θ’ ασχοληθώ μαζί του και θα παίζω! Όπως το ίδιο θα συνεχίσω να κάνω και με την Ηρώ.

Τα παιδιά είναι δώρο Θεού και θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες που μας έδωσε τη χαρά να κάνουμε! Σκέφτομαι ότι άλλες γυναίκες προσπαθούν και παλεύουν χρόνια για να αποκτήσουν. Δεν είναι άδικο λοιπόν να έχω τέτοιες ανασφάλειες?

Θα επαναλάβω… Φυσικά και θα τ’ αγαπώ και τα δύο το ίδιο και θα προσπαθήσω (όσο περνάει από το χέρι μου) να μην τους στερήσω τίποτα, ιδίως την αγάπη μου, γιατί η αγάπη δε θα μοιραστεί τελικά, απλώς θα διπλασιαστεί <3 <3

Φέτος λοιπών νιώθω την ανάγκη να πω ένα μεγάλο χρόνια πολλά χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες του κόσμου, και πιο πολύ στη δικιά μου τη μαμά που παρόλο που τσακωνόμαστε και της θυμώνω δεν την αλλάζω με καμία μαμά σε όλο τον κόσμο.

Σε αγαπώ μαμά μου, όχι γιατί φτιάχνεις το πιο ωραίο μουσακά του κόσμου, όχι μόνο γιατί αγαπάς το παιδί μου δυο φορές πιο πολύ για εκατομμύρια πράγματα σε αγαπώ!

Και γιατί όταν όλα πάνε στραβά, ξέρω ότι θα είσαι εκεί για να με κοιτάξεις στα μάτια και να μου πεις να μην ανησυχώ. Κι εγώ, μαγικά, κάπως, θα σε πιστέψω. Και όλα θα περάσουν.
Ps : Το κοριτσάκι μου φέτος για δωράκι μου έφερε ένα τριαντάφυλλο μαζί με τα μπισκοτάκιαυ και μου είπε:

«Μαμά μου χρόνια πολλά σήμερα που γιορτάζεις! Σου έφερα ένα τριαντάφυλλο από τον κήπο της γιαγιάς και τα αγαπημένα μου μπισκότα! Κοίτα γράφουν πάνω Μαμά, να τα φας, θα αρέσουν και στο μωρό!!! Θα τα τρώμε μαζί όταν μεγαλώσει ε μαμά???!!!!

 

Όμως εγώ έχω ήδη πάρει τα δώρα μου για φέτος… και είμαι τόσο ευτυχισμένη και τυχερή….

 

Φιλιά πολλά Μανούλες!

Ένα κείμενο που είχα γράψει πριν δύο χρόνια. Τελικά ναι παιδιά. Η αγάπη είναι ίδια για όλα σου τα παιδιά.

Close