"Θα ξαναβγεί ο ήλιος" Γνωρίστε την ιστορία του μικρού Αλέξανδρου και βοηθήστε και εσείς να ξανβγει ο ήλιος την Παγκόσμια Ημέρα κατά του παιδικού Καρκίνου

Όλα ξεκίνησαν όταν ο μικρός Αλέξανδρος ήταν 6 ετών. Ξεκίνησε να νιώθει έντονους πόνους στον αριστερό του μηρό τα βράδια. Πόνους που δεν μπορούσαν να εξηγηθούν. Η μητέρα του Ματίνα Κυριακού, επισκέφθηκε πολλούς γιατρούς για να μάθει από τι πάσχει ο μικρός Αλέξανδρος. Παρόλα αυτά, κανένας δεν μπορούσε να βρει την ριζά του προβλήματος. Μόνο ένας γιατρός κατάφερε να διαπιστώσει ότι ο μικρός Αλέξανδρος έπασχε από το σάρκωμα ewing.

Μετά από πολλά χειρουργεία και ακτινοβολίες ο μικρός Αλέξανδρος κατάφερε να ξεπεράσει την ασθένειά του. Για 5 ολόκληρα χρόνια ήταν υγιής. Μέχρι που ο καρκίνος επέστρεψε, αυτή τη φορά ακόμη πιο επιθετικός. Έκτοτε, ο μικρός Αλέξανδρος βρισκόταν διαρκώς στα νοσοκομεία. Χειρουργεία και ακτινοβολίες έγιναν η καθημερινότητα του μικρού Αλέξανδρου και της μητέρας του.

Η δύναμη ψυχής του ήταν τόσο μεγάλη όμως, που όσο βρισκόταν στο νοσοκομείο, έφτιαξε μια πανέμορφη κονκάρδα με το μήνυμα “Θα ξαναβγεί ο ήλιος, Αλέξανδρος” και την μοίρασε σε όλα τα παιδιά του θαλάμου που πάλευαν με τον καρκίνο. Ξαφνικά, ο μουντός, άσπρος θάλαμος γέμισε ελπίδα και χαμόγελα. Ο μικρός Αλέξανδρος δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Η μητέρα του όμως, θέλοντας να συνεχίσει το έργο του, βοηθάει τα παιδιά με καρκίνο και τις οικογένειές τους με κάθε τρόπο.

Προσπαθεί να τους δώσει δύναμη μέσα από τις εμπειρίες της, παίρνει μέρος σε δράσεις που βοηθούν στη συγκέντρωση χρημάτων όσων αφορά την εξάλειψη του παιδικού καρκίνου, μοιράζεται τις γνώσεις της όσων αφορά το ζήτημα με όλους τους γονείς της χώρας. Αυτή τη φορά, μια υπέροχη εκδήλωση θα διεξαχθεί στην Χαλκίδα, με το όνομα “Ο Κήπος των Ευχών” .

Στις 15 Φεβρουαρίου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά του παιδικού Καρκίνου. Με αφορμή λοιπόν την συγκεκριμένη μέρα, το Σαββατοκύριακο 15 & 16 Φεβρουαρίου στο Δημαρχείο Χαλκίδας, στην αίθουσα Αριστοτέλης η ίδια καθώς και εθελοντές από την ομάδα “Θα ξαναβγεί ο ήλιος, Αλέξανδρος” , θα βρίσκονται εκεί όλη  μέρα και θα μοιράζουν…Ήλιους. Ο καθένας από εμάς, θα δώσει ο,τι μπορεί για να αγοράσει το αγαπημένο λουλούδι όλων μας, που αυτή τη μέρα θα έχει ακόμη πιο ξεχωριστή θέση στη καρδιά μας. Τα έσοδα, θα διατεθούν στην Φλόγα, που βοηθάει τα παιδιά με καρκίνο και τις οικογένειές τους.

Δείτε το video που δημοσίευσε η Ματίνα Κυριακού στο κανάλι της ομάδας “Αλέξανδρος – Θα ξαναβγει ο ήλιος” στο Youtube σχετικά με την εκδήλωση:

 

 

Το Σαββατοκύριακο 15 & 16 Φλεβάρη, θα βρίσκονται στην Χαλκίδα και άνθρωποι όπως ο Κώστας Μαρτάκης, η Ελένη Βασιλείου και η Μαρία Παπαγεωργίου για να βοηθήσουν κι εκείνοι να ξαναβγεί ο ‘Ήλιος! Δείτε τα βίντεο που μοιράστηκαν μαζί μας μέσα από την ομάδα “Θα ξαναβγεί ο ήλιος. Αλέξανδρος” στο Facebook:

Μαρία Παπαγεωργίου (Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ελεύθερης πάλης)

Μαρια Παπαγεωργιου ΠαπαγεωργιουΠαγκόσμια Πρωταθλητρια Ελευθερης παληςΘα είναι εκεί… Να βάλει έναν ήλιο ακόμη… Στον κήπο των ευχων του Αλέξανδρου. Σ ευχαριστώ πολυ.

Gepostet von Ματίνα Κυριάκου am Dienstag, 11. Februar 2020

Κώστας Μαρτάκης (τραγουδιστής)

Κωστας ΜαρτακηςΘα είναι εκεί… Να βάλει έναν ήλιο ακόμη… Στον κήπο των ευχών του Αλέξανδρου. Σ ευχαριστώ πολυ…

Gepostet von Ματίνα Κυριάκου am Montag, 10. Februar 2020

Ελένη Βασιλείου (συγγραφέας)

ΕΛένη Βασιλείου ΑστερόσκονηΣυγγραφέας-ΠοιητριαΖωγράφος. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ… ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΕΝΑΝ ΗΛΙΟ ΑΚΟΜΗ…. ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ. Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΛΕΝΗ ΜΟΥ.

Gepostet von Ματίνα Κυριάκου am Sonntag, 9. Februar 2020

Θα είμαστε κι εμείς εκεί!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη

 

 

Close